Autor Tema: zatrese na leru 1.9 tdi 74kw  (Pročitano 38420 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dare vw

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
zatrese na leru 1.9 tdi 74kw
« poslato: Oktobar 24, 2013, 06:38:28 posle podne »
Imam problem sa mojim golfom 1.9tdi 74kw,zatrese mi na leru sve cesce i cesce...primetio sam da zatrese samo kad dostigne radnu temp.nece kad je hladno i kad je hladan..izrazenije je kad sam na semaforu na uzbrdici...ne dize obtaje drzi ih u 903 obrt/min(osim jutarnjeg palenja)..to mora..kad se upali klima onda ne zatrese....zamajac je dobar ne lupa,ne dize kvacilo,dizne,korekcija je dobra...tri u minusu i skoro na nuli a treca je u plusu 0.9mg/h....remenica altenatora dobra...egr dobar...radio servise na vreme..nosaci dobri ne prenosi se na rucicu menjaca...jel se susreo neko sa ovim problemom???pozz ;) :huh:

Van mreže Surla85

• Sr. Member
  • Auto: Pasat 5.5,Golf 4
Odg: zatrese na leru 1.9 tdi 74kw
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 24, 2013, 09:48:57 posle podne »
ja taj problem imam na audiu jednom od musterije isti motor je u pitanju,sve je ispravno mada ga nisam jos detaljno pregledao

Van mreže dare vw

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 24, 2013, 10:12:26 posle podne »
kad pregledas javljaj....jer sam izludeo...nervira me..da mogu zapalio bi ga...jer ako ga budem tako vozio stradace mi zamajac bez potrebe... ;) :9

Van mreže parlog

• VW Početnik
  • Auto: golf 4
« Odgovor #3 poslato: Decembar 06, 2013, 05:06:20 posle podne »
Druze sta si uradio sa autom imam isti problem sve sam zivo promenio i zamajac i srednji nosac motora,remenici alternatora i merio sam sizne ali i dalje ne znam sta se desava  :(

Imam problem sa golfom 4 tdi 74kw kad se zagreje pocne da trese u leru, u voznji se to ne oseca i nisu naruseni nikakvi parametri kod ubrzanja automobila niti skretanja. Isao sam kod 5 auto mehanicara i svi kazu razlicito jedan kaze nosaci motora, drugi zamajac , treci dizne mislim poludeo sam  :huh: Jedan majstor me je ubedio da mi je otisao srednji nosac motora, promenim ja to kod njega i on mi kaze vozi reseno je. Medjutim krenem ja na posao auto dostigne temp i pocne da tresem, odem ja kod njega i on mi kaze " to je otisao zamajc" , a nosac ne pominje  :angry: Nista uzmem lepo narucim ceo Lukov set, zamajca korapa kvacila i lamela promenim medjutim i dalje isto  blink

Triput sam stavljao auto na dijagnostiku merio dizne i sve pokazuje da je uredu izgubio sam vise i zivce i potrosio pare a nisam resio problem pa ako slucajno neko moze da prepostavi u cemu je rec bio bi mu zahvalan? I da dodam promenio sam mu i remenicu alternatora posto kazu da i zbog toga hoce da trese

Hvala Milos
« Poslednja izmena: Decembar 06, 2013, 10:10:15 posle podne od strane Darko80 »
brbus

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #4 poslato: Decembar 06, 2013, 08:08:01 posle podne »
Hoće tako po nekad zbog lošeg goriva, ali na sekundu, ne više..
Земунчанин

sony2229

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Decembar 06, 2013, 08:28:33 posle podne »
Imam problem sa mojim golfom 1.9tdi 74kw,zatrese mi na leru sve cesce i cesce...primetio sam da zatrese samo kad dostigne radnu temp.nece kad je hladno i kad je hladan..izrazenije je kad sam na semaforu na uzbrdici...ne dize obtaje drzi ih u 903 obrt/min(osim jutarnjeg palenja)..to mora..kad se upali klima onda ne zatrese....zamajac je dobar ne lupa,ne dize kvacilo,dizne,korekcija je dobra...tri u minusu i skoro na nuli a treca je u plusu 0.9mg/h....remenica altenatora dobra...egr dobar...radio servise na vreme..nosaci dobri ne prenosi se na rucicu menjaca...jel se susreo neko sa ovim problemom???pozz ;) :huh:

mislim da ti ta treca ima malo vise odstupanja
brat je imao na pasatu b5.5 takav problem,sipao je neko sredstvo u gorivo i to se smirilo,mislim da je bilo nesto od liqui moly aditiva za dizne
pozdrav

