Autor Tema: zatamnjivanje stakala  (Pročitano 202690 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivan75

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf 7 1.6 TDI
Odg: zatamnjivanje stakala
« Odgovor #1320 poslato: Oktobar 20, 2015, 11:30:10 pre podne »
Ma javiću ja, samo se niko ne javlja na telefon u AMS ni u Autokomercu...gužva valjda ili su na bureku. Ne znam da li da dohvatim sam da skinem folije napred, 65% su, kakav sam baksuz drkaće me čim izađem s parkinga

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
« Odgovor #1321 poslato: Oktobar 20, 2015, 12:09:12 posle podne »
Pa kako misliš da ideš na merenje, i da sve uradiš regularno kad napred imaš 65%, nećeš proći merenje. Za napred se prolazi sa sasvim skoro provodnim folijama, da bi se sa fabričkim zatamnjenjem dobilo max 30%. Znači ako hoćeš da ideš na merenje i da dobiješ atest, te mora da skineš, da staviš neke skoro providne, pa da ideš da uradiš sve to. Čuo sam sinoć da će za zadnja biti potreban samo atest proizvođača folije, potvrdu izdaje onaj ko je ugradio folije, jer za zadnja nema ograničenja. Proizvođač je to atestirao, i već utvrdio koliki je stepen refleksije, kako se staklo raspršava u slučaju lomljenja i dr. Znači, na neki način za te folije je urađena homologacija. Za prednja je situacija drugačija, nemaju svi automobili istu fabričku zatamnjenost, pa zbog toga lepljenjem bilo koje folije mora da se prođe merenje da se izda atest. Ovo je jedina zdrava logika.
Za prednja će definitvno biti problem, ko neće da radi atest, sada je samo igra živaca kada će ih skinuti, da li sam ili kad dođe stani-pani... ja nemam prednja zatamnjena ali imam gore traku na šoferšajbni, nije široka, možda do unutrašnjeg retrovizora, odoh da je skinem da me ne bi drkali bezveze zbog sitnice.

Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže ivan75

• VW Početnik
« Odgovor #1322 poslato: Oktobar 20, 2015, 12:29:25 posle podne »
Znam ja to, skinuću prednje, pitanje da li ću bilo šta stavljati na fabrički tonirana stakla. Zvao sam Agenciju, od B. Glassa 2 dokumenta traže, specifikacija same folije i još nešto oko "ugradnje". Zatim papir od dilera vozila i ide se na ZR put 114 na testiranje i izdavanje atesta. Ovo napred ću sad sam da skinem, samo da malo zagrejem auto.
Dakle platiću im samo da me ostave na miru, čist reket, nema diskusije. I pitaću koliko važi taj atest da im ne prdne da menjaju na prvoj krivini...
« Poslednja izmena: Oktobar 20, 2015, 12:31:08 posle podne od strane ivan75 »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1323 poslato: Oktobar 20, 2015, 01:22:52 posle podne »
Kako policija moze da zaustavlja vozila zbog neispravnosti, kad su ta vozila prosla tehnicki pregled? Ne mogu retroaktivno da primenjuju zakon koji su doneli juce. Vec sam im obarao prijave zbog toga, nece biti prvi put.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #1324 poslato: Oktobar 20, 2015, 02:13:47 posle podne »
Uputiće te na vanredni tehnicki, kao i obično.

Sent from my iPhone
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1325 poslato: Oktobar 20, 2015, 11:22:30 posle podne »
Ma mogu da me upute gde oce kad sam ja tako registrovao i prosao tehnicku kontrolu. Kraj price. Nek pisu prijavu da vidim kako ce da se zavrsi. Pa nijedan zakon nisu doneli da ga nisu prekrsili sa kaznenim odredbama. I onda svako malo izlazi dopunjen pravilnik. Keramicar i rostiljdzija odlucili da prepisuju zakon... jos nikako nekog pravnika da savataju.

samo se niko ne javlja na telefon u AMS ni u Autokomercu...gužva valjda ili su na bureku.
mali off... ono je sramota prve klase koliko ne znaju da se jave na telefon u AK, a jos ako treba da prebace vezu nekome...

