Autor Tema: Golf 4 1.4 16v treperi lampica ulja i zujalica 3 put nakon 2000 obrtaja  (Pročitano 9883 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marjan400

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 4
Golf 4 1.4 16v treperi lampica ulja i zujalica 3 put nakon 2000 obrtaja
« poslato: Avgust 25, 2015, 07:58:52 posle podne »
Molim za pomoc.Preko neko vreme sam uzeo Golf 4 1.4 16v 1999g.Naime ima jedan veoma iritirajuci problem koji dosad nisam uspeo resiti.
Problem je sledeci, kad se auto ujutro upali sve je ok, medjutim kad postigne radnu temperaturu u voznji zujalici 3 put zuji i pocinja da blinka treperi crvena lampica od ulja, znaci ne sveti stalno vec samo treperi.Nakon krace vreme se opet izgubi, pa za 1 minut se opet javi , nekoliko puta za da na kraju zijalica prestane a crvena lampica i dalje treperi sve dok ne ugasim auto.Kad ga opet upalim sve je u redu nema zujanja i treperenja lampice, medzutim kad dodam gas preko 2000 obrtaja opet pocinje ista prica.Onda dok je bio na radnoj temperaturi upalio ga i ostavio u leru da radi skoro 40 minuta i sve u redu nema zujanja nema crvene lampic sve u redu, opeta kad dodam gas preko 2000rpm ista prica.Napominjem da je vezan na tester i ne javlja greske osim sto mi ne radi pinjon kilometraze koji moram zamjeniti ali to je druga prica.Pre 6 meseci motoru je vrsena generalka, motor radi ko sat ,ne trosi gram ulja, ne dimi vuce kao lud.Pre neki dan smenio sam mu 10w40 polusinteteiku koja ispunjava i je odobrena WV 505.00 norma.Od tada se tako vozi sa ovim problemom, punih 6 meseci,ja sam ga uzeo pre 10 dana i ovo me izludzuje.Napominjem da jos nisam izvrsio pritisak ulja manometrom na dva senzora za pritisak ulja niti ih menjao.Znaci problm nastaje samo prko 2000 obrataja sve dok se ne ugasi auto .Molim neko ko je strucan da pomogne.Pozdrav iz Skoplja Makedinije.Hvala unaprijed.
« Poslednja izmena: Avgust 25, 2015, 08:42:37 posle podne od strane marjan400 »

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
  • Auto: scirocco 16vt, leon fr cupra
Odg: Golf 4 1.4 16v treperi lampica ulja i zujalica 3 put nakon samo 2000 obrtaja
« Odgovor #1 poslato: Avgust 25, 2015, 08:43:06 posle podne »
Izmeri pritisak ulje sa manometrom za svaki slucaj da zanas,a verovatno te zeza davac za visoki pritisak ulja ako zuji kad predje 2000 obrtaja  mahac
"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

Van mreže marjan400

• VW Početnik
Odg: Golf 4 1.4 16v treperi lampica ulja i zujalica 3 put nakon samo 2000 obrtaja
« Odgovor #2 poslato: Avgust 25, 2015, 09:10:59 posle podne »
Dali je to gornji zeleni ili donji koji ide dole na bloku ? Dali neko zna koliko bara manometrom treba imati ili pise na samim davacima koje su granice pritiska ?
Cuo sam se bas sada ja poznatim majstorom ovde u SKoplju kaze da taj problem moze biti uljna pumpa ili da kad je radilica pravljena na 1 specijalu je moguce da su greskom ugradzeni lezajevi/lageri koji su standard i kad se motor ugreje zbog retcenja ulja sve ovo desava.
Hvala
« Poslednja izmena: Avgust 25, 2015, 09:23:15 posle podne od strane marjan400 »

Van mreže madmax 81

• Master Member
  • ima turbo ima fun
  • Auto: scirocco 16vt, leon fr cupra
Odg: Golf 4 1.4 16v treperi lampica ulja i zujalica 3 put nakon 2000 obrtaja
« Odgovor #3 poslato: Avgust 25, 2015, 09:54:30 posle podne »
Da su std.lezaji a radilica na prvoj lupao bi motor i brzo bi zakovao. U takvom slucaju druze radilica lupa kao da cekicem udaras u nakovanj pogotovo na visim obrtajima mahac
Pritisak treba da bude 1,do 1,5 bara na leru i preko 2 bara na 2000 hiljade obrtaja kada je motor na radnoj temperaturi
Davac za visoki pritisak je na bloku ja mislim,ali me ne verujuj vec to proveri
« Poslednja izmena: Avgust 25, 2015, 09:57:12 posle podne od strane madmax 81 »
"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека."

Van mreže marjan400

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Avgust 25, 2015, 10:38:54 posle podne »
Hvala na odgovoru puno mi znaci vas komentar.Idem sutra da izmerim pritisak ulja pa javljam sta ce izaci.

