Autor Tema: Golf 4 trokira i gasi se  (Pročitano 11407 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dudjaa

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 4 1.6 SR
Golf 4 trokira i gasi se
« poslato: Oktobar 31, 2015, 02:28:57 pre podne »
Pozdrav dobri ljudi! E ovako moraću da budem malo duži sad  :) Problem je sledeći u pitanju je golf 4 1,6 SR 74kW 2000 godište...
Jutarnji start auto pali iz prve,lepo radi, krenem da ga vozim npr prvih 2 kilometara i auto naglo cimne, kreće da menja zvuk trokira, zvuk je ko da radi na dva klipa, i pritom nema snage vuče se po putu ko kad ima 20 konja. Pri naglom dodavanju gasa počinje da se guši, seca često može iz auspuha da se čuje nešto slično zvuku petarde.U vožnji takođe kad nagazim kvačilo da promenim brzinu auto se ugasi ne uvek ali u principu desi mu se jedno 4-5 puta tokom celog dana vožnje.Naglo je povećao potrošnju hoce nekad da ide i do12-13 litara benzina plin nemam ugrađen.E sad kad mi se desi da se ugasi ili ga ja ugasim namerno kad je u toj nazovimo fazi trokiranja jedva upali znači bez pritiskanja pedale gasa uz verglanje nema šanse da upali. Kad ga ostavim tako jedno dva sata ugašenog verovatno se ohladi ili šta već sledeći start je ko po loju pali iz prve i sasvim normalno radi i onda nakon 2-3 kilometara nekad i ranije gore navedena priča se ponavlja! Kad mi se to prvi put desilo logično da mi je palo napamet prvo dijagnostika pa sve ostalo! Međutim desilo mi se nešto što nisam očekivao ni jedna dijagnostika kod bilo kog majstora da sam bio nije mogla da mu očita kontroler motora znači probano je na 200 dijagnosičkih uređaja ali bez uspeha! Ostalo airbag, imobilajzer i tako dalje sve isčitava pravilno i bez problema ali taj kontroler motora je nemoguće isčitati. Uvek prijavi grešku da se kontroler motora ne odaziva.Bukvalno mi ostaje da nagađam sad sta može biti u pitanju. Zamenjeni su delovi sledeći:
1. Svećice su sve zamenjene
2. Kablovi takođe
3. Filter goriva
4.Očišćen je protokomer, stavljen novi filter za vazduh

I ništa od toga nije rešilo problem.
Ima li neko neki predlog šta bi moglo biti ili da me uputi na nekog dobrog majstora koji to može da sredi?

Unapred zahvalan na odgovorima!
Dok nam je predsednik bio bravar sva su nam vrata bila otvorena!!!!

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
Odg: Golf 4 trokira i gasi se
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 31, 2015, 11:19:21 pre podne »
probaj bobinu... uvek puca zbog nepravilnog paljenja,tj zbog varnice

Van mreže dudjaa

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 31, 2015, 06:14:25 posle podne »
Jel može senzor radilice da izazove ovakav problem?

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 31, 2015, 10:52:30 posle podne »
može
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2015, 10:37:13 pre podne od strane Darko80 »

Van mreže majstorbob80

• VW Početnik
  • Auto: bmw
« Odgovor #4 poslato: Novembar 05, 2015, 09:32:10 pre podne »
To sto dijagnostika nece da iscita motorni racunar naj verovatnije znaci da je radjen immo-off, i to nestrucno. Ja bi na tvom mestu stavio manometar na dovod goriva i merio pritisak posto mi to smrducka na pumpu za gorivo.

Van mreže dudjaa

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Novembar 15, 2015, 10:27:14 posle podne »
Ljudi nisam hteo da se igram sa time sta može da bude a šta ne i odlučio sam da odvezem auto kod elekrtroničara da mi sredi ovo sa kompijuterom....I ispalo je da moram da menjam ceo kompijuter (ECU) kako već da ga nazovem problem je u njemu. E sad se javlja problem što ne mogu da nađem zamenski kompijuter sa istim brojem jer serijski broj treba da se podudara sa starim.... Ima li neko neki kontakt ili da zna nekog ko ima kompijutere za prodaju, ili neko sa foruma možda poseduje isti ( ispod ću ostaviti serijski broj)? Nisam siguran za pravila foruma verovatno je ostavljanje privatnog broja , i ličnih podataka u komentarima zabranjeno kao i prodaja robe tako da bih zamolio da mi pustite na PP eventualne informacije o kontaktima.

