Autor Tema: Grejanje  (Pročitano 26353 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nemanja 90

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vw golf 4 tdi
Grejanje
« poslato: Decembar 01, 2014, 07:47:11 posle podne »
pozdrav drustvo imam problem sa grejanjem ,nesto slabo greje ,nesto mlako ,sta bi moglo da bude?
Vw golf 4 tdi

Van mreže mboy87

• Hero Member
  • Auto: VW Golf 4 1.9 TDI
Odg: Grejanje
« Odgovor #1 poslato: Decembar 01, 2014, 07:51:34 posle podne »
Auuu druže pa koliko imaš to problema sa tim Polom ?  lollol blink :rolleyes:

Jel si proverio da li radi prebacivanje toplo/hladno ?

Van mreže Nemanja 90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #2 poslato: Decembar 01, 2014, 08:22:03 posle podne »
a nista strasno sitni problemcici?naviko sam ja sa tim problemima,radi ali kad prebacim na toplo nesto kao mlako duva oseti se malo da ima topline ali nije to to,sta bi moglo biti?
Vw golf 4 tdi

Van mreže mboy87

• Hero Member
« Odgovor #3 poslato: Decembar 01, 2014, 08:33:59 posle podne »
Najverovatnije ona klapna koja prebacuje toplo/hladno neće do kraja da prebaci na toplo.
Reći će ti neko stručniji jer je bilo tih problema već ovde.
Valjda nećeš morati da skidaš celu tablu.  biggrin

Van mreže Nemanja 90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #4 poslato: Decembar 01, 2014, 08:49:11 posle podne »
nemoj me zezati,a gde se nalazi ona,?
Vw golf 4 tdi

Van mreže Rogi

• In Car Electronic
  • Master Member
  • VW
  • Auto: Golf 5
« Odgovor #5 poslato: Decembar 01, 2014, 10:41:53 posle podne »
Da li je digitalno podesavanje ili manuelno? Takodje moze biti i mali hladnjak za grejanje zapusen.

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #6 poslato: Decembar 01, 2014, 10:46:20 posle podne »
Da bi dosao do motorcica koji pomera tu klapnu moras da skidas tablu.Imas na forumu temu o tome,bas kod pola 9N,posto je to cest problem kod njega da ti motorcici prave probleme,i mogu se popraviti sto je najvaznije,tako da nemoras kupovati novi.

Van mreže Nemanja 90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #7 poslato: Decembar 02, 2014, 09:47:05 pre podne »
manuelna je ,nije digitalna,a kako mogu da ga popravim tj sta se desi da se pokvari?i jel komplikovano da se skida tabla?
Vw golf 4 tdi

Van mreže mboy87

• Hero Member
« Odgovor #8 poslato: Decembar 02, 2014, 09:49:54 pre podne »
Kad sedneš na vozačevo/suvozačevo mesto,sve što vidiš ispred sebe se skida tako da je velika zaebancija i posao zbog toga (tako je skoro na svakom autu).
Jbg.  biggrin
Prelistaj malo teme po forumu jer je bilo dosta reči baš o tom problemu.
« Poslednja izmena: Decembar 02, 2014, 09:52:12 pre podne od strane mboy87 »

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #9 poslato: Decembar 02, 2014, 11:40:26 pre podne »
Mozda ti se pojeo filc koji ide preko klapne za grejanje. Ja sam imao na jednom od prethodnih auta taj problem.

Moguci razlozi, neke su forumasi vec naveli...

Mali hladnjak zapusen
Pojeden filc na klapni za toplo-hladno
Pokvaren termostat, pa motor ne moze da postigne radnu temperaturu, pa nema ni dobro grejanje.
Pokvaren sistem koji gura klapne(sajla ili motoric)

Ja sam to resavao sistemom eliminacije. Proverio temperaturu motora, zagrevanje na radnu temperaturu i da li temostat otvara. To vidis preko creva za rashladnu tecnost. To je bilo u redu. Onda sam skinuo creva sa malog hladnjaka. Na jednu lulu navukao crevo s cesme, a na drugu drugo crevo koje sam stavio pored kola da ne prska voda po motoru. Voda je isla bez problema kroz mali hladnjak. Znaci nije bio zapusen.

