Autor Tema: Auto trokira, prebacuje sa plina na benzin iako ima plina boci  (Pročitano 3042 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nikolaradocaj

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Seat Leon
Auto trokira, prebacuje sa plina na benzin iako ima plina boci
« poslato: Avgust 12, 2021, 02:32:30 posle podne »
Pozdrav drugari,

Rec je o Golfu 4, 1.4, benzin + plin. Naime desava mi se sledece. U toku voznje, uglavnom ubrzo posle paljenja ali ne iskljucivo tad, desi se da auto pocne cudno da se ponasa. Iako ima plina u boci auto pocne da  torkira  na plin i momenat pre nego sto se ugasi prebaci na benzin. I zatim u narednih nekoliko minuta u voznji kad ponovo prebacim na plin on opet zatrokira i vrati na benzin. Pri tom u boci ima dovoljno plina a inace znate i sami (vi koji vozite na plin) da kad nestane plina auto samo prebaci na benzin bez ikakvog trokiranja. Kad prebaci na benzin radi normalno. Jednom mi je tako u leru kada je auto bio zagrejan, prebacio 5-6 puta sa plina na benzin i cak se i ugasio.

Bio sam kod plinadzije, filteri su cisti, nedavno stavljeni, a kada je zakacio autona dijagnostiku rekao mi je da mu se ne svidjaju vrednosti lambda sonde. Ako sam ga dobro razumeo rekao je da se sporo "budi" po pokretanju automobila i pokazivala je vredosti u opsegu od 0 do 0.5 a valjda bi trebalo da je u opsegu od 0 do1. Dali neko zna moze li neispravna lambda da izazove takve probleme?

Van mreže canibal86

• Sr. Member
  • Auto: Golf IV 1.6 16vTNG
Odg: Auto trokira, prebacuje sa plina na benzin iako ima plina boci
« Odgovor #1 poslato: Avgust 12, 2021, 05:17:32 posle podne »
Plinadzija prica gluposti verovatno,ako imas Ac Stag 4 sto je vecinom ugradjivano lambda sonda se kod njega povezuje samo iz informativnog karaktera ne utice na smesu nema auto korekciju mape.Znaci verovatno nije ni prikacena na instalaciji i ne mora da bude auto ce normalno da radi i bez nje povezane.Teraj to kod nekog ozbiljnijeg majstora za plin nema tu mnogo sta da ode.Mape ne valjaju,glavi neki ventil isparivac i dizne pune djubreta iz plina.

Sent from my M2101K7AG using Tapatalk

Van mreže nikolaradocaj

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Avgust 12, 2021, 11:11:38 posle podne »
Nemam STAG, uredjaj je Zavoli ali ugradjen jos 2010 dok su delovi bili kvalitetni. Uradjen je remont isparivaca pre 3 godine, filteri su cisti, a pretpostavljam da bi na dijagnostici valjda pokazao da dizne nisu dobre - ili ne bi?
Majstor je isti koji je ugradio plin do sada je bio odlicno podesen, mapa je dobra i osim filtera i remonta isparivaca nista drugo do sad nije pravilo problem, ako se ovo sto mi se desava uopste moze nazvati problemom.

Van mreže canibal86

• Sr. Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 12, 2021, 11:21:00 posle podne »
Ja imam na G4 Stag tako da se slabije kontam u ostale proizvodjace.Ali svakako je to dosta ozbiljan vremenaki period od ugradnje.Treba ispratiti parametre na dijagnostici kad krene da zeza.Dal zeza isparivac da ne drzi pririsak dobro,dizne ili map senzor ili kao sto rekoh neki od elektro ventila sve to iskusan majstor mora da vrlo brzo otkrije.

Van mreže nikolaradocaj

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Avgust 12, 2021, 11:42:38 posle podne »
Da, to je problem sto bi trebao imati dijagnostiku pri ruci kad se to desi. Ja inace majstoru nisam ni rekao da mi se to desava, otisao sam samo da promenim filtere (a ispostavilo se da ne treba) i da on vidi kakva je mapa s' obzirom na to da sam skoro radio osvezenje motora. Interesovalo me samo da li lambda sonda moze da izazove takve probleme, jasno je i meni da je ocigledno nesto u plinskoj instalaciji jer na benzin radi OK

Van mreže canibal86

• Sr. Member
« Odgovor #5 poslato: Avgust 13, 2021, 12:33:27 pre podne »
U svakom slucaju lambda sonda s tim sto se desava nema veze.Ako auto radi dobro na benzinu jedino sto bi bilo dobro proveriti su trimovi Ltft i Stft kad radi na benzin i kad radi na gas.To je pokazatelj kakva je mapa.Idealno bi bilo da kad se prebaci na gas da ostanu isti trimovi kao kad je na benzinu.To se iscitava sa obd dijagnostikom samog automobila.