Van mreže ivan75

• VW Početnik
« Odgovor #1326 poslato: Oktobar 21, 2015, 01:24:40 pre podne »
@Wele
Sve si u pravu, sve je to 300% tačno ali,stvarno nemam nerava da se natežem s policijom, na šta imaju ili nemaju pravo i razno...prosto, ne skidaju mi se folije, za to me oderu i jbg...ko me jebe što sam ostao ovde da živim.
Na svakom ćošku te deru po nekom osnovu. Sve je u redu treba naplatiti i zakonski regulisati ali neka prepišu zakone i visinu dažbina iz zemalja u kojima se zna časni krst. Šta je sa xenonima? Felne? Pa osećam da će za felne da podivljaju totalno, e tu ću bogami da se inatim...meni niko neće u sitna crevca da kroji šta ću i kako da vozim dok ja to plaćam, nije mi poklonjeno. Pa neka košta. Uostalom apsolutno ništa na mom  autu nije van nečega što fabrika odobrava, vozim 17", čudna mi čuda
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2015, 01:34:05 pre podne od strane ivan75 »

Van mreže cicero

• Master Member
  • Auto: BLACK RR_LINE
« Odgovor #1327 poslato: Oktobar 21, 2015, 10:03:16 pre podne »
Sinoc mene zaustavljaju u ugrinovacku ja upalio i maglenke kad oni jesi li imao jos sta da popalis na autu,nista ja kuliram pocese smarati za stakla kaze ovaj kolegi skini mu tablice kad ja njemu mozes samo da skines branike lollol
I pustise me teraj kaze
NEMCI KAD NAPRAVE AUTO I RAT NAPRAVE DA BUDE SVETSKI

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #1328 poslato: Oktobar 21, 2015, 11:11:28 pre podne »
Za prednje maglenke mogu da te povuku za qrac. Nisu zabranjene, pise u ZOBSu da se zabrana odnosi samo na zadnje.

a kako su krenuli sa cenama biće duplo skuplji atesti nego same folije i onda prelazimo na peškire i zavese  :angry:
Zalosno, ali istinito. Pre 10 godina sam kacio novine i peskire da sakrijem dete od sunca. Nije u pitanju klima vec samo zracenje. Mozda moramo da imamo atest i za peskire?
Uskoro atest za LED trake i razna improvizovana dnevna svetla. Samo jasi.

Van mreže StevanGTD

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Polo 6n2 GTi
« Odgovor #1329 poslato: Oktobar 21, 2015, 11:36:51 pre podne »
Kakvo vreme doslo jeftinije da legalizujes gradjevnski objekat nego da atestiras zatamnjena stakla   blink Ja cu svoja definitivno skinuti tako sam kupio auto od prethnodnog vlasnika , verovatno ce biti tesko da se skinu ali kako drugacije . . .

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
  • Auto: Black Elegance ;)
« Odgovor #1330 poslato: Oktobar 21, 2015, 12:45:39 posle podne »

Uskoro atest za LED trake i razna improvizovana dnevna svetla. Samo jasi.

Kod mene ne puštaju LED cirkus...

Van mreže ivan75

• VW Početnik
« Odgovor #1331 poslato: Oktobar 21, 2015, 12:51:19 posle podne »
E pa drugari ja sam skoro završio, uzeo sertifikat i izjavu od Black Glass (fraj), saglasnost Porsche Sever (3000) i rešavam se kad da odem na atest...pitao sam na tehničkom u Porscheu za felne, kaže lik i to je plakanje. Kako je auto stigao iz fabrike - to je amin?!?! Recimo G7 nama stižu uglavnom sa 15", i navodno se ne ulazi uopšte u to što i sama fabrika ugrađuje od 15" do 18", ispade kako je sišo sa šlepera to je to?! Sjajno. Evo za LED čujem da će biti a kad krenu xeljoni i felne ljudi će da popizde...bitno da dileri VW i ostalih prodaju felne ili uz doplatu kakve 'oćeš...
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2015, 12:59:11 posle podne od strane ivan75 »

Van mreže Алал вера!

