Pozdrav.
Uzeo sam auto pre nekih 15-20 dana polovan. U pitanju je Golf 7 2013 R line da DSG menjacom koji ima 7 brzina. Servis DSG menjaca je uradjen 3 dana pre nego sto cu kupiti auto (zamenjeni filteri, ulje i lezaj) posedujem racun radjeno je u Futogu servis "Banovic".
Primetio sam da pre nekih 1000km cudan zvuk pri kretanju i menjaju brzina iz 1 u 2 i iz 2 u 3 i obrnuto. Ne cuje se uvek ali cesto cujem taj zvuk. Nije previse glasno pa se cuje samo dok su supusteni prozori ali me svakako iritira. Auto kad sam na nekom brdu i ubacim u P pomeri se jos nekih 10cm.
Inace dok menjam brzine nema nikakvog trzanja i uvek auto krece bez problema kad je u D ili R i pustim kocnicu odmah krene. Bio sam kod Banovica on je provozao auto i rekao mi da je sve normalno i da je to luft u zupcanicima menjaca i da to tako treba da se cuje. Inace auto ima 230.000km. Meni je taj zvuk nekako sumnjiv pa me zanima misljenje nekog od iskusnih clanova?
Zamenuo sam homokineticke zglobove, lezajeve i drzace motora ali se i dalje cuje taj zvuk.
Ovde mozete pogledati o cemu se radi:
https://youtube.com/shorts/9MwM2H5ZiQE?feature=shareNapomena: Ovo se cuje dok rotiram tocak napred nazad na dizalici.