Ja imam ovu informaciju: mom drugaru su pre dva dana pisali kaznu za folije,5000 din. 
mogli su da mu pisu i 20.000 kad je vec raspolozen da plati
eee koliko su puta meni hteli nesto da pisu panduri, pa sam ih smorio na njihovo neznanje
stvarno jako puno njih nema blage veze o ZOBSu i saobracajnim pravilima
http://www.mi.gov.rs/sektor%20za%20puteve%20i%20bezbednost%20saobracaja.htmlatest se ne trazi, ali siguran sam da ce uskoro neki amandman da se ubaci jer nelogicno je da oni propisu zakonski dozvoljen % svetlosne propusnosti, bez konkretnog nacina utvrdjivanja iste.
a i super prilika da se opet izbije 50ak evra budalama (vozacima) iz dzepa.
za sada zvanici sajt i zakon kaze drugacije, nijedan sudija ne moze da vas okrivi preko ovakvog zakona kako je sad napisan
btw po clanu 287. ZOBSa, ukoliko vas policajac uputi na vanredni tehnicki, mora da ide sa vama, sto je procedura od par sati, a par sati za pandura u sacekusi je dosta "naplacenih" kazni stoga nisam siguran da ce ijedan da se nakani da salje nekoga na vanredni tehnicki
nepoznavanje zakona u pravnim pogledima je vec krsenje zakona
savetujem vam da iscitate ovo jer moze mnogo novca da vam ustedi u ova suluda vremena legalnih gusara
ja sam vozac oko 18 god i uvek je bilo policije losih i dobrih, bilo je onih koji zatvore jedno oko na laksi ljudski prekrsaj ("izvini prijatelju jesam zajebao, stvarno je bilo tako, sta da se radi") i smradova koji izmisljaju, ali NIKAD nije bilo kao danas gde policija zaustavlja da otima, a ne da regulise saobracaj i cuva red i mir.
bukvalno kao da SVAKO od njih ima normu ili radi na procenat.
poznavanje zakona meni je do sada sacuvalo dosta novca