Da javim par stvari, izgleda da mi nije radila kako treba kazajka za gorivo, pa sam ostao bez goriva i naravno povukao prljavstinu iz rezervoara, to je razlog one prljavstine iz auspuha i traktorskog rada motora.U medjuvremenu sam morao da dopunjavam akumulator i da se cimam da upalim auto posto je presisao, ali na kraju je upalio. Promenio sam mu benzinski i vazdusni filter, ne zelite da znate u kakvom su stanju bili. Zamenio sam svecice u njemu su bile 3 boshove i jedna bosnina i to sa cetri kraka, dok su ove tri bile sa jednim, zamenio sam ih sa NGK svecicama sa jednim krakom.
Posle ovoga sam ocistio sve zabice i mase oko akumulatora, moram reci da auto bas lepo upali(osim sto se svremena na vreme cuje regler u alanseru, valjda se tako to cudo zove sto zazuji kod verglanja).
Skontao sam da posle ovog poduhvata, auto ima povisen ler gas i da ima odredjena gusenja kod prve i druge brzine, ali sam primetio kada lagano, ali bas lagano pustam kvacilo manje trza(mozda ima veze sa kvacilom).
Na kraju sam otisao kod majstora za karburatore i upalio mu auto, odmah iz cuga je rekao da je prljav karburator i da treba popravka, pitao sam ga da li moze nekako da se smanji ler gas on je rekao nikako, video sam da ima neki plasticni nastavak na sarafu na karburatoru sa kojim se nesto steluje na njemu, misli sam da je to za ler gas pa sam probao malo da ga zavrcem-odvrcem, ali nista, na kraju sam procitao da se sa tim podesava koliko ce biti leptir otvoren.
E sad taj majstor je rekao da bi karburator stavljao u ultrazvucnu kadu na ciscenje, zamenio sve mebrane i neznam sta jos sve i stelovao potrosnju na CO2 aparatu, za to mi trazi 4500din. meni ne izgleda puno ako stvarno to sve i odradi. Samo se plasim da ne bude posle da to ne resi problem. Rekao je da u svako doba mogu doci ako nesto nije ok, u fazonu dodjes za 2-3 godine da dostelujem nesto ako treba..
Kakvo je vase misljenje povodom ovoga?