Stevane naravno svako ima svoje vidjenje, Kriptovalute su mnogo opsirna tema, ja sam citao mesec dana o njima informisao se i "shitcoinima" planirao sam da trejdujem i razmisljao i razmisljao to je sve bilo avgusta kada je btc bio oko 3500$ onda je za 2 nedelje skocio na 6k pa na 8k 10k i onda sam pukao i digao ruke ali kao sto je neki clan napisao nikad nije kasno da se udje jer se ne zna gde je kraj bitcoinu moze vredeti i 500k eura za godinu dana to se nikada ne zna, a moze i pasti na 1$ jednostavno berza...
sto se tice rudarenja, moras da budes veoma upoznat sa materijom nije to " kupi grafike i neka rade " te grafike se pregrevaju, prljaju od prasine, gase se i milion cuda .... druga stvar recimo da postavis 12 rudara treba ti sigurno 6k eura mozda i vise za grafike, treba ti hladjenje koja dodatno kosta i treba ti prostorija koja je odvojena od kuce jer tih 12 grafika i napajanja prave nenormlanu buku i proizvode nenormalnu toplotu... sve u svemu naravno ima ljudi koji rudare i koji planiraju da krenu i to je ok ja znam primer koji me od toga odrvaca pa zato bih pre isao na trejdovanje
Primer je
Moj poznanik je kupio rigove za 16.000 eura da rudari Eterijum pocetkom 2017 godine, do danasnjeg dana recimo da je izrudario 20eht-a koji imaju vredost 700$ x 20, odbi trosokve nije neka zarada. inace sto je cena coina skuplja to ga je teze izrudariti, tako da za 1 eterijum januara 2017 trebalo vam je 3 dana a danas vam treba sa istom masinom mesec i vise..
da je kupio za 20% tih novaca ETH tog momenta sto je 3200 eura koji je u tom momentu kostao 15e kupio 215 coina eterijuma danas bi imao u novcaniku 150.000 eura
a da ne pricam da je kupio za 16.000 eura coine hahaha covek bi bio milioner