Autor Tema: zatamnjivanje stakala  (Pročitano 202007 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Andrija

• Gost
Odg: zatamnjivanje stakala
« Odgovor #280 poslato: Januar 12, 2011, 10:17:18 posle podne »
Moguce, al' ne bi trebalo, narocito ne na golfu 4, jer je pristup sa otvorenim gepekom odlican.

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: vw passat
« Odgovor #281 poslato: Januar 12, 2011, 10:23:19 posle podne »
prvi put chujem da se folija lepi spolja ?!?!?! daj neka mi neko pojasni ?!?!? ne razumem
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže DamirK

• Eurodubs fotograf
  • Ultimate Member
  • Eurodubs / Detailing Oprema
    • Detailing Oprema
  • Auto: Golf MK6 GTD, VW UP
« Odgovor #282 poslato: Januar 12, 2011, 11:00:18 posle podne »
Aj javim Vam kad budem skidao 
Moze biti da sam se istripovao, ali cini mi se da je tako rekao. Ja sam naravno ostavio auto i otisao na pivo u obliznji kafic.  biggrin

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #283 poslato: Januar 12, 2011, 11:17:01 posle podne »
ma utripovao si ... 1000000000% da se iznutra  biggrin
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže Boban

• Auto Union
  • Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Vorsprung durch Technik
    • vw club serbia-forum
  • Auto: Comfort Coupe
« Odgovor #284 poslato: Januar 12, 2011, 11:18:57 posle podne »
Istripovao si se sigurno, cak mislim da sam ja kod tebe pokusavao da pritiskam one crne tackice na rubovima zadnjeg stakla gde obicno posle lepljenja ostaje vazduh.

Da je spolja to bi se odavno izlizalo, izbledelo od sunca, pranja, i ubrzo bi spalo.

Moj drug se tako patio da zalepi zadnju i na kraju ispizdeo i zalepio spolja iz zezanja, naravno nije dugo izdrzalo i nije licilo ninasta

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #285 poslato: Januar 12, 2011, 11:36:50 posle podne »
hahaha ma de spolja..pa to bi se odma videlo i ne bi licilo ni na sta...docice ti taj beck's glave damire....
sve folije za stakla idu sa unutrasnje strane...naravno...

pekar

• Gost
« Odgovor #286 poslato: Januar 14, 2011, 08:56:00 posle podne »
danas sam imao cimanje sa nasom dragom policijom za folije, ladno se uhvatio da mi skida tablice lik,ne mogu da verujem,ali reseno je sve dobro za sada  :rolleyes:
e interesuje me,ako neko moze da mi pomogne,jer nikako da nadjem konkretno za  folije,u ravni vozaca nisam lepio folije,samo zadnja stakla,jer je to zakonom dozvoljeno i da li moze da mi skine tablice zbog folija na zadnjem staklu? jer poceo je neku pricu da to nema veze za zadnje stakla zato sto sam ih ja lepio i da atesti niko ne izdaje,jedino kao moze se proci a to je da imam u fazonu kao neke bar kodove na folijama,da li ima neko negde mozda gde pise u zakonu da zadnja stakla mogu i bez ovog navedenog da budu zatamnjena,da to odstampam i ubacim u kola za svaki slucaj ako me opet zaustavi?

Van mreže Morris

• Sr. Member
  • Auto: 1961 VW Baggy
« Odgovor #287 poslato: Januar 14, 2011, 10:11:03 posle podne »
Spolja  lollol
Pa ona bi se raspala posle mesec dana i pritom ti iznutra ne bih mogao da vidis kroz te folije dok bi se od spolja sve videlo :)

Ne moze da ti skine tablice jedino moze da te posalje na vanredni tehnicki stim sto mora da krene sa tobom. Mada sumnjam da ce hteti da trosi vreme...

Ova oblast regulisana je novom Uredbom, tj. članom 72 Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima koji stupa na snagu 19.09.2010 , čime je dozvoljeno zatamnjivanje stakala. Sva stakla iza stuba mogu biti naknadno zatamnjena bez ograničenja, a ukupno dodatno zatamnjenje stakala u ravni vozača ne sme biti veće od 25%. Prednja šoferšajbna ne sme se naknadno zatamnjivati.

http://www.tamnastakla.com/Pravilnik.pdf
« Poslednja izmena: Januar 14, 2011, 10:13:44 posle podne od strane Morris »

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #288 poslato: Januar 14, 2011, 10:13:52 posle podne »
ako te posalje na van.tehnicki,sigurno ce ti nesto naci,a tu si se zesce sje8ao. ;)

Van mreže Morris

• Sr. Member
« Odgovor #289 poslato: Januar 14, 2011, 10:27:09 posle podne »
Pa jedino mozes da platis kaznu... A sto se tice folija, na tehnickom nemaju uredjaj za merenje procenta zatamnjenosti, bar ne za sada...

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #290 poslato: Januar 14, 2011, 10:33:49 posle podne »
bolje se dogovoriti ili platiti kaznu,ako je tehnicki neizbezan.

Van mreže Morris

• Sr. Member
« Odgovor #291 poslato: Januar 14, 2011, 11:55:33 posle podne »
Pa ne moze ti nista na tehnickom jer nemaju uredjaj za merenje...

