Pozdrav svima, javljam se sa veoma cudnim problemima na vozilu Polo 1.9 sdi 47kw 1998 god.
Inace auto sam kupio kod dobrog kucnog prijatelja (ozbiljan stariji covjek po profesiji arhitekta), koji je prvi vlasnik. Posjedujem servisnu knjigu i racune od servisa koji su radjeni redovno.
Prvi problem:
Auto radi normalno, ne dimi i ide kao klasicni traktor... medjutim kada motor dodje do obrtaja oko 2.7k do 3.2k kao da dobija vucu bolje ide ali dimi nenormalno, bukvalno u ulici sa dvije trake prestaje vidljivost zbog dima

Drugi problem:
Desava se jednom u deset dana ili vise kada upalim auto blinkuje lampica od grijaca i u periodu od 5-7 minuta auto nema vuce, jedva ide i malo hvali da se ugasi. Ja ga ugasim i upalim, nekad dva puta i tog problema nema. Danas mi se desilo da prilikom paljenja morao sam duze da verglam, i auto je ponasalo slicno tacnije kao da mu nestaje goriva, takodje je blinkala lampica od grijaca. Primijetio sam da relej 109 poprilicno grije i skinuo sam ga u nadi da nadjem novi u prodavnici, naravno nijesam nasao i on dovodi do sledeceg problema.
Treci problem:
Kada sam skinuo relej 109, skidoh i 18 i 19 (ne znam ni ja sto, valjda iz dosade dok sam cekao da radnici u prodavnici auto djelova pronadju ovaj 109) kada sam vratio te releje, rucica brisaca je reagovala samo na najvecoj brzini, na ostalima ne reaguje.

Cetvrti problem:
Ful od ulja

Prethodni vlasnik je uspio da slomije onu plastiku sto stoji na sipkici od mjeraca ulja
https://automarket.blob.core.windows.net/articleimages112018/85f8491e-262f-4bf7-baaa-9f0180f11eb2 Pretrazio cijeli grad, niko nema odgovarajucu.
Pa ne postoji sansa da ga izmjerim, napominjem da kada se auto startuje dva puta blinka lapmica od ulja i ugasi se, prilikom svakog startovanja..
To je to narode (ovo vjerovatno zvuci kao da je sitnica u pitanju

)
Nadam se da cete mi pomoci da rijesim barem neke od ovih problema, bio sam kod par majstora pojma nemaju sta je u pitanju, vjerovatno nezainteresovani.
Veliko hvala unaprijed