Pozdrav forumasi, od kada sam uzeo paju imam problem sa plastičnom usisnom granom. Na računu koji sam dobio od vlasnice piše da je zamenjena, ali nije kao i većina ostalih stvari na tom racunu. Ženu prevarili francuski majstori... problem sa usisnom je što na osovinici klapni pusta pritisak, samim tim gubi malo snage, ali najgore što tu slinavi od uljnih isparenja i vremenom vas napravi sranje. A sada sve više pušta bukvalno se čuje šištanje.
E sada, nova original je bolesno skupa, zamenske nove recimo febi oko 25000 din, opet mnogo za takav deo.
BKP motor je imao dve varijante usisnih, alu bez klapni i plastičnu sa klapnama.
Postoji i alu sa klapnama koja je na oko ista ali ne znam da li paše. Mislim da je sa BNM motora.
Pošto polovnu plastičnu dobru nisam uspeo da nadjem za sada sam odlučio da više ne istražujem i stavim alu bez klapni. Negde sam čitao da sa tim klapnama malo bolje vuče u niskim obrtajima. Da li sem toga nešto gubim?
Vakum cu cepirati.
Da li neko zna ili zna gde to mogu da pronađem na koliko se stežu srafovi alu usisne?
Plan je da se sve lepo opere uključujući i egr i da završim više sa tom usisnom. Želeo sam da vratim na fabriku kao što inače sve volim da bude, ali fabrika je i alu usis...
Ako u međuvremenu bas negde naletim na dobru plastičnu uzeću, mada mislim da cu pre promeniti auto

Pozdrav