Autor Tema: Ozbiljni problemi Polo SDI  (Pročitano 4910 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže LocalRoot

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Polo 1.9 sdi
Ozbiljni problemi Polo SDI
« poslato: Jul 30, 2019, 09:48:10 posle podne »
Pozdrav svima, javljam se sa veoma cudnim problemima na vozilu Polo 1.9 sdi 47kw 1998 god.
Inace auto sam kupio kod dobrog kucnog prijatelja (ozbiljan stariji covjek po profesiji arhitekta), koji je prvi vlasnik. Posjedujem servisnu knjigu i racune od servisa koji su radjeni redovno. 

Prvi problem:

Auto radi normalno, ne dimi i ide kao klasicni traktor... medjutim kada motor dodje do obrtaja oko 2.7k do 3.2k kao da dobija vucu bolje ide ali dimi nenormalno, bukvalno u ulici sa dvije trake prestaje vidljivost zbog dima  beer

Drugi problem:

Desava se jednom u deset dana ili vise kada upalim auto blinkuje lampica od grijaca i u periodu od 5-7 minuta auto nema vuce, jedva ide i malo hvali da se ugasi. Ja ga ugasim i upalim, nekad dva puta i tog problema nema. Danas mi se desilo da prilikom paljenja morao sam duze da verglam, i auto je ponasalo slicno tacnije kao da mu nestaje goriva, takodje je blinkala lampica od grijaca. Primijetio sam da relej 109 poprilicno grije i skinuo sam ga u nadi da nadjem novi u prodavnici, naravno nijesam nasao i on dovodi do sledeceg problema.

Treci problem:

Kada sam skinuo relej 109, skidoh i 18 i 19 (ne znam ni ja sto, valjda iz dosade dok sam cekao da radnici u prodavnici auto djelova pronadju ovaj 109) kada sam vratio te releje, rucica brisaca je reagovala samo na najvecoj brzini, na ostalima ne reaguje.  lost006

Cetvrti problem:

Ful od ulja  angry2 Prethodni vlasnik je uspio da slomije onu plastiku sto stoji na sipkici od mjeraca ulja https://automarket.blob.core.windows.net/articleimages112018/85f8491e-262f-4bf7-baaa-9f0180f11eb2 Pretrazio cijeli grad, niko nema odgovarajucu.
Pa ne postoji sansa da ga izmjerim, napominjem da kada se auto startuje dva puta blinka lapmica od ulja i ugasi se, prilikom svakog startovanja..

To je to narode (ovo vjerovatno zvuci kao da je sitnica u pitanju  lollol)
Nadam se da cete mi pomoci da rijesim barem neke od ovih problema, bio sam kod par majstora pojma nemaju sta je u pitanju, vjerovatno nezainteresovani.

Veliko hvala unaprijed

« Poslednja izmena: Jul 30, 2019, 09:51:47 posle podne od strane LocalRoot »

Van mreže miovrag

• VW Početnik
  • Auto: Touran,Polo,Leon
Odg: Ozbiljni problemi Polo SDI
« Odgovor #1 poslato: Jul 30, 2019, 10:05:46 posle podne »
Kada ti je vec prijatelj,zasto njega ne pitas dal se on susreo sa nekim od tih problema? Posto vidim imas vise. Svaka lampica se pali,cim ima neki problem. Posto ih ti imas bas dosta,moj savjet kod majstora. Nzm koliko ostale kolege pomoci. Srecno. Pozz

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Van mreže LocalRoot

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Jul 30, 2019, 10:28:20 posle podne »
miovrag hvala na odgovoru, Upoznao me je vlasnik sa ovim problemima, majstor nije mogao da otkrije u cemu je problem :(  Problemi traju oko 3 godine, a auto je od 2014-te presao oko 20000, skoro pa da nije vozen.
Da dodam i tacne oznake za ove releje:

