Vidim da je tema započeta još pre dve godine pa pretpostavljam da malo skretanje na Mk4 (Bora) ali sa sličnim problemom neće nikome smetati. Iako je u pitanju digitalni pokazivač km imam istovetan simptom - po toplim danima kada auto stoji nekoliko sati na suncu resetuje se brojač lokalne kilometraže. Pošto se časovnik ne resetuje, u servisu (ne u ovlašćenom već u onom gde za 30 sekundi nameštaju željenu kilometražu i sl.) su mi rekli da nije u pitanju nikakav kontakt već nešto na samoj tabli što se najverovatnije ne može popraviti.
Ovo mi je inače polovna tabla koju sam kupio prošle godine nakon što mi je originalna (ili se bar nadam da je bila

) otkazala i to tako što je imobilajzer (kako li se to kaže na srpskom?) odjednom prestao da prepoznaje ključeve. Jednostavno, kada bih dao kontakt i zaverglao, motor bi upalio kao da je sve u redu ali bi se nakon 1 sekunde ugasio. U tom (pomenutom) servisu rekli su mi da nema druge nego da se menja tabla. Ova druga radi bolje ali eto ima tu falinku da joj se resetuje lokalna kilometraža ali samo leti po vrućinama. Kako će uskoro jesen biću miran sledećih 10 meseci.

I još jedna stvar u vezi sa onom originalnom tablom - kada sam je otvorio video sam da je prvi vlasnik (ili neko u njegovo ime) prelepio izolir trakom otvor za lampicu za vazdušni jastuk. Ova lampica se inače nikada nije palila pri davanju kontakta (ja bio mlad i naivan

pa nisam pitao prodavca zašto) a nekoliko meseci kasnije od majstora sam čuo da u autu nedostaju vazdušni jastuk za suvozača i procesor vazdušnih jastuka. Ili je auto imao sudar (što je najverovatnije) ili je vlasnik nekome prodao pomenute delove. Eto kako živimo u poštenom svetu.