Autor Tema: golf 3 mijesa ulje i benzin  (Pročitano 2975 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BauTM

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 3
golf 3 mijesa ulje i benzin
« poslato: Januar 09, 2014, 05:33:50 posle podne »
Veliki pozdrav svim ljubiteljima VW-a...Ja sam Sabahudin iz Busovače (BiH)... Imam jedan problem sa autom koji ne mogu da odgonetnem, a nadri majstori mi govore da mu je sve i svašta...pa se ovim putem obraćam vama u nadi da ćete mi pomoći bar da otklonim dileme... U pitanju je golf 3 1.4i benzinac 96 god. Primjetio sam da miješa ulje i benzin, radi normalno, ima vuču, nivo antifriza je konstantan i nema pregrijavanja uopste, ali je nivo ulja porastao za cca 1-1,5 l i ima miris benzina. Bio bih zahvalan i na korisnom savjetu jer sam umoran lutanja... I sad nakon 2 dana sam primjetio da mi poraste temp.više i brže nego je to uobičajeno, promijenio sam ulje i primjetio da opet ima miris benzina i povećanu potrošnju... Pozdrav

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
Odg: golf 3 mijesa ulje i benzin
« Odgovor #1 poslato: Januar 09, 2014, 06:34:32 posle podne »
To se i meni desavalo.
Pricali mi da je karburator neispravan pa naliva vise gorivo koje motor ne moze da potrosi.
Posto su karike potrosene to gorivo se slivalo karter.
Meni je nivo dizao samo ako ga vise vozim po lokalu.
Cim izadjem na otvovreno i malo ga vise gazim, motor se dobro zagreje i benzin iz ulja ispari.

Resavaj to sto pre jer benzin razredjuje ulje i ono nema svojstva koja treba da ima.

Otkad sam ugradio plin tih problema nemam.

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 09, 2014, 06:41:04 posle podne »
ima tu istine ako je karburator neispravan samo sto karike ne moraju biti lose da bi benzin sisao u karter.
a benzin iz ulja ti nije ispario nego izasao kroz iber.
a gospodin sabahudin iz busovace ima problem koji se ne moze rijesiti na internetu nego kod dobrog majstora

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Januar 09, 2014, 06:46:21 posle podne »
Izasao na iber na ponovno sagorevanje. biggrin

Van mreže BauTM

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Januar 09, 2014, 07:36:19 posle podne »
ima tu istine ako je karburator neispravan samo sto karike ne moraju biti lose da bi benzin sisao u karter.
a benzin iz ulja ti nije ispario nego izasao kroz iber.
a gospodin sabahudin iz busovace ima problem koji se ne moze rijesiti na internetu nego kod dobrog majstora

Vrlo dobar odgovor, ali sam te malo preduhitro i vec sam trazio dobrog majstora i nisam uspio...posjetio sam mnoge i dobio sam raaazno-raznih dijagnoza, od dihtunga glave motora preko vođica ventila, karika, bregaste osovine...kontam ne gine mi generalka :) uglavnom on prede kao maca pored kamina, radi kao sat, ne gubi ni kap antifriza, cim vidim da se ulje razrijedilo ubacujem neko jeftino dok ne dodjem do rjesenja, a pristupio sam trazenju pomoci preko neta jer nisam mogao da nadjem kvalitetnog majstora (svi su bili pa moglo bi ovo pa moze ono)...vjerovatno sam neki peh :) a svakome auto ne dam da pravi, na to gledam kao kad bi neko vlastito dijete dao losem hirurgu :) ulavnom ako neko ima ideju i ako moze da me usmjeri sta da radim, gdje bi mogao biti srz problema, Golf 3 1.4i sa direktnim ubrizgavanjem

Van mreže zorancile

• Hero Member
  • Auto: golf 2 gtd
« Odgovor #5 poslato: Januar 09, 2014, 08:36:36 posle podne »
Napisali su ti ljudi, srž problema je što sklopovi nisu idealni, a hladno je vreme a ti ga sigurno voziš najviše na  kratkim relacijama. To je isto kao kad bi karburatorski motor vozio stalno pod saugom. Ni ne stigne da se zagreje na radnu temperaturu pa ga ugasiš.

Van mreže Shone

• Sr. Member
Odg: POMOC! golf 3 mijesa ulje i benzin
« Odgovor #6 poslato: Januar 09, 2014, 09:33:41 posle podne »
Imao sam isti slucaj ali sa passatom 2.0, problem je bio u gorivu, izvadi sve iz rezervoara i probaj sa novim gorivom.

Van mreže Niske

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.6, Golf 1
« Odgovor #7 poslato: Januar 10, 2014, 09:15:29 pre podne »
Reši to, meni je golf 1.1 tako prolupao, nisam mnogo vodio računa jer je motor već bio loš a puštao je benzin u ulje preko pumpe za gorivo.
Na pumpi ima rupica koja valjda služi da da kad probije membrana benzin izadje napolje a koju je neko zatvorio pa je benzin silazio u karter.
Nisam siguran kakav je taj 1.4, to je mono ili multi point?
Da ti neka dizna ne curi, efekat bi trebalo da je isti kao kad preliva karburator?

Van mreže BauTM

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Januar 14, 2014, 12:28:21 pre podne »
Ne znam je li rano govoriti, ali izgleda da su zorancile ili Shone bili u pravu ili bar jedan od njih dvojice :) vožnju na kratkim relacijama sam sveo na minimum i nasuo gorivo na drugoj pumpi (iako sam do sad upraznjavao tocenje kod provjerenog pumpadzije)... Uglavnom razlika je drasticna, pratim situaciju u karteru i stabilna je nakon izmjene ulja i čak primjecujem da predjem više kilometara...nadam se da će tako i ostati....
A vama momci hvala na pomoći i podršci, drugovi ste ;) i naravno ostat ću tu da pratim situaciju na forumu jer ste super skroz ;) pozdrav