Onda su mi ostala jos dva moguca problema, a za oba je centralna konzola morala da se rastura. Audi 80 jaje je bio u pitanju. Skinuo sam onaj srednji lufter, pretenac, prekidace, radio i komande ventilacije. Posle i srednju masku konzole koja sve to drzi. Iza svega toga je bio deo tunela za ventilaciju koji sam mogao da skinem. Kad sam to skinuo, jednu klapnu sam mogao da vidim(koja usmerava na noge), a drugu za toplo-hladno sam morao da napipam kroz rupu. Nekako sam uspeo, ne pitaj me kako. Sve sam ruku izgrebao. I osetio sam rukom da se filc na toj klapni pojeo. Pa sam nasao drugi materijal koji sam nalepio na klapnu da zapusim te rupe. Jer ona kao takva suplja nije lepo usmerivala vazduh, ma u kom da je polozaju. Nikad mi nije bilo jasno sto je to tako napravljeno,tj. sto su te rupe na klapni, ali verovatno ima zasto. Nije Svaba glup sto je to tako napravio. Kad sam je sredio, onda sam sve sto sam prehodno rasturio spakovao i probao. Grejao je kao sauna.

E sad, ja sam imao srece da kod njega nije morala da se skida cela tabla, nego uz malo natezanja sam lakse resio problem. Kod tog pola nisam rasturao nikad, ali sudeci po tome sta forumasi pisu, mora...

Ako nemas strpljenja i nekog osnovnog znanja, plati da ti majstor to uradi. Jeftinije je.
Ako smatras da mozes sam, srecno, sta drugo da ti kazem. Pa posle ovde napisi sta si uradio.
« Poslednja izmena: Decembar 02, 2014, 11:43:42 pre podne od strane BladeBG »

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže Nemanja 90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #10 poslato: Decembar 02, 2014, 11:49:55 posle podne »
radna temperatura nije 90 nego crta ispod 90,i to podigne tek kad predjem oko 7,8 km,a sto se tice prekidaca kad okrecem na toplo i hladno duva isto necujem da okrece tj prebacujeisto duva i na hladno i na toplo,gde se nalazi mali hladnjak?i jel mogu da se vide nekako sajle te a da se nedira tabla ili mora da se skine da bi se doslo do toga?
Vw golf 4 tdi

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: Decembar 03, 2014, 12:54:23 posle podne »
Mali hladnjak je iza tunela za ventilaciju u pravcu centralne konzole. Da bi njega zamenio, ako je do njega problem, a u sta ne verujem, u svakom slucaju moras da skidas celu tablu.

Ako imas volje, probaj da skines kasetu i centralnu konzolu, pa da probas da dođes do vođice klapne koja se verovatno slomila, pa je sajla ne vodi kako treba. Ako ne moze da joj sw priđe, skidaj dalje tablu. Svejedno, pre skidanja table, moras skinuti sve na centralnoj konzoli, kako bi raskacio sve prekidace , radio i ostalo. I kasetu isto tako.

Po tvojoj prici klapna za toplo-hladno ne funkcionise. Znaci ili se otkinula sajla na strani kod komandi ventilacije, ili mozda kod same klapne. Ili se deformisala vođica klapne koju gura sajla. Pa ne radi posao. Mada ja ovako na neviđeno, tipujem na trecu opciju.

Van mreže Nemanja 90

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #12 poslato: Decembar 03, 2014, 05:22:04 posle podne »
ok kad dodje na red i to cemo srediti,to toliko nije ni hitno,hvala u svakom slucaju
Vw golf 4 tdi

Van mreže mboy87

• Hero Member
« Odgovor #13 poslato: Decembar 03, 2014, 05:27:19 posle podne »
Druže pa kako ti nije bitno grejanje,pogotovo sad kad je zimski period ?  :huh:

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #14 poslato: Decembar 03, 2014, 05:39:50 posle podne »
Nemanja, liku, resavaj to sto pre. Jer je iz razloga koji je mboy87 napisao, to veoma hitno. Nemoj da mi kazes da ces voziti sa zamagljenim, u jakni, sa kapom na glavi i rukavicama na rukama?

Nije to radio ne radi, pa mozes da vozis i ako je tisina.

