Autor Tema: SET kvacila passat b6 1.9 77kw  (Pročitano 9980 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže S R B

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b6 1.9tdi 2007
Odg: SET kvacila passat b6 1.9 77kw
« Odgovor #20 poslato: Avgust 20, 2020, 12:42:49 pre podne »
Skini sebi aplikaciju autodoc tu nadji tvoj model auta i imas dosta jeftinije dijelove koje narucujes direkt iz DE. A taj set od 36000 din ako pretvorim u € posto nisam iz Srbije dodje te 300€. To je vijerovatno kopiia zato i prolupa poslije odredjenog vremena. Mene je na 2.0tdi samo set kostao 530€ tako da dobro pazi sta kupujes to sada mijenjas na autu i nikad vise i nemoj zaliti pare da ugradis kvalitetan dio.

Skinucu tu aplikaciju, hvala ti. Ne zalim pare, jer tomenjam sad i nikad vise, zato i pisem ovde ,jer hocu da kupim kvalitetan deo i da traje.

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
« Odgovor #21 poslato: Avgust 20, 2020, 08:24:06 pre podne »
Jel si ti uopšte remontovao zamajac ili samo o lameli pričaš?
Ja nisam remontovao zamajac, stavio sam polovan. Sa više strana sam čuo da se fušari pri remontu zamajca. Da se stavljaju opruge od kreveta i sl.
E sad, verovatno može i dobro da se uradi ako se u tom trenutku imaju dobri delovi.
Recimo, kod Marčetića remontujem lamele nekada. Jedanput njegovu oblogu ne mogu da potrošim (na 50k je kao nova), a drugi put na 35k proklizava.
Znači nema svaki put isti kvalitet obloga. E, tako je i sa zamajcima. Inače, mislim da je remont zamajca oko 20000 dinara.
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže taxi_bg

• Sr. Member
  • Auto: passat
« Odgovor #22 poslato: Avgust 20, 2020, 12:55:10 posle podne »
Nismo se razumeli, mislio sam da si iznosio lično mišljenje vezano za remontovanje zamajac,kao što sam ja konkretno izneo, a ne rekla kazala opruge od dušeka, žice za sušenje veša..

Van mreže S R B

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Avgust 22, 2020, 12:49:11 pre podne »
E ovako ljudi, uzeo sam luk set. Danas oterao kod majstora auto. Kaze da mu se ovaj nov plivajuci zamajac nista ne svidja iz njegovog iskustva. Kada je skinuo stari zamajac i uporedili, taj stari ima manje lufta i kao da ima jace opruge nego ovaj nov. Zvao sam firmu gde sam kupio set, kaze mi covek "ma montiraj to i ne brini se, imas garanciju god dana". Tako da sutra ga montira majstor, pa cemo da vidimo sta ce biti.
« Poslednja izmena: Avgust 22, 2020, 12:50:50 pre podne od strane S R B »

Van mreže SANTINO

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Vw Passat b5.5
« Odgovor #24 poslato: Avgust 22, 2020, 11:29:47 pre podne »
Vidi drug istu muku sam mucio s tim plivajucim i na kraju vise nisam znao sta da radim. Nadjem negdje set za 250€ dok negdje isti proizvodjac kosta 525€. Na kraju sam skontao da cu to mijenjati sad i vijerovatno nikad vise i odlucim se za ovaj skuplji jer ti jeftiniji su vijerovatno kopije. Bitno je da ti dobijes garanciju i racun a onda te boli uvo hoce li dobiti lufta. Ako dobije lufta pravac majstoru na reklamaciju. Ja sam ugradio lukov set sve ukupno me kostalo 700€ sa zamjenom ulja u mjenjacu i za sad sam zadovoljan mada sam presao tek 7000km vidjecemo sta ce biti :D

Van mreže taxi_bg

• Sr. Member
« Odgovor #25 poslato: Avgust 22, 2020, 12:32:46 posle podne »
Nece majstor da mu da garanciju nego taj što prodaje delove, majstor je konstatovao da ima lufta.

Van mreže SANTINO

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #26 poslato: Avgust 23, 2020, 12:20:37 pre podne »
Nece majstor da mu da garanciju nego taj što prodaje delove, majstor je konstatovao da ima lufta.

