Autor Tema: Turbina se gasi, 1.9 TDI 101ks  (Pročitano 26537 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Cvarak

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Turbina se gasi, 1.9 TDI 101ks
« poslato: Novembar 01, 2013, 07:43:32 posle podne »
Turbina mi se gasi na brzini od 100-120, zavisi od puta. Menjan n75 ventil, geometrija radi, vakum u crevima ima, podize vakum, nzm sta jos da proverim da bih resio ovaj problem?

pekar

• Gost
Odg: Turbina se gasi, 1.9 TDI 101ks
« Odgovor #1 poslato: Novembar 01, 2013, 08:04:10 posle podne »
protokomer, 90% slucajeva zna da pravi takva sranja a vecina se seti tek na kraju da se uhvati za njega ;)

Van mreže Gandra

• Full Member
  • Auto: тројкаш
« Odgovor #2 poslato: Novembar 02, 2013, 05:24:59 posle podne »
Sta kaze dijagnostika? Mozda joj je vreme za Uzice?  :huh:

Van mreže Cvarak

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Novembar 05, 2013, 12:47:38 posle podne »
Videcu, probacu protokomer. :D Dijagnostika nista, imam gresku za airbag i nepravilno ukodiram abs, ali to nema veze sa ovim, ovo je sve u redu.

igorpolic

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Novembar 05, 2013, 12:50:41 posle podne »
Proveri da nije neko crevo od vakuma ili interkulera probuseno! Meni je na B5 ono parce gumenog creva od usisne do interkulera bilo probuseno sa donje strane i tu falsirao! :45

Van mreže capac525

• VW Početnik
  • Auto: VW Bora TDI
« Odgovor #5 poslato: Decembar 10, 2013, 11:25:25 posle podne »
Isto mi se desavalo na Bori, 110 ks. Bilo je crijevo i stalno je gasilo. Zamijenio i nakon par hiljada pocne turbina da se gasi isto tako na vecim opterecenjima. Skidana, ciscena itd ali se opet ponavljalo. Na kraju sam shvatio da nakon sto sam se vratio kuci (inostranstvo) i sipao "normalno" gorivo, problem nikad vise nije ponovio.

Van mreže shone190

• Full Member
« Odgovor #6 poslato: Decembar 12, 2013, 01:49:39 posle podne »
Turbina mi se gasi na brzini od 100-120, zavisi od puta. Menjan n75 ventil, geometrija radi, vakum u crevima ima, podize vakum, nzm sta jos da proverim da bih resio ovaj problem?
Kako se turbina "gasi" i sta ti to podrazumeva?!?!  Kako podize vakuum?!?!?!  Geometrija radi?!?!?!

Koliki boost imas u leru, koliki je boost kada potopis pun gas recimo u trecoj brzini?  Jel' uradjen boost leak test?

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #7 poslato: Decembar 12, 2013, 03:43:37 posle podne »
Cvarak ja ipak mislim da ti nisi nista uspeo da izmeris oko pritiska turbine sto napisa shone190...... Oteraj auto negde da ti to izmere al pismeno, moj ti je savet.
Boban-Rus

Van mreže Nikola33

• VW Početnik
  • Volkswagen - Das auto.
  • Auto: VW Golf V, Golf III, Golf I
« Odgovor #8 poslato: Decembar 21, 2013, 01:14:04 pre podne »
da ne otvaram novu temu, isti problem...
sad nznm kako se kod Cvarka turbina gasi, kod mene se ne ugasi, zvizdi ona i dalje kad se stisne gas, al ne vuce...
ja pri brzini od 120-140 u jednom trenutku osetim kao da nesto cimne (nznm kako da objasnim, bas se oseti gubitak snage...)
e sad, ja sam skoro menjao vakum crevo... kod mene je vrv onda problem sa protokomerom, sto kaze Pekar...
''ja italijanu ne verujem cak ni kad dzonja u garazi...sigurno smislja kako da te ujutru zajebe i upali bar jednu lampicu od neceg''

Van mreže borko87

• VW Početnik
  • Auto: Seat Leon Tdi
« Odgovor #9 poslato: Decembar 24, 2013, 01:35:46 pre podne »
Da ne otvaram novu temu, da se nadovezem i ja lollol . Imao sa ranije problem sa autom koji je prebacivao u safe mode radi se o leonu 1,9tdi 110ks prilikom istrazivanja uradijo sam gomilu stvari na autu da ne nabrajam sta i koliko para su mi uzeli jer je navodno zadnja opcija bila turbo. ali bijo sam neiskusan totalno po pitanju toga. medjutim vremenom sam se malo  edukovo na  ovom forumu koji je veoma korisan i vjerujem bolji od mnogih mehanicara. a da se vratim na stvar.Nasao sam pravog mehanicara koji me ne krade i koji je uzeo auto da radi ispostavilo se da je turbina otisla tacnije ona krilca sto imaju na turbini su se pomotala jedna je cak bila  otkinuta.odmah mi je rekao da mora na servis.predlozijo mi je Cadju u Bogaticu jer je i on radijo kod njega i nije imao nikakvih problema.Oni su rekli da je upalo strano tijelo.sam remont me je kostao 250e s tim sto je uradjeno sve potrebno nakon remonta turbine (ociscena i provjerena sva crijeva,ociscen interculer provjerena vakum crijeva zamjenjen komplet egr ventil jer je moj bijo otiso.ociscen rezerv ar gorivo zamjenjeno ulje i svi filteri.Dobijo sam garanciju godinu dana.Ali od juce sam primjetijo da ponovo prepunjava i baca u safe mode.To sam vidijo na dijagnostici.medjutim moj mehanicar nije imao vremena da detaljno pregleda posto je imao mnogo posla.Baci me safe miode na vecim obrtajima tj.kada ga razvucem 4 na oko 120-130km/h.Sada idu i praznici tako da neznam kad ce mi se auto moci raditi tako da mi treba od vas neko misljenje i pomoc sta u k rac krasni moze sada biti.Dali da idem direktno u Bogatic ili da provjerim "nesto " kod svog mehanicara.sory sto je malo detaljno.Unaprijed hval i Sretna nova g.pozzzzzzzzzzz

