Autor Tema: Sunđeri klapni na Golfu 3  (Pročitano 4140 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Sunđeri klapni na Golfu 3
« poslato: Novembar 20, 2015, 05:17:48 posle podne »
Postoji li način da se isti zamene bez skidanja cela table, nego recimo sa rasturanjem srednje konzole ispred menjača, vađenjem aurbaga suvozača itd?
Takođe me zanima i prilaz "malom hladnjaku klime" (ne znam kako se tačno zove) u cilju čišćenja i provera otpušenosti cevi za odvod kondenza.
Ako ne mora da se skida cela tabla onda - bingo  tapsac
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže mikula

• Hero Member
Odg: Sunđeri klapni na Golfu 3
« Odgovor #1 poslato: Novembar 20, 2015, 07:07:04 posle podne »
Ako imas klimu mora cela tabla a ako nemas moze bez skidanja al je jebada. Ja sam kod mene skidao bez skidanja table al ja nemam klimu

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Novembar 20, 2015, 08:07:48 posle podne »
A može li onda pomoć oko skidanja? Neke cake?
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže mikula

• Hero Member
« Odgovor #3 poslato: Novembar 20, 2015, 09:46:13 posle podne »
Tablu nisam skidao pa ti tu nemogu pomoci, a kad sam kod sebe skidao to kuciste klapni i malog hladnjaka poskidao sam bukvalno sve plastike osim table, i celu onu centralnu plastiku oko i ispred menjaca, tunel sa ventilatorom, raskacio sve sajle i struju, creva od malog hladnjaka, ispred suvozacevih nogu sve sto sam mogao i tu sam ga i izvadio ka suvozacevoj strani, bilo povuci potegni i uspeo ga izvuci a vratio ga jedva vec sam mislio da skidam tablu da bi ga vratio al sam nekako uspeo, ako ces to raditi mislim da je bolje  da skines tablu da se nepatis ko ja. Cekaj malo javice se neko ko je skidao celu tablu pa nek ti objasni

Van mreže djomla.tdi

• Sr. Member
  • "if in doubt,flat out"
  • Auto: mk4 gti,mk3 TDI,mk2 vr6 syncro
« Odgovor #4 poslato: Novembar 20, 2015, 10:29:58 posle podne »
Nema tu komplikacije oko skidanja table,za sat vremena možeš da skines čitavu tablu sa sve kutijom grijanja.

Van mreže Nenad Petakovic

• Master Member
  • Kad zasvira Ladina svirena,mnogi ostaju bez zena.
  • Auto: Old scula Cvaja 1.8
« Odgovor #5 poslato: Novembar 21, 2015, 08:53:47 pre podne »
Sto kazu ljudi,najlaksi i najbrzi nacin je da se skine cela tabla(ako imas klimu moras u svakom slucaju),ako je nemas moze bez skidanja cele table al je jebada velika i provesces vise vremena nego da sve lepo skines i odradis.A za zamenu koristi filc sto ide za laminat ili neki tanji tvrdopresujuci sundjer.
Dobar motor moja dvojka ima
Al sediste svako mu se klima!
Sedista mu rasklimale zene
Al on opet dobro slusa mene!
Dok je dvojke vozacu devojke!😀

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 22, 2015, 11:08:10 posle podne »
Hvala ljudi.
Tabla skinuta.

E sada je problem sa kutijom grejanja. Nikako ne mogu da je izvadim, ne vidim nigde srafove, a stoji čvrsto kao da je zavarena.
Uspeo sam da izvadim jednu klapnu, onu prvu, ali unutra su jos dve. Neka mala sa leve strane, nju bih nekako i uspeo da iscipam, ali onu koja stoji dublje, koja je i zakrivljena nju nema sanse bez skidanja te kutije.

Auto ima klimu i neverovatno je koliko je malo hladnjak klime čist, ma kao da je nov, oduševio sam se. Sipao sam i vodu ispod njega da proverim otpušenost odvoda i sve je savrseno, ni kapi tamo gde ne treba. Sva voda ode ispod auta.

