Evo ljudi da javim da tema ne ostane nedorečena

E ovako pošto sam se raspitao šta i kako oko računara zaključio sam da niko ne zna da mi kaže adekvatan odgovor koji računar može kod mene. Onda se iznerviram i kupim motorni računar (ECU) sa sledećim brojevima
Siemens 06A 906 019AK
5WP4371 03
Znači razlika je u zadnja dva slova i naravno bilo je presudno od kog motora je skinut moj motor je 1.6 SR a ovaj je skinut od 1.6 16V.
Dobio sam računar konačno, i naravno reko ajde da zamenim da vidim šta će da bude. Polako skinem klemu od akumulatora, skinem one plastike, skinem stari računar, stavim novi, vratim kleme i konektore, dam kontakt sve je u redu. Na tabli uobičajena pojava osim obaveštenja da moj imobilajzer tako se valjda zove, blokira paljenje. Što u prevodu znači da mora da se ukodira ključ ponovo sa novim računarom. E sad za tu operaciju mi je potreban PIN od table da bi se prijavio na istu, VCDS kabal već imam. Naravno proguglam malo i nađem na netu VAG-TACHO programer kabal izgleda potpuno isto kao VCDS samo sa drugačijim hardverom. Naravno poručim od aliexpressa 1x Vag-tacho ( sve ukupno 13 evra) za 10 dana je bio kod mene. Lepo zakačim vag-tacho nađem pin od table, otvorim VCDS i ukodiram ključ za 10 sekundi.

Probam auto auto pali samo šapuće

i naravno sva upozorenja od table su nestala.
E sad onaj problem koji me je mučio sa trokiranjem. Krenem u vožnju i ista stvar se dešava naravno kanal 001 ENGINE kad tamo
00513 - Engine Speed Sensor (G28)
27-00 - Implausible Signal
Senzor radilice

E sad lepo uhvatim unimer i proverim instalaciju do njega sve je u redu! Znači zamena senzora.
Kupim senzor cena je bila 3500 malo više možda.Skinem zamenim, i nikakav problem sa autom nemam više!!!

Radi ko prvog dana kad sam ga uzeo!

Ovo sam sve morao da napišem ako se neko nađe u sličnoj ili istoj situaciji. Tema može lock! Veliki pozdrav i hvala na pomoći!