maxse, ne kazem da nije tako,ali navecu samo par primera da ne produbljujemo vise, ako hoces ostati sa N75 ventil fabricki, pricam u mom slucaju da ne dolazi do zabune sa nekim ogromnim snagama

fabricki WG je mnogo meksi i sam ecu kao sto si reko daje zadatak n75 te on otvara ranije WG, u mom slucaju od 1.4 bara otvori ga i ostane gde ga zadrzava 1.1 bar a trebao bi ga zadrzati na 1.3 bara. to se resava sa par solucija, ili eksterni WG ili fabricki se pravi mnogo jacim,tj. stavlja se jaca opruga WG i ecu kad zada opet zadatak fabricki N75 isto to ponavlja ali WG zbog jace opruge mnogo teze ga otvara i zadrzava pritisak na primer na 1.3bara koliko kod mene treba, ali to se prvo na WG sve van motora dotera jacina opruge i samim merenjem pritiska kada ce popustiti pa se onda staviti na autu, ovo sve pricam iz iskustva ne napamet, druga solucija, pojaca se sa malom jacom oprugom WG a stavi se N75 ventil od audija 2.2 turbo, i treca solucija, takodje malo jaca opruga na WG i iskljucivanje skroz n75 ventila, razdzekirati ga, umesto njega manual boost controler i nema opadanja, e sad biras sta ces od ta 3,ja kod mene eksperimentisem pa vide ce mo sta mi najvise odgovara

jos odavno sam unazad nekoliko stranica reko da nije jos sve odradjeno a nisam hteo pisati sta,jer bi uvek bila rasprava neka

a za ovo makse veruj mi da kod AGU kad prepumpa turbo sa pritiskom da ecu nista nece preduzeti sem ako je sve fabricki wg-n75 njegovo klasicno otpustanje pritiska, npr. da na gura pritisak slucajno na 2.5 bara on ce krenuti da otpusta,ali tek u obrtaje i otpusti ce ga na samo nekih 2 bara, najlakse je to da proveris,ako ti se ukaze prilika, uzni kod AGU razdzekiraj n75 i gas, on ce odma da ga zakuca u pritisak koji je pre toga softverski podesen i tek u obrtaje krenu ce sam mekani WG da ga malo otpusta, ako su to 2 bara pritiska toliko ima da ga zakuca, a kod novijih sa MAP senzorom kada razdzekiras n75 sednes i gas, on odma ecu ukljucuje safe mod i turbo ne pravi pritisak i ne ide auto jer map registruje prepumpavanje sistema, ovo sam ja licno probao na mom autu i autu sa map senzorom, tako da ce AGU uvek da ga razleti ako se ne vodi racuna i ne zna sta se radi, i pozeljno je da svako ima sat za merenje pritiska kako bi se uvek imala evidencija o samom boost-u. sve ovo nisam hteo pisati ranije,jer mnogo ima da se pise a i iskreno me mrzi da pisem bilo sta jos

evo kako to izgleda sa samo MBC bez n75 ventila i paralerno sa n75 ventilom

The
N75 Only shows a hypothetical boost curve with a chip and your standard N75 valve in place.
The
N75 & MBC in Parallel shows the MBC set at ~17psi, such that any boost above that will get bled off by the MBC, but the N75 will still control the boost curve below the MBC's set limit.
- Here the MBC functions to remove spikes.
- In this configuration, the MBC is only capable of reducing boost lower than what would occur without it.
The
MBC Only shows the MBC set at ~17psi, such that the MBC has complete control over the boost.
- Here the MBC functions to control the boost.
- In this configuration, the MBC has full control, and can either raise or lower boost, and thus caution is suggested when doing this. One should have knowledge of fueling limitations, turbo capabilities, etc.