Postovani forumasi,
Pre svega da predstavim svog ljubimca, u pitanju je Golf 3 1.6 75ks 1997. godiste.
Sada dolazimo do problema sa radom motora:
Naime, auto radi lose na ler gasu, poskakuju obrtaji i motor se gasi. Odvezao sam ga na dijagnostiku u preporucen servis, gde je majstor utvrdio da je u pitanju MAP senzor, kupio sam drugi (polovan, kod poznatog dilera golf delova, gde su me uveravali da je dobar) i zamenio map senzor, ali se motor i dalje ponasao identicno.
Onda sam otkrio da kada otkacim lambda sondu da se ler gas umiri i motor se ne gasi. Kako sa starim tako i sa 'novim' map senzorom.
Obzirom da je nova lambda sonda 6000din i zameniti je nije toliko jednostavno kao menjanje map senzora, ne bih da opet napravim istu gresku kupovinom, a da se motor isto ponasa posle zamene.
Da li neko zna kako mogu da proverim postojecu lambda sondu? i da li je neko imao slican problem, pa da moze da mi pomogne oko otkljanjanja istog?
Razmisljao sam da ostavim 'otkacenu' lambda sondu ali sam citao da to i nije toliko dobra ideja jer ona salje bitne informacije racunaru i moze doci do povecane potrosnje goriva..
Unapred zahvalan na misljenjima