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #15 poslato: Decembar 03, 2014, 11:35:49 posle podne »
Druze,procitaj ovu temu http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=47332.0 i nadam se da ce ti pomoci da resis problem.Ako nesto ne znas ili nisi siguran pravac kod majstora,cisto da ne napravis jos veci problem.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #16 poslato: Decembar 04, 2014, 02:43:50 pre podne »
Mozda i kod tog pola klapnu za toplo hladno pokrece motoric, kao i kod njegovog naslednika, a ne sajla. Ali ti u svakom slucaju ne funkcionise. Ako je gura motoric, onda je on crkao i treba ga zameniti. To da li je motoric ili sajla, video bi odmah cim skines komande ventilacije. Ako kod onog dugmeta za toplo hladno nema sa zadnje strane zakacene sajle, onda je motoric.

Nisam kod tog auta nikad to rasturao, pa ne znam tacno da li je sajla ili motoric, ali slicno se resava problem. Kad sve rasturis, dođe ti nebitno da li ces menjati sajlu ili motoric. Mnogo je teze sve to rasturiti da mozes da priđes, nego otići i kupiti drugi motoric i zameniti. To je najlaksi deo posla.

U svakom slucaju, najbitnije je da ti rasturanje ne gine. Ako nisi vicniji, teraj kod nekog krstenog majstora da ti to napravi, ako mislis da vozis auto zimi sa uzivanjem. Resavaj to dok jos nije stigla prava zima.
« Poslednja izmena: Decembar 04, 2014, 02:49:30 pre podne od strane BladeBG »

Van mreže Joca

• _______ x X x _______
  • Ultimate Member
  • Only TDI Power
  • Auto: Black Elegance ;)
« Odgovor #17 poslato: Decembar 04, 2014, 09:35:48 pre podne »
Mozda i kod tog pola klapnu za toplo hladno pokrece MOTORIC, kao i kod njegovog naslednika, a ne SAJLA . Ali ti u svakom slucaju ne funkcionise. Ako je gura MOTORIC , onda je on crkao i treba ga zameniti. To da li je MOTORIC ili SAJLA , video bi odmah cim skines komande ventilacije. Ako kod onog dugmeta za toplo hladno nema sa zadnje strane zakacene SAJLE , onda je MOTORIC .

Nisam kod tog auta nikad to rasturao, pa ne znam tacno da li je SAJLA ili MOTORIC , ali slicno se resava problem. Kad sve rasturis, dođe ti nebitno da li ces menjati SAJLU ili MOTORIC . Mnogo je teze sve to rasturiti da mozes da priđes, nego otići i kupiti drugi MOTORIC i zameniti. To je najlaksi deo posla.

U svakom slucaju, najbitnije je da ti rasturanje ne gine. Ako nisi vicniji, teraj kod nekog krstenog majstora da ti to napravi, ako mislis da vozis auto zimi sa uzivanjem. Resavaj to dok jos nije stigla prava zima.

A sajla...    lollol

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
« Odgovor #18 poslato: Decembar 04, 2014, 09:57:34 pre podne »
Sta si ti ovde, neki profesor sprskog i knjizevnosti?.. bleh bleh lollol
Jbg zapetljao sam malo, nije namerno...

Samo ne mogu da verujem da je kod manuelne klime motoric. Aj sto je kod digitalne, to i da shvatis, mora. Mada to ne menja stvari, problem je svakako sto klapna ne radi posao.

Ako me nesto kod kola nervira, to je kad zbog tako neke, ,,gluposti,, pola auta moras da rasturis da bi je zamenio, a ona kosta nesto smesno. Lakse mi je kad je neki deo pristupačan za zamenu, a kosta malo vise. Ne verujem da je taj motoric nesto skup, ali dok dođes do njega, rodices mečku.
« Poslednja izmena: Decembar 04, 2014, 10:01:22 pre podne od strane BladeBG »

Van mreže golfo

• Sr. Member
« Odgovor #19 poslato: Decembar 04, 2014, 12:24:54 posle podne »
Kod manulene klime na polu 9n iza prekidaca za toplo-hladno je motorcic,a na drugoj strani gde je onaj prekidac za usmeravanje vazduha su sajle.Tako da je moguce da motorcic pravi problem ili je mozda problem u tom prekidacu.Bilo kako bilo najbolje mu je kao sto sam i rekao da ode kod majstora,jer nije problem da rasturi celu tablu,nego je problem sta dalje da radi kad sve to rasturi i posle treba sve to lepo sastaviti i vratiti nazad.