Relej 19 - 191 955 531
Relej 109 - 1J0 906 381A

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #3 poslato: Jul 30, 2019, 10:46:46 posle podne »
Лампица грејача би требала да указује на неки проблем који може да прочита дијагностика.
Могуће да је и пумпи горива потребан сервис

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #4 poslato: Jul 30, 2019, 11:04:21 posle podne »
Relej 19 je od brisaca, 18 gasi potrosace pri paljenju. Da im nisi zamjenio mjesto. SDI isto ima timing paljenja kao i TDI. Nisu ga pogodili kad su mjenjali zupcasti
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže zola99

• Hero Member
Ozbiljni problemi Polo SDI
« Odgovor #5 poslato: Jul 31, 2019, 10:15:09 pre podne »
Drug je skoro imao problem na Caddy takodje 98’
Isto problem sa teskim paljenjem, menjao je par releja 109, problem resi na par dana i posle isto.
Izvadi relej 109, odnesi kod elektronicara nekog da ti doda kalaja na same kontakte koji ulaze u kutiju osiguraca. Tu se greje i ima los kontakt. Podebljaj kontakte samo i resio si problem sa tim!

Imam releje 19 i 18, poklonicu ti plati postarinu. Ali sa njima nista neces resiti. Verovatno si im okrenuo mesta samo.

Kad izvadis relej ispod njega pise broj(mesto)

Mesto releja #18 je mesto 4
Mesto releja #19 je mesto 8

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Poslednja izmena: Jul 31, 2019, 10:17:19 pre podne od strane zola99 »
:+ djete drago tebi se jeftinije bilo drogirat ka vecina iz tvoje generacije

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #6 poslato: Jul 31, 2019, 11:13:23 pre podne »
Ovde verovatno postoje više problema od jednog. To što radi kao traktor je verovatno  zbog lošeg paljenja. Moguće da nije dobro uzupčen, ne radi ventil na pumpi, loše dizne...posao za profi servis, nije nešto što se lako kući odrađuje.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže LocalRoot

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jul 31, 2019, 08:14:25 posle podne »
@Desmo, hvala na savjetu... prvu stvar koju budem radio bice dijagnostika

@PaulGT, Mozes li mi reci kakve dodatne simptome prati (ne)pogadjanje zupcastog? HVALA!

@zola99, Nasao sam novi relej 109, auto sada pali u sekundi cim pokrene alanser, vidio sam na starom releju da su bas losi spojevi pa cu ga odnijeti na lemljenje :) Da.. okrenuo sam mjesta i ako se to cinilo nemogucim na prvi pogled xD
Mozes li mi poslati semu ili nesto slicno vezano za pozicije releja i za sta su. Npr mjesto 1 je prazno... Zahvaljujem druze... thumbup

@raca1 Kada sam rekao kao traktor, mislio sam na klasicni sdi motor. Provjericu zupcasti, dizne i pumpu, vjeruj mi tesko je naci dobrog majstora kod nas koji ne zabusava... Hvala!

UPDATE:

Zahvaljujuci zola99, rijesio sam problem sa brisacima, majstor mi rekao da mi je crkao ablender pa mozete misliti koji profesionalizam je u pitanju  angry2

Zamijenio sam relej 109, auto sada pali normalno (relej i dalje grije, elektricar mi je rekao da je to normalno). Zaboravio sam reci kod problema 1 (dim pri vecim obrtajima) dim je bijele boje i ima veoma cudan miris, tacnije smrad. Danas sam vozio na otvorenom putu, malo sam ga mucio i smanjila se kolicina dima tokom voznje pri vecim obrtajima, poslije toga bio je parkiran oko 2 sata i priliom naglog ubrzavanja u lokalnoj voznji dim je bio skoro pa iste kolicine kao i ranije.

Ljudi jos jednom hvala!

« Poslednja izmena: Jul 31, 2019, 08:26:33 posle podne od strane LocalRoot »