Van mreže dare vw

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Januar 02, 2014, 07:34:21 posle podne »
Nisam nista uradio,i dalje mi se desava isto i sada skoro non-stop..bez obzira da li je vruc ili hladan...mehanicar mi je rekao da nista ne diram dok ne pocnu neki problemi(paljenje,lose vuce,gasenje...).Sad sam se pomirio sa tim...cak su mi rekli neki tu je losa kompresija,ako su dobre korekcije....cackao sam dzekove,cistio...nista nije pomoglo...

Van mreže Karaburac

• Sr. Member
  • Auto: Passat B5.5
« Odgovor #7 poslato: Januar 02, 2014, 08:49:12 posle podne »
Glupo pitanje imam al moram da pitam ,jel si svo vreme sipao na isto mesto gorivo ?

Van mreže adisd88

• VW Početnik
  • Auto: Golf MK4
« Odgovor #8 poslato: Januar 07, 2014, 09:29:31 posle podne »
Meni je tresao kad sam ga htio upalit i prestane nakon 20sec, onda je poceo da mi zatrese i u voznji, i dimio mi je, dok jednog dana nije poceo bijeli dim, i nije prestajao da drma. Meni su problem bile gumice dizni, zbog kojih mi se savila i klipnjaca. Rijesi problem sto prije da nebi imao problem kao ja

Van mreže dare vw

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Januar 11, 2014, 12:00:46 pre podne »
najcesce sipam na Nis-ovoj pumpi...ne idem na privatne pumpe da ih ne nabrajam......meni ne dimi,ide extra sve samo za(trese) u leru...pre se desavalo kad sje vruc i ponekad...sad non-stop i vruc i hladan..nema pravila...nzm da li ima veze egr neke veze??

Van mreže Karaburac

• Sr. Member
  • Auto: Passat B5.5
« Odgovor #10 poslato: Januar 11, 2014, 09:45:00 posle podne »
Meni danas isto poceo da trese kad je temperatura dosla na pola tacno u gradu samo sam stao na semafor i poceo bas da trese ,kolega Gishavw je bio sa mnom mi u neverici ,egr sam cistio nema ni mesec dana ...

Van mreže krstic uros

• VW Početnik
  • Auto: Passat b5
« Odgovor #11 poslato: Januar 12, 2014, 02:30:39 posle podne »
Imam i ja isti takav problem na Passatu 2000. godiste..... Trese na leru..... Oterao kod majstora, on kaze da predpostavlja da je zamajac, kaze da im je to boljka.... Sad treba da oteram da ostavim, da on jos pregleda.... Je.em li ga, ne znam, i mene nervira strasno to....

Van mreže radan1987

• VW Početnik
  • Auto: passat b5.5 2.0tdi
« Odgovor #12 poslato: Januar 16, 2014, 04:50:21 posle podne »
evo jednog mog iskustva pa vam mozda resi problem... i meni se desavalo da mi auto na sekund zatrese na leru... i onda potom radi normalno... resio sam problem a u pitanju je bio konektor na diznama. jednostavno oslabio kontakt. pa ako nekome pomogne, pomoglo je ;)

Van mreže Surla85

• Sr. Member
  • Auto: Pasat 5.5,Golf 4
« Odgovor #13 poslato: Januar 16, 2014, 07:52:09 posle podne »
neki dan sam cackao onog audia,njemu je izbacivao gresku senzor temperature goriva,zamenuo ga,ja obrisem,posle par dana eto je opet,a problem su bile zice sto vode do istog,izuljale se pa cas je imao kontakt cas nije,kaze gazda tog auta da sead netrese mada je proslo 2 dana,pitacu ga opet za koji dan,a njemu je i u voznji se osetilo