Kada se skine kutija grejanja, da li mali hladnjak ostaje na autu ili i on sa njom ide dole?
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2015, 09:21:15 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže knalek

• Sr. Member
  • Auto: VW Golf 6 2.0 TDI CFFB
« Odgovor #7 poslato: Novembar 22, 2015, 11:32:59 posle podne »
Ide i on sa njom dole.
Nema dogovora izmedju lavova i ljudi.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #8 poslato: Novembar 22, 2015, 11:35:51 posle podne »
A kako da skinem kutiju grejanja?

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #9 poslato: Novembar 23, 2015, 12:06:14 pre podne »
Ovako izgleda unutrašnja jedinica klime za MK3 gledano od motora ka kabini.

Crveni krugovi su šrafovi koji se šrafe iz motornog prostora. Odvij dva desna.
Poskidaj plave osigurače da bi razdvojio centralni deo sa klapnama od ostatka unutrašnje jedinice.
Poskidaj zelene osigurače i razdvoj polovine centralne jedinice. Tek tad možeš poskidati klapne, ne pokušavaj da ih čupaš bez razdvajanja.

Kako si video da je mali hladnjak klime (isparivač) čist, skidao ventiltor?
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #10 poslato: Novembar 23, 2015, 12:11:42 pre podne »
Da, skidao sam ventilator. Ma rasturio sam ga u holjadu komda, gledao one emisije na diskaveriju pa se napalio  lollol

Gledao sam i pod haubom, ne vidim šrafove jer su izgleda ispod neke sive izolacije. Moraću da ih tražim.

Hvala na ovom odgovoru, baš je slikovit  tapsac

Samo je zeznuto poskidati ove zelene i plave sa strane do soferke kad je tesno i pribijeno tamo do "zida"  wacko
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2015, 09:20:31 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže raca1

• Master Member
  • Pol: Žena
  • Auto: YAMAHA
« Odgovor #11 poslato: Novembar 23, 2015, 12:35:35 pre podne »
Šrafovi jesu ispod sive izolacije. Osigurače jeste teško skinuti (još teže ih je vratiti), pa ako ne uspeš sledi ti skidanje komplet jedinice. Prvo skidaš plave, a zelena kad izvadiš centralnu kutiju.
Mada je mnogo lakše da raskačiš cevi, skineš komplet, odradiš i vratiš. Posle u servis na punjenje.
Smorio se ko Saša Matić u bioskopu.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #12 poslato: Novembar 23, 2015, 12:38:11 pre podne »
Sad bar znam gde da nadjem srafove ispod onog sivog. Odakle si da te častim kafom ili ako hoćeš  :26

Van mreže Radusinko

• VW Početnik
  • Auto: Passat B7, Audi A3
« Odgovor #13 poslato: Novembar 26, 2015, 05:47:04 posle podne »
U svakoj temi nadjem neki moj "problemcic".  yupi3ti Trebao bi i ja da skidam tablu da dodjem do malog hladnjaka, nemam klimu, ali mi je slabo grejanje i oseti mi se antifriz u kabini kad upalim grejanje. Tako da verovatno na crevima negde curka ili sam hladnjak, pa bi skinuo da vidim sta se desava, ali se prvu put susrecem sa vw, pa ako ima neko voljan da objasni kako da skinem tablu za dalje cu se snaci, ako ne moze nista da se pokvari  yupi3ti

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #14 poslato: Novembar 28, 2015, 09:32:53 posle podne »
Skini plastiku levo od prekidača za svetla, zatim prekidač za svetla.
Čupaj cajgere napolje, plastiku ispod volana, kasetu, sve oko menjača... Naći ćeš tu male crne 8-mice, treba da ih ima oko 8-10 komada. Skidaj sve, tabla lako izlazi kad je oslobidiš.
Onda skidaj brisače, pa plastiku ispod njih. Ispod te plastike traži srafove od table, treba ti duboka gedora 10. Na desnoj strani ti je jedan, a ispred volana imaš dva srafa (gornji je od table, a donji od grede ispod table).

Ako nemaš živce, ne čačkaj ništa, treba ti i neko da ti pomogne jer je nemoguće da sve uradi jedan čovek, nekad treba jedan da pridržava dok drugi šrafi...

Ja sam je skockao do jaja, jos sam ispod nje dodao i izolaciju. U kolima je sada tiho, motor se jedva čuje, samo auspuh malo zeza brunda. Utegnuto je sve, ništa ne zvecka, ne krcka, super je stvarno :25