Imam pitanje u vezi akumulatora tj. njegovog napona. U pitanju je Varta blue dynamic E11 74Ah 680A kupljen je u maju ove godine i Golf 5 1.6 FSI. Posle vožnje od nekih 20Km cca pola sata, povežem merni instrument na akumulator i merim napon dok automobil radi. Napon punjenja alternatora je oko 14.3V-14.4V što je odlično. Dešava se sledeće a to je da napon na akumulatoru, čim ugasim auto, počne da pada (što je normalno) i ide sve do 12.3V-12.4V (to je oko 50-60 % napunjenosti) i tu ostaje, što mislim da je malo za potpuno napunjen akumulator. Uvek pali iz prve, malo sporije vergla od kako je zahladnelo. Kada auto radi, svetla u kabini su čas prigušena čas normalno svetle. Auto se često vozi na kratkim relacijama od 2-3km ali i posle duže je ista situacija. Na drugom autu mi je čista gradska voznja i jako kratke relacije, akumulator je star par godina i napon je uvek 12.6V-12.7V. U čemu može biti problem? Ako vuče negde na masu smatram da bih ga ispraznio više jer jako brzo spusti na 12.3V.
Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk