Autor Tema: Loša reparacija turbine passat 1.9 77kw  (Pročitano 7607 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Forman90

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b7
Loša reparacija turbine passat 1.9 77kw
« poslato: April 28, 2015, 11:47:04 posle podne »
Pozdrav interesuje me vaše mišljenje u vezi turbine sa passata 1.9 77kw

Na snimku se vidi da turbina ima lufta nakon reparacije i vidljivi su tragovi struganja lopatica o stjenku turbine.
Majstor koji je radio tvrdi da je to sve ok i da je turbinu ispitao na ispitnom stolu i da je prošla test.

https://www.youtube.com/watch?v=T7nD5f7Lbpw

https://www.youtube.com/watch?v=vFx8qgVDWTo

Na drugom snimku pred kraj se čuje kliktanje to je u suštini struganje i bolje su vidljivi tragovi struganja. Sad jasno mi je da turbina mora imati malo lufta zbog ulja ali me interesuje da li je ovaj luft u dozvoljenim granicama?

Problem je nastao kad sam uz njegov blagoslov ugradio turbinu,i pocinje da se cuje nekakvo zviždanje tamo nekad od 1800 obrtaja a recimo iznad 2000 obrtaja prilikom šaltanja recimo iz prve u drugu kad
pustim gas i rasteretim motor čuje se kao zvuk struganja. Zvuk se javlja skoro uvijek nakon 2000 obrtaja. Snimak zvuka turbine ću postaviti sutra. Interesuje me da li je turbina loše reparirana ili je turbina ok
a ja u suštini imam nekakav drugi problem.

Radi se o KKK turbini
« Poslednja izmena: April 29, 2015, 12:00:28 pre podne od strane Forman90 »

Van mreže Forman90

• VW Početnik
Odg: Loša reparacija turbine passat 1.9 77kw
« Odgovor #1 poslato: April 29, 2015, 05:18:31 posle podne »
Snimak zvuka turbine prilikom vožnje. Od 1800 obtaja pa na dalje čuje se nekakvo pištanje a struganje se čuje od 0:42 prilikom šaltanja kad pustim gas i broj obrtaja krene da pada.

https://www.youtube.com/watch?v=pYn7Vquz1P8

Van mreže Bocko88

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2.0 TDI
« Odgovor #2 poslato: April 29, 2015, 07:18:48 posle podne »
Cujem neko struganje pri prvoj promeni brzine, kao da ventilator onaj na turbini zagrebe metal e sad da li je to moguce ne bih znao...

Van mreže Forman90

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: April 29, 2015, 09:46:07 posle podne »
To struganje se čuje svaki put kad predjem 2000 obrdaja. Opet kažem turbina je reparirana (nisam siguran da je dobro reparirana) sad nisam siguran da je do nje ili do nečeg drugog. Zvuk dopire iz filtera vazduha rekao bih da ima neki povrat od turbine kroz njega, da li može biti do interkulera da nije začepljen pipao sam crijevo prije i poslije rekao bi da ih isto napinje

Evo još jedan video
https://www.youtube.com/watch?v=gUUd9hdt_nA

Obratite pažnju na zvuk na 0:05 čuje se kao neko sjeckanje

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #4 poslato: April 29, 2015, 11:36:06 posle podne »
Skidaj ovo i na reklamaciju, da su htjeli da lopatice struzu od stijenku napravili bi tako u fabrici, ovo il ce se razletit sve u 3 pm il ce zaribat skroz. Ja garantujem da bi je mojom voznjom sasuo za 100 kilometara. I jos nesto, zapitaj se kud odu opiljci koje napravi elipsa dok zakaca od kuciste turba, na kraju ce se otkinut veliki komad, usisat i njega u motor i onda ce bit veselo. Sto si ti zapravo skido i repariro turbo ?
« Poslednja izmena: April 29, 2015, 11:40:39 posle podne od strane RaDiO LJuBaV »

Van mreže Forman90

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: April 30, 2015, 01:03:56 pre podne »
Hvala na odgovoru, išao sam na auto otpad i i gledao polovne turbine i sve imaju manje lufta nego moja reparirana. Reparaciju sam platio 200e (izgleda lik je malo očistio od čadji i ofarbao kućište za te pare ;) ). Turbina je prije reparacije imala malo više lufta nego sad, zvuk koji je pravila je isti kao i sad samo se jače čulo prije. Stvar je što sam turbinu slao u Novi Sad na reparaciju i dobio je na neviđeno autobusom, odmah nakon prijema pošiljke sam zvao majstora i on me ubjeđuje kako je turbinu testirao na ispitnom stolu i da garantuje za nju kako radi taj posao 10 godina i da slobodno ugradjujem u auto (ovo oko testiranja vjerovatno nije istina turbina je došla i na farbi od stjenke nisu bili vidljivi tragovi struganja a ja sam zavrtio propeler ručno  i odmah sam mogao vidjeti tragove struganja propelera po stjenci tako ako je on to testirao na ispitnom stolu odmah bi mogao vidjeti tragove struganja valjda je ofarbao i sklopio prije testiranja hehe). I dalje ne znam da li je problem samo u turbini ili još u nečem. Sutra ću ga kontaktirati pa javim šta bude.
« Poslednja izmena: April 30, 2015, 01:06:06 pre podne od strane Forman90 »

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #6 poslato: April 30, 2015, 10:36:02 posle podne »
Moj ti je savjet da ne vozas auto, kostace te ko 3 turbine ako sta krene kako ne valja, a moze vrlo lahko sa tom turbinom.

