Danas sam zamenio termostat na autu jer sam imao problema sa grejanjem a i temperatura nije prelazila drugu tackicu na skali. istocio sam antifriz i kada sam odvio ono plasticno koleno u kojem se nalazi termostat (pise da otvara na 88stepeni) primetio sam da je na plasticnom kolenu na mestu gde se stavlja gumica parce plastike se odlomilo i zaglavilo je termostat tako da on nije mogao vise da zatvara. Stavio sam novi termostat proizvodjaca VERNET (otvara na 87 stepeni) drugi na toj temperaturi nisam mogao da nadjem, zasrafio sipao antifriz koji sam mogao da skupim u kofi i dolio jos 2 litara novi antifriz, e sad grejanje se znatno poboljsalo ali temperatura nikako da predje druku tackicu na skali. Vozikao sam se, ostavio upaljen auto ali temperatura nikako da poraste. Zatim sam otkacio kablove sa termoprekidaca da vise ne ukljucuje ventilator i kazaljka je pocela da se pomera, presla je drugu tackicu ali vise nisam smeo ta ostavim tako da raste temperatura da ne bih zeznuo nesto. Grejanje bez ukljucavanja ventilatora je extra:)
Moje pitanje je na kojoj temperaturi treba da otvara termoprekidac ako termostat otvara na 87 stepeni?
Pretpostavljam da termoprekidac otvara na znatno manjoj temperaturi pa zato ne stigne motor da postigne radnu temperaturu.
Hvala unapred.