Pozdrav Sasa, vidim da niko nije odgovorio na tvoj post. Izgleda da kolege vise preferiraju dizel agregate, gledajuci kroz istoriju tvojim upita, nije bilo dosta odgovora [emoji23]
Nadam se da necu odmoci sa mojom pisanjem.
Kao prvo, vidim da vozilo poseduje plinski uredjaj. Kako se vozilo ponasa kada ga prebacis i vozis iskljucivo na benzin par dana, sa sto vise hladnih startova. To pitanje je veoma bitno jer cemo time iskljuciti mogucnost da je problem do plinskog sistema tako sto ces u potpunosti ispeglati benzinsku mapu. Znaci voznja samo na benzin, pod uslovom da je ispravan benzinski sistem, par dana, ako je problem identican, iskljucujemo mogucnost da je do plina. Golf 1.6 16v kodnih oznaka azd i bcb za pravilan rad najvecim delom zavisi od klapne gasa koja mora biti skoro pa idealno cista, najbolje je istu skinuti, ocistiti je cetkicom, recimo benzinomi cistacem kocnica, vratiti je i adaptirati preko vcds u kanalu 60. Kada skines klapnu, isprati cevku koja ide od klapne na egr ventil, cesto zna da napuni prljavstinom tu cev pa da pravi problem, do toga dolazi ako je ciscena sprejevima u radu vozila, necistoca se sliva u cevku i zna da je zacepi ili smanji protok, nije lako demontirati cev i isprati, ali mora se nakaniti covek. Takodje je potrebno videti stanje MAP senzora koji takodje zna da zamasti ukoliko je klapna zapustena ili je u usisu dosta masnoca, mada BCB motor cini mi se ima izmena kod separatora uljnih para i iber laufa, pa tu ne bi trebalo da ima problema.
Takodje, proveri pre svega stanje senzora temperatore, ako vec imas vcds, pusti da radi auto i prati temperaturu, ako sara u pojedinim momentima, luduje, eto ga problem, meni je recimo on pravio sou sa gasenjem, nekad stisnem kvacilo i obrtaji samo prolete i ugasi se, tesko upali, bas zbog senzora temperature.
Probaj sve navedeno pa javi, ako problem bude do plina, javi koliki je pritisak plina, obicno zbog manje kvalitetnih isparivaca dizu pritisak na 1.2 bara, a treba da bude oko 1 bar konstantno na ovom vozilu, takodje plinske dizne su veoma bitne na ovom motoru.
Nisam mehanicar, ali sam neko ko ima to vozilo i znam kako sam na pocetku muku mucio i imao razocarenja u ovaj motor. Sad imam dva drugara koja poseduju isto vozilo i kupila su ga nakon mog pozitivnog iskustva.
Srecno.
Sent from my SM-A920F using Tapatalk