Zdravo, kolega..
Sta da ti kazem, to sa gorivom nam je kako je tako je.Tu mislim da nema sanse da se nesto popravi. Od 92 kad sam kupio ovog golfa, do pre dve godine sam vozio dizela.Devedesetih smo sipali sta smo stigli sa ulice, i isao je.Zadnjih 10 god sam uglavnom sipao naftu od svercera sa Dunava i isao je.Ukupno 350000Km. Nikad nisam radio pumpu ni dizne.Navozao se bez ikakvih problema i nepredvidjenih kvarova, prvu korpu kvacila sam promenio sa 300000km, Sve ostalo redovno odrzavanje potrosnih delova.Malo li je....
Kad je doslo vreme da se radi motor,turbina, pumpa dizne, poceo sam da kalkulisem.Sa caletovog golfa mi je ostao taj benzinski motor sa nekih 200000km.Odlucio sam da predjem na benzin.Ocarinio motor, ugradio plin. Gorivo sipam na raznim pumpama ovde u mom kraju (Grocka). Vozio sam jedno 2000km na benzin pre plina.Nisam primetio nikakvu razliku.Na plinu takodje.Gde god da sipam.Trosi mi od 10,5-12L plina gde god sipao i kako vozio.Zaista nisam primetio ni neke razlike u performansama automobila. Razliku ces primetiti samo sa stranim gorivom.Secam se kad sam ga dovezao iz Nemacke kako je isao na njihov benzin, e tu je razlika.
Ovaj problem o kom smo pricali, se meni javljao i na benzinu i plinu.Znaci nije do goriva.Al da kucnem u drvo sada ide ok, samo da potraje.Sve u svemu da nadjes dobrog dizela sa malom kilometrazom a tih godina je nemoguce.Benzinca jos ces i naci. Ovo su jos automobili koje mozes voziti sa ralativnom niskom cenom delova i eksploatacije.Noviji zahtevaju i znacajno skuplje i komplikovanije odrzavanje.Dizeli pogotovo.Cene samo dizni kod dizela su astronomske, setovi kvacila, plivajuci zamajci i ostale gluposti.Sto se mene tice nemam para za taj luksuz.Kako volim da kazem gde god tu ne moze kljuc 12-13, vec trckanje u servis, i da bi promenio ulje, nije to za mene
Pozdrav