Van mreže carev_sin@hotmail.com

• VW Početnik
  • Auto: Golf V
« Odgovor #10 poslato: Decembar 24, 2013, 10:06:58 pre podne »
Pozdrav,

Vozim Golf V, 1.9 TDI 105 KS (140 000 km)

Dogodilo mi se nekoliko puta da prilikom vožnje na otvorenoj cesti sa zavojima (često šaltanje brzina,ubrzanje/usporavanje) TURBINA MI OSTANE UPALJENA :roll: i radi na niskim okretajima <1800 (osjetim po zvuku i ponašanju motoru). Tijekom vožnje (5-10 min) na niskim okretajima sama se ugasi i onda sve bude normalno - počne se palit preko 1900 okretaja, gasit ispod toga.
Ako se prije toga nebi sama ugasila, a stigao sam na odradište i ugasio motor onda bi se osjetio smrad iz motora (pretpostavljam turbine) po zapaljenim gumama ili kočnicama

Da li je to normalno a ako nije u čem bi mogao biti problem?

hvala unaprijed

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #11 poslato: Decembar 24, 2013, 10:35:15 pre podne »
turbina se ne pali i gasi nego radi stalno a na oderdjenim obrtajima dobija pun boost  ;)

Jos jedna stvar koja kada se provjere sve te stvari i stvarcice oko vakuma,EGR-a itd je lonce turbine koje se ne preporucuje dirati bez u turbo servisu koji ce ga ako je ispravno ustelovati kako fabrika koja je proizvela turbinu nalaze. Meni su jednom cackali tj odokativno je stelovali, nema safemoda nema nikakvih problema od tada ali sam izgubio cug u niske obrtaje, tako da ne treba se igrat sa time.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #12 poslato: Decembar 24, 2013, 03:20:27 posle podne »
isti problem sam imao i ja, servisirao turbinu i promenio one vakum ventile, promenio protokomer i opet isto, na kraju sam zamenio sva vakum creva i resio problem,do njih je bilo
  champ1

Van mreže SunshineRain

• VW Početnik
Re: Turbina se gasi, 1.9 TDI 101ks
« Odgovor #13 poslato: Decembar 24, 2013, 04:46:38 posle podne »
Golf 4 90ks,
Ja imam sledeci problem: Kad ga dobro nagazim tj kad udje u visoke obrtaje (preko 4k rpm) odjednom potpuno izgubi vucu i bukvalno se pretvori u SDI. Ustvari, vuce gore od njega.
Ugasim pa opet upalim auto i on normalno radi.
Znaci to se desava samo u bas visokim obrtajima, a inace skroz normalno radi, u svakodnevnoj voznji povlaci dobro, nema cudnih zvukova, nema vibracija i tome slicno...
Jel ima neko ideju sto bi moglo da pravi problem?

Van mreže Nikola33

• VW Početnik
  • Volkswagen - Das auto.
  • Auto: VW Golf V, Golf III, Golf I
Odg: Re: Turbina se gasi, 1.9 TDI 101ks
« Odgovor #14 poslato: Decembar 24, 2013, 05:34:51 posle podne »
isti problem, isti...
« Poslednja izmena: Decembar 24, 2013, 08:46:30 posle podne od strane Modus »
''ja italijanu ne verujem cak ni kad dzonja u garazi...sigurno smislja kako da te ujutru zajebe i upali bar jednu lampicu od neceg''

Van mreže Acim

• VW Početnik
  • Auto: Passat b4 1.9 TDI
« Odgovor #15 poslato: Decembar 24, 2013, 05:46:09 posle podne »
Najvjerovatnije vam je otisao ili protokomer ili n75 ventil..

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #16 poslato: Decembar 24, 2013, 08:40:52 posle podne »
Protokomer skini i ocisti, vrati ga i vise neces imati problem.
Imao sam isti slucaj.
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"

Van mreže borko87

• VW Početnik
  • Auto: Seat Leon Tdi
« Odgovor #17 poslato: Decembar 24, 2013, 09:27:14 posle podne »
I meni se desava u bas visokim obrtajima danas sam isao kod mehanicara skopcao mi je auto na dijagnostiku.probali smo auto i nije prepunjavala ni na leru a i u voznji se ponasao normalo .vise puta mi se desi kad imam problem na autu kad dodjem kod mehanicara prestane ga sve  wacko badmood mada ja sam ga gazijo maksimalno u svakoj brzini rekao mi je da je neki problem ona bi stalno prepunjavala.Da li je moguce ako se auto malo zagusi da se desi ovakav problem kao kod mene.Bas cu da provjerim protokomjer i ova crijeva.pozz

Van mreže dule tdi

• Sr. Member
  • Auto: Golf 4 ALH, Passat b6 2.0
« Odgovor #18 poslato: Decembar 25, 2013, 04:11:26 posle podne »
cime se cisti protokomer

Van mreže Strbac

• Master Member
  • Auto: VW
« Odgovor #19 poslato: Decembar 25, 2013, 07:04:40 posle podne »
sprej za ciscenje kocnica, imas ga u prodavnicama auto delova.
"Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoj nivo, a onda pobediti na iskustvo"