Siemens
06A906019BG
5WP4448
Hvala vam unapred ljudi!  mahac

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
  • Auto: Black Elegance ;)
« Odgovor #6 poslato: Novembar 15, 2015, 10:30:16 posle podne »

Van mreže dudjaa

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Novembar 16, 2015, 06:56:52 posle podne »
Kontaktirao dosta ljudi i još uvek nisam uspeo da nađem računar sa istim brojem.... Jel ima neko iskustva sa time koji broj može da služi kao zamena?

Van mreže canibal86

• Sr. Member
  • Auto: Golf IV 1.6 16vTNG
« Odgovor #8 poslato: Novembar 17, 2015, 04:46:49 posle podne »
Druze te brojeve koje si ostavio nisu kataloski brojevi evo slika ovaj gornji broj sto pocinje sa 036 bi trebalo da je broj dela koji trazis ako nisam u pravu neka me neko ispravi.Ocitaj taj broj sa svog ecu i postavi ovde.
« Poslednja izmena: Novembar 17, 2015, 04:48:31 posle podne od strane canibal86 »

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #9 poslato: Novembar 17, 2015, 09:13:17 posle podne »
canibal ne lupaj. nije covjek stavio kataloski od ves masine nego lijepo napisao siemens i broj i da si pametan kao sto nisi google zna

sta je ovo?
http://www.auto24parts.com/environment/cache/images/0_0_productGfx_5c9c6f8be5c8c5d5d1da2551b9672555.jpg

« Poslednja izmena: Novembar 17, 2015, 09:16:21 posle podne od strane PaulGT »
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže canibal86

• Sr. Member
  • Auto: Golf IV 1.6 16vTNG
« Odgovor #10 poslato: Novembar 18, 2015, 08:03:05 posle podne »
canibal ne lupaj. nije covjek stavio kataloski od ves masine nego lijepo napisao siemens i broj i da si pametan kao sto nisi google zna

sta je ovo?
http://www.auto24parts.com/environment/cache/images/0_0_productGfx_5c9c6f8be5c8c5d5d1da2551b9672555.jpg

Da si ti malo pametniji znao bi da sam ja hteo samo da pomognem coveku i procitao bi na kraju da sam napisao da me neko ispravi ako nisam u pravu.Toliko od mene izvinjavam se momku koji je pokreno temu a sto se tebe tice malo manira ti ne bi bilo na odmet.

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #11 poslato: Novembar 18, 2015, 09:15:07 posle podne »
036906034 BH je magneti mareli elektronika, a i ti da si malo pametniji procitao bi da treba siemens. da prebaci na ovu sto ti tvrdis da je ta treba dobrom elektricaru dosta zica, zivaca i vremena i to gubi svrhu jer izade skuplje od auta.

dudjaa@ dosta audia a3 ima sa tim motorom pa probaj pronaci od njega i opet ima milion faktora da se poklopi nije nuzno da se poklapaju  slova ili zadnja dva broja
« Poslednja izmena: Novembar 18, 2015, 09:17:44 posle podne od strane PaulGT »
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

Van mreže dudjaa

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Novembar 23, 2015, 01:24:58 pre podne »
To mene druže i buni kad bi znao šta može a šta ne može lakše bi sve išlo. Te brojeve kad bih znao koji su kompatibilni traženje bih ubrzao.
Ja pogledao u Autodata tamo nema nikakvih informacija o samom računaru... Jel bih mogao da tražim ovaj od Audija sa istim brojem bez obzira što mu jasno stoji znak Audi?