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #292 poslato: Januar 15, 2011, 12:22:21 pre podne »
kada dodjes do tehnickog,nece ti meriti stakla,nego tehnicku ispravnost celog vozila.

Andrija

• Gost
« Odgovor #293 poslato: Januar 15, 2011, 12:27:12 pre podne »
Sta te briga, ako je vozilo ispravno :)

Van mreže Morris

• Sr. Member
« Odgovor #294 poslato: Januar 15, 2011, 01:00:25 pre podne »
Pa to i ja kazem. Kupis prvu pomoc, prsluk, sijalice i sve sto treba i miran si. A sto se ispravnosti tice, prvenstveno zbog sebe vodis racuna o tome...

Samo me interesuje ko placa taj tehnicki?

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #295 poslato: Januar 15, 2011, 01:37:08 pre podne »
Sta te briga, ako je vozilo ispravno :)

po sluzbenoj duznosti ce ti naci neku neispravnost. b ;)  retko ko da se vrati sa vanrednog bez kazne,to da znas.
evo ti primer
auto mi je bio kod tri majstora zbog lupanja u prednjem trapu dok prelazim preko neravnina.ni jedan nije pronasao razlog.medju njima je i jedan sa foruma.posumnjao sam na problem u amortizerima.otisao sam u centar boban,jer imaju masinu za proveru.u sklopu te cene je i tehnicki pregled.amortizeri su bili svi u zelenom(o.k.),ali je desna kugla bila losa,desni stabiliztor,za menjaje,a leva kugla samo sto nije ispala.vratio sam se kod mog majstora i rekao da sve promeni.auto se vise nije cuo preko rupa.taj problem sam vukao dve godine.
to sto ti mislis da je auto ispravan,tj.verujes majstoru,ne mora da znaci da je tako.
suvise je tema otisla u off.

Van mreže Morris

• Sr. Member
« Odgovor #296 poslato: Januar 15, 2011, 01:50:35 pre podne »
Pa nece ti oni to proveravati na tehnickom :)

Van mreže srbin007

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #297 poslato: Januar 15, 2011, 03:44:29 pre podne »
Ветробран и сва стакла на моторном или прикључном возилу, осим предњег ветробрана на мотоциклу и мопеду с два или три точка и без кабине возача, лаком четвороциклу без кабине возача и четвороциклу који немају кабину возача, морају бити хомологовани и уграђени у складу са одредбама једнообразних техничких услова. Ветробрани морају бити слојевити – ламинирани, односно не смеју бити од каљеног (са ознаком у знаку хомологације „TOUGHENЕD” или „TEMPERED”) стакла ни када се накнадно замењују, осим за возила чија највећа брзина не прелази 40 km/h.
Провидне површине на приколицама у саставу туристичког воза не морају бити хомологоване.

Ветробран се не сме накнадно затамњивати. Бочна стакла у равни возача могу бити накнадно затамњена тако да укупна вредност пригушења светла не прелази 25%. Остала стакла на возилу могу бити накнадно затамњена без ограничења укупне вредности пригушења светла при чему на возилу морају бити уграђена два бочна ретровизора.(((бочна окна у равни возача су све провидне површине на бочној страни возила од ветробранског стакла према задњем крају возила до задњег стуба предњих врата односно површине која је управна на уздужну осу возила, а која пролази кроз наслон седишта возача у положају за вожњy)))

Степен рефлексије стакала на возилу не сме прелазити 15% како не би дошло до заслепљивања других учесника у саобраћају.
Одредба става 3. овог члана не односи се на возила државних органа.

...koliko je 25% ??? taman ili malo?  lollol
...jel to znaci da se samo prednje levo staklo mora zatamniti 25 % (kaze "na BOCNOJ STRANI" a ne na bocnim stranama vozila)

sta ako neko vozi zavaljen do  jaja... ako noce da zatamni mora zadnje staklo do pola 25% a od pola koliko hoce  lollol ("...а која пролази кроз наслон седишта возача у положају за вожњu")
« Poslednja izmena: Januar 15, 2011, 03:50:38 pre podne od strane srbin007 »
http://www.youtube.com/watch?v=evzIhx6jnKo&feature=related

Niko ne moze da zna sta to sapuce vetar, niko ne moze da zna sta nosi grom iz vedra neba! Nevreme se sprema...
...jer to je zemlja hranila, to je majka rodila, to je snaga branila ,to je vera vodila.

nuestra fuerza es vuestra enigma

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #298 poslato: Januar 15, 2011, 10:47:10 pre podne »
Ne mogu da ti skidaju tablice za zatamnjena stakla. To se radi jedino u slučaju kada je registracija istekla više od 30 dana, u ostalim slučajevima ne. A i skoro sam čuo od jednog saobraćajca da jedino skidaju vrlo tamne folije, na kojima možeš da se '' ogledneš '' sa spoljne strane vozila. Kod mene ne može da se ogledne. tapsac
« Poslednja izmena: Januar 15, 2011, 10:52:22 pre podne od strane Fitipaldi »
This time next year, we'll be millionaires!

pekar

• Gost
« Odgovor #299 poslato: Januar 15, 2011, 11:48:26 pre podne »
hvala bratici na brzim informacijama, odstampacu danas pravilnik,i u autu ide samnom,pa ako me zaustave lepo izvadim i pocnem da citam,ako uspem da ih iznerviram pa ima i mene da hapse  lollol lollol lollol