Molim za pomoc.Preko neko vreme sam uzeo Golf 4 1.4 16v 1999g.Naime ima jedan veoma iritirajuci problem koji dosad nisam uspeo resiti.
Problem je sledeci, kad se auto ujutro upali sve je ok, medjutim kad postigne radnu temperaturu u voznji zujalici 3 put zuji i pocinja da blinka treperi crvena lampica od ulja, znaci ne sveti stalno vec samo treperi.Nakon krace vreme se opet izgubi, pa za 1 minut se opet javi , nekoliko puta za da na kraju zijalica prestane a crvena lampica i dalje treperi sve dok ne ugasim auto.Kad ga opet upalim sve je u redu nema zujanja i treperenja lampice, medzutim kad dodam gas preko 2000 obrtaja opet pocinje ista prica.Onda dok je bio na radnoj temperaturi upalio ga i ostavio u leru da radi skoro 40 minuta i sve u redu nema zujanja nema crvene lampic sve u redu, opeta kad dodam gas preko 2000rpm ista prica.Napominjem da je vezan na tester i ne javlja greske osim sto mi ne radi pinjon kilometraze koji moram zamjeniti ali to je druga prica.Pre 6 meseci motoru je vrsena generalka, motor radi ko sat ,ne trosi gram ulja, ne dimi vuce kao lud.Pre neki dan smenio sam mu 10w40 polusinteteiku koja ispunjava i je odobrena WV 505.00 norma.Od tada se tako vozi sa ovim problemom, punih 6 meseci,ja sam ga uzeo pre 10 dana i ovo me izludzuje.Napominjem da jos nisam izvrsio pritisak ulja manometrom na dva senzora za pritisak ulja niti ih menjao.Znaci problm nastaje samo prko 2000 obrataja sve dok se ne ugasi auto .Molim neko ko je strucan da pomogne.Pozdrav iz Skoplja Makedinije.Hvala unaprijed.