Autor Tema: Brava vrata Passat b5.5  (Pročitano 3944 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Branislav85

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b5.5
Brava vrata Passat b5.5
« poslato: Decembar 10, 2015, 12:04:24 pre podne »
Passat b5.5, problem je u zadnjim desnim vratima. Sva vrata se otkljucavaju normalno, medjutim zadnja desna nece uvijek da se zakljucaju. Posto je podeseno automatsko zakljucavanje kada se dostigne 20km/h, sva vrata se regularno zakljucaju osim zadnjih desnih koja ostaju otkljucana(nekada se i ona zakljucaju, ali u vecini slucaja ne). Prilikom zakljucavanja na kljuc ista stvar. Da napomenem da se uvijek regularno otkljucaju. Da li je u pitanju mikroprekidac ili nesto drugo?

Van mreže Branislav85

• VW Početnik
Odg: Brava vrata Passat b5.5
« Odgovor #1 poslato: Decembar 11, 2015, 11:12:29 posle podne »
Ako je neko imao ovakvu situaciju moze da podjeli svoje iskustvo ili ima bilo kakvu ideju sta bi moglo biti bio bih mu zahvalan. Ako nema, da zakljucamo temu.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #2 poslato: Decembar 12, 2015, 04:02:14 pre podne »
To je mana Passata B5.5, kao i svih ostalih sa takvim bravama. Lično sam vise puta imao te situacije. Zakljucava se, a nece da se otkljuca ili obrnuto. Nekad hoce, nekad ne. Ili uopste nece.

Evo, detaljnog objasnjenja zahvaljujuci nasem clanu ZARKOTEKICA http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=43804.0

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Branislav85

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Decembar 12, 2015, 11:02:58 pre podne »
Hvala na pomoći. Ovo i ne bi bio toliki problem da ne moram svaki put kada izlazim i zaključavam auto da provjeravam da li su mi ostala otključana vrata. Nekada će mi se desiti da zaboravim da pogledam da li su zaključana i možda i ne zateknem auto na istom mjestu. Mogu li se nekako blokirati zadnja desna vrata dok ne riješim problem?

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 12, 2015, 01:30:02 posle podne »
Mogu. Iskopčaš džek na bravi, ali za to opet moras sve da izvadis iz vrata. Pa kada si vec sve raskupusao, odvoji jos sat vremena i sredi bravu.

Van mreže ZoranBG

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Passat B5,5 1,9; Golf II 1,6D
« Odgovor #5 poslato: Decembar 16, 2015, 10:28:06 posle podne »
Meni je crkao mikro prekidac u vozacevim vratima  i ono sto se kod mene pojavilo i javlja kao nus pojave su da ne prepoznaje kada su vrata otvorena ili zatvorena,nemam svetlo u vratima,nemam svetlo u kolima ako otvorim samo vozaceva vrata i ako udjem u kola a ne startujem ili dam kontakt brze od nekog vremenskog intervala kola tj. brave se same zakljucaju . Osim ovih par pojava ona se zakljucavaju i otkljucavaju u isto vreme kada i druga vrata preko daljinskog.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Decembar 17, 2015, 03:53:39 pre podne »
To kada nece da se pali svetlo, tj. ne prepoznaje da su vrata otvorena...Obicno bude do toga da prljavstina zaglavi mikroprekidac. On ima mali hod, pa je dovoljno da se vrlo malo prljavstine uvuce i ostane u polozaju kao da su vrata zatvorena. Nekad WD resi problem. Zavuces cevcicu u bravu, naprskas, pa proradi odmah ili posto par puta otvoris i zatvoris vrata. Ako to ne pomogne, odvojis vreme, spremis alat i zivce, pa rasturanje.

Neko je (cini mi se Zrno) resio to tako sto je izveo zice od mikroprekidaca napolje i stavio obican prekidac za vrata.