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
« Odgovor #13 poslato: Novembar 23, 2015, 11:14:52 pre podne »
nema veze jel audi, skoda, seat ili vw samo da se gadza

Van mreže dudjaa

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Februar 26, 2016, 06:32:38 posle podne »
Pozdrav dobri ljudi izvinjavam se što pokrećem staru temu ponovo. Imam jedno pitanje ko se bolje razume našao sam ovaj računar za golfa iz ove teme, pa me brine da li će moći da se upari kod mene brojevi su isti kao na mom autu 06A 906 019 BF jedina razlika jeste ovo BF... Dali ću moći da ga uparim da ne bacam pare bez potrebe? Hvala vam na odgovoru!

Van mreže alex72

• VW Početnik
  • Auto: vw UP!
« Odgovor #15 poslato: Februar 26, 2016, 07:52:06 posle podne »
A jesi li zvao Auto elektroniku  sa tosinog bunara. Beograd cuo sam da su bas dobri

Van mreže lukenic

• VW Početnik
  • Auto: VW TRANSPORTER T3
« Odgovor #16 poslato: Februar 27, 2016, 09:28:13 pre podne »
Probaj naci telefon od Takača iz pazove dečko popravlja računare, dace ti najbolji odgovor
VW TRANSPORTER T3

Van mreže dudjaa

• VW Početnik
« Odgovor #17 poslato: Mart 31, 2016, 07:58:24 posle podne »
Evo ljudi da javim da tema ne ostane nedorečena  biggrin E ovako pošto sam se raspitao šta i kako oko računara zaključio sam da niko ne zna da mi kaže adekvatan odgovor koji računar može kod mene. Onda se iznerviram i kupim motorni računar (ECU) sa sledećim brojevima

Siemens 06A 906 019AK
5WP4371 03
Znači razlika je u zadnja dva slova i naravno bilo je presudno od kog motora je skinut moj motor je 1.6 SR a ovaj je skinut od 1.6 16V.
Dobio sam računar konačno, i naravno reko ajde da zamenim da vidim šta će da bude. Polako skinem klemu od akumulatora, skinem one plastike, skinem stari računar, stavim novi, vratim kleme i konektore, dam kontakt sve je u redu. Na tabli uobičajena pojava osim obaveštenja da moj imobilajzer tako se valjda zove, blokira paljenje. Što u prevodu znači da mora da se ukodira ključ ponovo sa novim računarom. E sad za tu operaciju mi je potreban PIN od table da bi se prijavio na istu, VCDS kabal već imam. Naravno proguglam malo i nađem na netu VAG-TACHO programer kabal izgleda potpuno isto kao VCDS samo sa drugačijim hardverom. Naravno poručim od aliexpressa 1x Vag-tacho ( sve ukupno 13 evra) za 10 dana je bio kod mene. Lepo zakačim vag-tacho  nađem pin od table, otvorim VCDS i ukodiram ključ za 10 sekundi.  clap Probam auto auto pali samo šapuće  clap clap clap i naravno sva upozorenja od table su nestala.
E sad onaj problem koji me je mučio sa trokiranjem. Krenem u vožnju i ista stvar se dešava naravno kanal 001 ENGINE kad tamo
00513 - Engine Speed Sensor (G28)
        27-00 - Implausible Signal
Senzor radilice  :) E sad lepo uhvatim unimer i proverim instalaciju do njega sve je u redu! Znači zamena senzora.
Kupim senzor cena je bila 3500 malo više možda.Skinem zamenim, i nikakav problem sa autom nemam više!!! clap clap clap Radi ko prvog dana kad sam ga uzeo!  yupi3ti

Ovo sam sve morao da napišem ako se neko nađe u sličnoj ili istoj situaciji. Tema može lock! Veliki pozdrav i hvala na pomoći!  alealeee mahac mahac
« Poslednja izmena: Mart 31, 2016, 08:01:33 posle podne od strane dudjaa »

Van mreže alex72

• VW Početnik
  • Auto: vw UP!
« Odgovor #18 poslato: April 01, 2016, 12:15:09 posle podne »
Bas lepo zato i sluzi forum,sigurno ce nekom dobro doci ova informacija drago mi je da si popravio i u zdravlje da se vozis clap

Van mreže Gagi

• Ice Cool
  • Master Member
« Odgovor #19 poslato: April 01, 2016, 06:06:18 posle podne »
svaka čast !!! beer