Van mreže radan1987

• VW Početnik
  • Auto: passat b5.5 2.0tdi
« Odgovor #14 poslato: Januar 17, 2014, 12:03:38 pre podne »
meni je jedan dan na tri cilindra poceo da radi.. da trokira... i onda sam ga odslepao kod majstora, on samo ocistio kontakte i auto kao nov...

Van mreže sassa

• VW Početnik
  • Auto: Golf VI
« Odgovor #15 poslato: Februar 19, 2014, 06:26:57 posle podne »
I meni passat B6 1.9 tdi isto trese i to samo kad dostigne radnu temoeraturu, mislili smo da su dizne ali ne, ipak je zamajac. I ja sam u početku bio sumnjičav naročito zbog toga što mi u elektronskoj servisnoj istoriji piše da su u Austriji radili servis menjača na oko 150000 pa sam računao da su možda i plivajući zamenili ali nažalost nisu.  On ne mora da daje druge simptome tipa trešenja prilikom polaska, jakih zvukova i sl. da bi se bilo sigurno da je to. Likovi koji se bave duži niz godina uvozom automobila, su mi rekli, što možeš i ti da probaš, da ga digneš na oko 3000 obrtaja i inda kada pustiš gas da budu obrtaji u silaznoj putanji, istovremeno ugasi auto. Ako je loš zamajac onda se tada čuje obavezno. Inače cena samo plivajućeg zamajca je od 250 do 270 e. zavisi od proizvođača a za ruku ko te kako okine. Ali treba voditi računa gde se vozi auto na servis, jer nestručno montiranje može dovesti do toga da on veoma brzo ponovo strada.

Van mreže dare vw

• VW Početnik
« Odgovor #16 poslato: Mart 26, 2014, 07:30:58 posle podne »
pa ja jos nisam resio nista...proveravao sam kontakte...na zamajac ne bih sumnjao..jer i kad stisnem kvacilo ono idalje trese...ali kad stojim na uzbrdici nista se ne oseca????!!!a kad sam na leru i dam gas do 2000 o/min i pustim on se zatrese malo..i kao se unormali..

Van mreže mixbp

• VW Početnik
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
« Odgovor #17 poslato: April 28, 2014, 11:54:45 posle podne »
E ovako ljudi, da podelim i ja isti problem sa vama. Vozim pasata (b5.5 2001 god. 74kw) vec 5 meseci i nisam imao nikakvih problema do sada, ali je pre 10-ak dana poceo da mi trese na leru i to samo kad je zagrejan. Kad se to desi igra rucica menjaca, osecam na sedistu vibracije i kada otvorim vrata cini mi se da ce da otpadnu - znaci podrhtava cela karoserija. Pre 7 hkm uradjen veliki sevis, a pre dva dana i zamajac posto je bio pri kraju. Stavljen lukov set i sve sljaka bas fino i oseca se razlika u voznji jer je stari zamajac bio bas dotrajao. Ali na zalost problem sa podrhtavanjem na leru nisam resio. Mislio sam da ce nestati sa menjanjem zamajca - ali nije. I sad sam u cudu jer neznam sta da radim. Pomagajte ako Boga znate  bonk

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
« Odgovor #18 poslato: April 28, 2014, 11:56:46 posle podne »
dizne? mozda jedna gubi kontakt? :63

Van mreže mixbp

• VW Početnik
  • Auto: Passat B 5.5 1.9 TDI
« Odgovor #19 poslato: April 29, 2014, 12:05:09 pre podne »
Pa ostaje mi samo to jos da proverim, jer su ovako dizne na dijagnostici ok, a sve ostalo sto je ovde napisano sam vec uradio i zamajac i filter goriva i nosace motora (mislim oni su u redu)... Videcemo za neki dan.