Zasto da krijem nesto sto je ocigledno...xD
Ne znam koja je snaga dobijena, ali meni trenutno dovoljno, ako bih morao da nagadjam negde oko 30KS, ali to od prilike, nisam imao gde da oteram auto na valjak da se to tacno utvrdi. Tako da sa fabrickih 90KS (iako je to vremenom opalo) sada bi auto trebao da ima negde oko 115-120KS.
Cena je trebala da bude u eurima, ali nisam mogao da nadjem taj karakter na tastaturi pa sam stavio znam dolara...xD
On je vjerojatno kupia ne ebayu power box koji je obicni potenciometar i to je isto moga napravit odvrtanjem nafte na pumpi
Ovo je izuzetno glupa predpostavka. Iako nisam nesto preterano obrazovan po pitanju tjunovanja auta, znam neke osnovne stvari. Ono sto ste naveli, da ako se "hardverski" poboljsava da jedna stvar vuce drugu i tako u krug, ja se tu slazem, ali pod predpostavkom da ja imam jendo 2000E viska da bacim na auto i da hocu da taj auto ima neku nenormalnu snagu. Meni kao vozacu je sasvim dovoljno da se zameni interkuler, omoguci turbini malo vise mesta da "dise", da auspuf ima manje prepreka, da u motor ulazi vise goriva i samim tim bude za nijansu jaci, startniji. Da, trosice vise, jer priznajmo ne moze da ide na vazduh. Za moje potrebne, svakodnevne voznje po gradu, 3-4 puta mesecno ako odem za Cacak, Kragujevac ili tako negde van grada, godisnje ako 2-3 puta odem van Srbije. Nije ovo auto koji ce se voziti na stazi pa ja sad gledam da u njega naguram 300KS, da ogulim enterijer i sl. Meni je cilj bio da "probudim" auto, jer se vremenom uspavao, pobeglo mu par konjica, jbg godine. Taj cilj sam ostvario, svestan sam da ovaj motor ne moze da bije neke nebeske cifre, ali za moje potrebe, bar sada, je dosta :D
Planiram da kroz 3-4 godine kupim Audi A4 Quattro ili Subaru Imepza 2.0 AWD, na tim motorima se moze dodati ozbiljnija snaga...

Jedino sto mi je jos u planu, jeste zamena menjaca, ulja, ubacivanje short sifter kit-a, zamena ako je potrebno kvacila i sl....