• Full Member
  • Поштуј друге да би други поштовали тебе.
  • Auto: Golf 2 GTI 1.8 8v '88
« Odgovor #1332 poslato: Oktobar 21, 2015, 01:54:15 posle podne »
Ako nastave u ovom smeru sa glupostima i dranjem koze ne preostaje nista nego da se skupimo i zablokiramo pola Beograda. Kad moze svaka susa da zablokira ceo grad za svaku glupost valjda mozemo i mi normalni za otimanje nasih para da izrazimo nezadovoljstvo.

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
  • Auto: Black Elegance ;)
« Odgovor #1333 poslato: Oktobar 21, 2015, 02:25:55 posle podne »
Ivan75, napred imaš neke folije ili ne?

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #1334 poslato: Oktobar 21, 2015, 03:02:39 posle podne »
@Wele,     @cicero je mislio da mogu da mu skinu branik jer su tablice pop-nitnama fixirane biggrin

Ovo za ksenone je bilo i ranije aktuelno, da moraju da postoje prskalice i to mi je donekle ok, a ovo za felne je hit.Pa u servisnoj knjižici koja ide od proizvodjača imaš dimenzije točkova koje mogu da idu na auto uz propisanu dimenziju guma.Ni u saobraćajnoj ne piše koja ti je dimenzija točkova, kako mogu tu da ti doskoče, po kom osnovu...?

A tek za čipovanje kakav sex mogu da ti montiraju, kad nije ista snaga motora kao u saobraćajnoj dozvoli.To je tek prepravka, kako li je to regulisano preko..? :31
Земунчанин

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #1335 poslato: Oktobar 21, 2015, 05:15:51 posle podne »
Sto bi prskalice bile obavezne za ksenone?! Ako mi je far prljav, sam cu ga ocistiti. A o za folije, dok malo zaživi m i skidace tablice ljudima. Živi bili pa videli.

Sent from my iPhone
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže sik_hc

• VW Početnik
  • Auto: 2011 VW Polo 6R
« Odgovor #1336 poslato: Oktobar 21, 2015, 05:33:09 posle podne »
Prskalice za xenon farove su obavezne samo iz jednog razloga. Manjak toplote, u poredjenju sa halogenim sijalicama. Zbog toga ne mogu da otope sneg.
Obavezna je i automatska nivelacija farova.

Van mreže Zgubidan

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Auto: Ibiza 6L & Ibiza 6J FR TDI
« Odgovor #1337 poslato: Oktobar 21, 2015, 05:44:26 posle podne »
Po meni  :46 ko god je prosao tehnicki pregled sa ovim novim izmenama ili dopunama zakona neka ovde napise sta je i kako je i koliko je kostalo ..redosled kojim se ide ka atestu , dokumentacija itd ... da bi i ostali clanovi, koji mogu sve to finansiski da podnesu , bili upuceniji ...jer ne radi se samo o Folijama i Plinu na i u vozilu ... mislim da ce biti sve vise stavki ...

pa mozda nije losa ideja nova tema da se otvori :

Novosti sa Tehnickog Pregleda   ;)

pa ako neko nesto cuje ili sazna nesto novo moze da pise i konsultuje se sa clanovima na forumu ... jer po novom ovo ce biti sirok spektar prepravki i dorada itd na Vozilu ...

:26
Slobodni smo za svaku istinu,odgovorni pred njom i obavezni da je cuvamo od lazi.

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #1338 poslato: Oktobar 21, 2015, 05:46:18 posle podne »
a brale sta nam rade...a danas idem iza nekog kamiona,dimi kao lud ugusio sam se,svetla jedva rade,prikolica sva trula i takvo vozilo prodje tehnicki... i jos gomilu neispravnih vozila tako prolazi.

Van mreže ivan75

• VW Početnik
« Odgovor #1339 poslato: Oktobar 21, 2015, 05:49:43 posle podne »
Ivan75, napred imaš neke folije ili ne?
Više ne...samo fabričko toniranje...pozadi je možda i preko 90% jer je samo folija 84%. Nisam imao pojma da je toliko tamno (na papiru). Noću vozim i parkiram sasvim normalno.