Mozda ti se pojeo filc koji ide preko klapne za grejanje. Ja sam imao na jednom od prethodnih auta taj problem.
Moguci razlozi, neke su forumasi vec naveli...
Mali hladnjak zapusen
Pojeden filc na klapni za toplo-hladno
Pokvaren termostat, pa motor ne moze da postigne radnu temperaturu, pa nema ni dobro grejanje.
Pokvaren sistem koji gura klapne(sajla ili motoric)
Ja sam to resavao sistemom eliminacije. Proverio temperaturu motora, zagrevanje na radnu temperaturu i da li temostat otvara. To vidis preko creva za rashladnu tecnost. To je bilo u redu. Onda sam skinuo creva sa malog hladnjaka. Na jednu lulu navukao crevo s cesme, a na drugu drugo crevo koje sam stavio pored kola da ne prska voda po motoru. Voda je isla bez problema kroz mali hladnjak. Znaci nije bio zapusen.
Onda su mi ostala jos dva moguca problema, a za oba je centralna konzola morala da se rastura. Audi 80 jaje je bio u pitanju. Skinuo sam onaj srednji lufter, pretenac, prekidace, radio i komande ventilacije. Posle i srednju masku konzole koja sve to drzi. Iza svega toga je bio deo tunela za ventilaciju koji sam mogao da skinem. Kad sam to skinuo, jednu klapnu sam mogao da vidim(koja usmerava na noge), a drugu za toplo-hladno sam morao da napipam kroz rupu. Nekako sam uspeo, ne pitaj me kako. Sve sam ruku izgrebao. I osetio sam rukom da se filc na toj klapni pojeo. Pa sam nasao drugi materijal koji sam nalepio na klapnu da zapusim te rupe. Jer ona kao takva suplja nije lepo usmerivala vazduh, ma u kom da je polozaju. Nikad mi nije bilo jasno sto je to tako napravljeno,tj. sto su te rupe na klapni, ali verovatno ima zasto. Nije Svaba glup sto je to tako napravio. Kad sam je sredio, onda sam sve sto sam prehodno rasturio spakovao i probao. Grejao je kao sauna.
E sad, ja sam imao srece da kod njega nije morala da se skida cela tabla, nego uz malo natezanja sam lakse resio problem. Kod tog pola nisam rasturao nikad, ali sudeci po tome sta forumasi pisu, mora...
Ako nemas strpljenja i nekog osnovnog znanja, plati da ti majstor to uradi. Jeftinije je.
Ako smatras da mozes sam, srecno, sta drugo da ti kazem. Pa posle ovde napisi sta si uradio.