Van mreže marjan400

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Avgust 26, 2015, 03:05:52 posle podne »
Pptrebna mi je pomoc na gornjem zelenom senzoru pritiska ulja koji treba biti 0.3-0.6 bara manometrom smo merili i pritisak je ok kako treba.
Gdje se nalazi drugi senzor u bloku motora dal neko zna onaj koji treba biti 2 bara na 2000 obrtaja ? Nismo ga uspeli pronaci.Hvala

Van mreže denigs

• VW Početnik
  • Auto: golf 4 tdi pd 2002
« Odgovor #6 poslato: Avgust 26, 2015, 05:24:10 posle podne »
iamo sam slican problem na golfu 3 1.6benz problem je bila uljna pumpa  na leru nije palio lampice a preko 2tis okretaja je palio na leru pritisak je bio 0 a na msm 2tis oko 1,5 bara

Van mreže Nenad Petakovic

• Master Member
  • Kad zasvira Ladina svirena,mnogi ostaju bez zena.
  • Auto: Old scula Cvaja 1.8
« Odgovor #7 poslato: Avgust 26, 2015, 06:03:01 posle podne »
Druze mislim da ti je drugi senzor negde iznad filtera ulja(mada nemora da znaci,kod mene je tu al ja imam g2,a kod tebe je g4).A na gornjem senzoru prikaci manometar i ka dje vruc sini ga na 2000rpm i trba da bude tad preko 2 bara pritisak ako je sve ok sa pumpom i lezajevima.Bar  je tako kod mene e ti opet proveri sa nekim majstorom.imas i moju temu negde ispod tvoje pa je pregledaj ima tu dosta da se sazna. :26
Dobar motor moja dvojka ima
Al sediste svako mu se klima!
Sedista mu rasklimale zene
Al on opet dobro slusa mene!
Dok je dvojke vozacu devojke!😀

Van mreže marjan400

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Avgust 26, 2015, 10:13:51 posle podne »
Svi majstori su uspostavili da na G4 1,4 16v revizija motora AKQ ima samo jedan senzor zeleni u glavi, i kazu da dole ne postoji.Mene cudi sta taj senzor zeleni na glavi pise na njemu od 0.3-0.6 bara, to je logicno da tu bude pritisak kako je pisano na seznoru, pitanje je gde da merim visak pritisak preko 2000 obrtaja gde treba biti oko 2 bara.To me cudi.I jas sam mislio da ima dva senzora ali dole kod filtera nismo nasli drugi senzor.Jedan kaze vako drugi tako ne mozes nikome da verujes.Mozda i lezajevi nisu kako treba, mozda je uljna pumpa ne od gde da pocnem ba budem siguran da je motor ok i da cuvam auto za sebe.Mozda i generalna/remont nije pogodzen, ali tako se to auto vozilo punih 6 meseci i nije doslo do havarije motora.Neko kaze kuciste bregaste, dali se uopste isplatiti otvarati ceo motor ponovo i da se sve vidi i pretrese.Dali se moze uspesno izvesti generalku na ovim motorima jer ima aluminiumski blok, sta je tu pametno a sta ne.Ili da jednostavno prodam auto i trazim nesto drugo.
« Poslednja izmena: Avgust 26, 2015, 10:26:08 posle podne od strane marjan400 »

Van mreže Pavle1979

• VW Početnik
  • Auto: vw passat b3
« Odgovor #9 poslato: Septembar 22, 2015, 11:22:06 posle podne »
Pozdrav! Nisam mogao da nadjem temu koja odgovara mom problemu ali nisam,pa bih da ovde pitam da ne otvaram novu temu.
Imam golf 3 93 godiste sa motorom 1.4 monopoint koji radi i na plin. Auto sam kupio od coveka koji mi je rekao da je stojao godinu dana a da nije paljen pa da vodim racuna da ga ne vozim brzo.
 E sad,ja sam ga vozio par dana bez ikakvih problema,ulje je zuto i ima gustinu ali mi se od danas pocelo cuti nesto izmotora kao lupanje.
Nemogu tacno da odredim ali kao da to dolazi iz predela glave motora ali zvonko nekako i misim da nisu ventili. Lupanje se cuje kad pocnem dodavati gas i to negde od 2000 obrt. pa nadalje. Moje misljenje je da na neki nacin klip udari u ventil ali tek da ga zakaci.
Mislim tkodje da nisu ni lezaji na radilici jer u leru radi savrseno i tiho bez da se lampica upali. Ako neko iam neki slican problem molio bih da mi odgovorite. Hvala :30

Van mreže Milutin

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Jul 12, 2016, 01:54:45 pre podne »
  posjedujem golf4 1.4 16v 98g i na zahtjevnijim dionicama pri duzem putovanju pali se zuta lampica ulja pracena zvucnim signalom. Cuju mi se hidropodizaci i dosta jako lupaju, da li moze zbog njih gubiti pritisak ako je prethodno provjeravan pritisak ulja u motor koji je ok, ciscen karter kao i sitka ulje koje koristim je 5-40 probao i sa 10 i sa 15-40 isto se ponavlja, ulje ne trosi, ne dimi, dobro vuce ne gubi na snazi radi bez prekida ali bucno mozda zato sto mu je i skinut katalizator i stavljen protocni lonac i da napomenem da mu je radjena specijala na drugoj, i napomenuo bih da mi se ovo nikad ne desava u gradskoj voznji samo pri duzem putovanju sada sam sipao ulje mobil 5-50 da probam i ovo ne znam da li sam pogrijesio ali mi se pri usponima ne pali vise lampica, e sad da li ovo paljenje lampice moze biti zbog losih hidropodizaca ili sumnjate na neki veci kvar,

Van mreže Dekica

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Jul 12, 2016, 12:08:35 posle podne »
Trebalo bi proveriti zazore između bregastih i kućišta.