Uglavnom garanciju ima. Neka ugradi pa ga boli uvo ako ne bude valjalo moraju mu priznati garanciju.

Van mreže taxi_bg

• Sr. Member
« Odgovor #27 poslato: Avgust 23, 2020, 01:21:00 pre podne »
I da plaća majstora, svaki put.

Van mreže SANTINO

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #28 poslato: Avgust 23, 2020, 01:42:38 pre podne »
Ne znam sada to je do njega kako se postavi prema majstoru. Ja sam svog odvezao majstoru i mislio sam da je otisao lezaj u mjenjacu jer mi je dosta ljudi pisalo ovde da je lezaj otisao a ne zamajac. Odvezem majstoru i on kaze zamajac. Onda sam mu odmah u startu rekao nije problem za pare ali hocu da znas da kada dodjem po auto bude li opet nesto klepetalo ili da nije nesto kako treba onda ces o svom trosku popravljati a ako uradis sve da bude u redu i stojis iza svog rada onda nema brige napravi i ja platim.

Van mreže Milossdb6

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Avgust 24, 2020, 11:19:38 posle podne »
Kod nas majstori nece da ti rade auto ako se tako postavis, a s obzirom da se svi znaju nece niko da te primi u servis vise...toliko...bas bih voleo da ja nadjem takvog majstora da mogu da mu "naredim"....na alfi sam stavljao sachs kvacilo novo, crklo posle 30 km, nisu uvazili reklamaciju, posle pisanja opsirnog kulturnog maila dobijem pare nazad pod izgovorom da sam imao srece jer iako nije uvazena reklamacija moraju da mi vrate pare jer su izgubili set u magacinu, uzmem luk, bilo sve ok, ruke sam placao oba puta, sto bi majstor radio dzabe, to danas i nisu majstori nego monteri, cast izuzecima, dakle sto bi on montirao i gubio vreme i novac dvaput, propao bi brzo da svima udovoljava, uostalom nece da propadne ako meni ne popravi kola npr, ionako su im servisi stalno puni....nemoj licno da shvati neko ovo, ja iz svog iskustva...

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Van mreže taxi_bg

• Sr. Member
« Odgovor #30 poslato: Avgust 24, 2020, 11:33:36 posle podne »
Lepo si sve objasnio, lakše nqdjes ženu nego dobrog mehaničar.

Van mreže SANTINO

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #31 poslato: Avgust 25, 2020, 12:10:41 pre podne »
Sve razumijem i ja sam se nadavao para "majstorima" jer kod njih ti ide sistem e sumnjam na ovo ajd ti kupi ja cu zamjenuti i naplatiti pa ako nije do toga onda cemo vidjeti na sta sumnjam sledece. Toliko sam zivaca i para pogubio da sada gdje god odem u servis odma u startu mu dam do znanja da sam dotjerao auto da mi napravi a ne da se uci. Ima servisa milion i sigurno se moze naci dobar krsten servis. Po mom nekom iskustvu sve sto ides na jeftiniju varijantu na kraju te izadje najskuplje. Bolje otici u dobar krsten servis i platiti 30% vise i da te ne boli glava nego da ides kod neke ojebine u garazu pa ti zamjeni pa ne valja pa ganjaj se nece da vrati pare pa daj ponovo popravljaj. Najgore je sto velika vecina mehanicara gleda samo da te oguli i uz to uopste nisu strucni toliko cast izuzetcima

Van mreže S R B

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Septembar 05, 2020, 12:41:28 pre podne »
Evo me ljudi da se javim. Zamajac namontiran onaj dan, i hvala Bogu, kako sam se nadao dobro je ispalo. Sve je ok za sad. Ne lupka nista, ne zvecka, kvacilo lepo hvata. Cak su nestale i one sitne vibracije pri kretanju koje su se javljale na starom zamajcu. Presao sam oko 3.000km. Nadam se da ce  lepo potrajati set. Inace uzeo sam ga u Setkvacila.rs

Van mreže SANTINO

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #33 poslato: Septembar 06, 2020, 11:41:12 pre podne »
Koliko te kostalo?