Van mreže bokun

• VW Početnik
  • Auto: golf 4,pasat 3, golf 5
« Odgovor #7 poslato: Maj 01, 2015, 12:04:54 pre podne »
Brate skidaj to odmah,jednostavno nije normalan toliki luft na osovini i fizicko dodirivanje lopatica od zidove turbine.Nisam siguran ali na zadnjem videu stvara se privid da je nesto oko filtera ali ja mislim da to zvuk turbine koji se samo prenosi kroz crijeva vazduha.Steta sto je nisi ovako snimio prije slanja na reparaciju da se bas vidi razlika,u svakom slucaju ja je u takvom stanju ne bi vracao na auto.Bojim se napravices ovako jos vecu stetu na turbini ili na motoru jer opiljci lako mogu stici u kompresioni prostor.
Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad

Van mreže Forman90

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Maj 05, 2015, 02:55:50 posle podne »
Zvao sam ga i sad za vikend ću ili voziti auto ili skinuti pa poslati. Mada on i dalje tvrdi da je turbina 100% istpravna. Javim vam kako je prošlo

Van mreže Shomy007

• VW Početnik
  • Auto: Passat 3BG
« Odgovor #9 poslato: Maj 05, 2015, 10:33:51 posle podne »
kakav crni remont turba....
ja sam najebao i reklamirao 3 puta kostalo me ko svetog petra kajgana.i na kraju nova
samo novo ....kakav remont u srbiji driving

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #10 poslato: Maj 05, 2015, 11:19:42 posle podne »
Pa pazi od 10 turbina koje su uradili, ni sa jednom nisam bio zadovoljan. Sve jedna zvizdi i na malim obrtajima i na vecim. Sad njihov odgovor da nije do njih.  Radio mi stricu na audiu a6 remont turbine, jedan lik iz Kaludjerice, presao je 200 000 sa tom turbinom, jos je sve perfektno.  Nema nikakve zamerke. Sve  iskljucivo radi sam.  Ali sad trenutno nije tu, pa mi malo zeznuto .. Normalno da ce turbo malo zvizdati kad joj vadis dusu sa obrtajima.

evo i ovaj nije zadovoljan.. :53

Van mreže Forman90

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Maj 14, 2015, 09:43:04 pre podne »
Turbina vraćena sa garancije zamjenjena krilca i ventil ima mrvu lufra valjda toliko koliko treba, nosio sam je u drugi servis na testiranje i dobio uvjerenje da je 100% ispravna platio sam i to 30e. Ali problem uvjek ostaje opet se čuje potpuno isti zvuk. Ne znam više šta da radim. Snimke ću postaviti kasnije

Van mreže Forman90

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Maj 14, 2015, 07:14:41 posle podne »
https://www.youtube.com/watch?v=-9WAcFvlK5s

https://www.youtube.com/watch?v=jbW1dupDToc

Evo video turbine nakon garancije, uskoro ću postaviti zvuk kada se na montira na auto, Turbina 100% ispravna zvuk i dalje osta isti šta vi mislite?

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #13 poslato: Maj 14, 2015, 10:20:33 posle podne »
sta li si ti mucenice dobio za 30eu? i boga ti pitaj majstora sta se na turbu od golf 3, 4 5, 6 moze uraditi za te pare?

Van mreže Forman90

• VW Početnik
« Odgovor #14 poslato: Maj 14, 2015, 11:32:59 posle podne »
Reparacija turbine je izašla oko 300e, a ja sam je još dodatno nosio na ispitni sto u drugi servis i ta provjera me je izašla 30e oni tvrde da je turbina 100% uradjena bio sam sumnjičav prema majstoru koji je radio pošto je kao odradio pa sam opet morao slati na garanciju. Međutim ništa nisam dobio zvuk struganja se i dalje čuje ponajviše kada šaltam iz prve u drugu negdje od 2200 obrtaja (kada obrtaji počnu padati). Kada skinem vakum crijevo sa turbine zvuk se ne čuje više, sad da li je do nje ili nešto drugo stvarno više ne znam. Samo da napomenem imao sam problema sa DPF filterom njega sam riješio sa sprejom koji me je izašao 35e i naravno pokrenuo regeneraciju.

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #15 poslato: Maj 14, 2015, 11:34:39 posle podne »
u kom si servisu radio turbo i kome si dao 300eu?

Van mreže Forman90

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Maj 15, 2015, 08:16:54 pre podne »
Ne znam tačno ime servisa al uglavnom servis je u Novom Sadu, izgleda da ja vise namam problem sa turbinom nego sa DPF filterom zvuk koji čujem je identičan kao va ovom videu https://www.youtube.com/watch?v=bDmKWZI2eHQ

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #17 poslato: Maj 15, 2015, 09:09:57 posle podne »
nemas ti problem ni sa dpf ni sa turbom, nego imas sam sa sobom u glavi

Van mreže Forman90

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Maj 15, 2015, 09:58:23 posle podne »
Ako možeš pomoći pomozi, ako ne nemoraš bez veze ni kometarisati

Van mreže gedora

• Ultimate Member
« Odgovor #19 poslato: Maj 15, 2015, 10:05:02 posle podne »
https://www.youtube.com/watch?v=T7nD5f7Lbpw
jesi platio 200 ili 300? jel ti ima lufta ili nema? jesi li ti postavio ovaj link?
kako da ti se pomogne kad si ocigledno nahladjen