Autor Tema: GOLF 4 TDI Problem sa ECU  (Pročitano 12623 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže P.J.

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW GOLF 4 TDI
GOLF 4 TDI Problem sa ECU
« poslato: Oktobar 18, 2013, 09:23:33 posle podne »
Veliki pozdrav svima!

Ja sam iz NS-a, vozim golfa 4 2000 godiste PD 115HP fabricki, chipovan na oko 150 konja pre dve godine, vozim ga od 2008, nikad nisam imao ali nikakav problem do pre par dana..
Ja sam citao razne forume i imaju ljudi slicne probleme ali ne bas adekvatan kao moj.. evo o cemu se radi:
Problem je sa paljenjem, hehe.. znam da mnogi imaju problem sa paljenjem ali ja nemam problem ni sa jutarnjim tj. prvim paljenjem
niti sa toplim paljenjem(chipovao sam auto i tada mi je i to sredjeno tako da pali na zub sto bi rekli) ALI...
pre 4 dana sam vozio auto normalno, dosao kuci i posle rucka da krenem dalje kad ono nece da upali(to je bio petak) e sad, ja ga nisam mucio nece da upali ok, upalice kad tad pomislih, u subotu sam opet probao i opet nista, u nedelju sam probao i upalio je na zub kao i obicno. Moram da napomenem da sam imao problem ranije sa imobilizerom kojeg sam na chip tuningu jednostavno uklonio! Tako da nije vezano za to.. jer motor se ne upali na momenat pa ugasi kako to biva sa blokadom.. I da nastavim, kad sam upalio u nedelju otisao sam kod drugara majstora i nakacili smo dijagnostiku i pokazao je da ima gresku sa kontrolnom jedinicom - 'no connection' zaboravio sam broj koda greske, nisam zapisao.. tako reci tada kad smo gledali greske auto sam ugasio i ostavio kljuc na prvu poziciju da bi se konektovao sa lap topom, tad smo i ocitali tu gresku, pokusao sam tada da upalim i nista samo vergla.. restartovao sam vag aplikaciju i ponovo pokrenuo i opet nema konekcije sa ECU, ponovo da upalim i nista.. posle nekoliko kacenja na lap top, aplikacija je prepoznala broj motora i sve po redu i auto sam istog momenta upalio na zub! Ok, pobrisali gresku, raskacili smo lap top, vratili sve na svoje mesto, jer sam predhodno pogledao da se slucajno nesto nije dogodilo na portovima na samom kompjuteru, da se slucajno nesto nije otkacilo od rupa i vibracija na putevima.. I da upalim kad ono opet nece! Ponovo dijagnostika ponovo nekoliko puta kacenje i opet ga je prepoznao i opet sam upalio na prvu i brze bolje otisao kuci i parkirao ispred zgrade, kad sam ga ugasio i ponovo da ga upalim, pogadjate, opet nece da upali.. to traje vec nekoliko dana i od silnog verglanja ode mi akumulator.. hehe.. elem otisao sam i kupio novi misleci da mozda i zbog toga nece da upali jer je akumulator slab, stavio novi akumulator osecam da vergla mnogo jace ali i dalje nece da upali. Posto nemam dijagnostiku tj obd kabel, nisam mogao da proverim tog momenta da li je opet greska 'no connection' ali mislim da jeste! Evo danas sam opet probao da upalim i upalio je na prvu, ali je na displeju pisalo 'engine workshop' i blinkce mi ikonica grejaca.. Samo da napomenem i to da mi se auto nikad nije ugasio u toku voznje kako citam po forumima da se i to nekima dogadja.. Moje pitanje je sta da uradim i sta da proveravam dalje da li kompjuter moze fizicki da ima ostecenje na nekom kablicu koji malo daje kontak malo ne? ili tako neki problem.. kazem citao sam forume, kazu proveri starter, relej 109,  da se provere osiguraci, uzemljenje..? to sam citao na stranim forumima za vw vozila pa nisam bas sve do tancina razumeo... elem, ako neko ima neku ideju neka mi javi, zaista bi mi znacilo! Ici cu kod auto elektricara svakako samo da nadjem pouzdanog.. Puno pozdrava svim clanovima! pozzz
« Poslednja izmena: Oktobar 18, 2013, 09:54:51 posle podne od strane P.J. »

Van mreže MICOB

• Hero Member
  • Auto: passat 5,5
Odg: GOLF 4 TDI Problem sa ECU
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 18, 2013, 10:41:17 posle podne »
probaj taj relej da zamenis (109) i trebalo bi da si resio problem  mahac

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 18, 2013, 11:05:31 posle podne »
To bi bilo jako dobro ako je samo to u pitanju...  biggrin samo da nije ECU na samrti..  :9

Sad sam kucao na internetu 'relej 109 problem golf 4' i izasao mi je link bas sa ovog  sajta, covek ima isti model golfa kao i ja i  imao je identican problem ista greska isti kod, zamenio je relej 109 i resio problem! sutra cu da odem da nadjem da kupim pa da zamenim.. malo mi je lakse.. hehe..  :18
« Poslednja izmena: Oktobar 19, 2013, 12:07:03 pre podne od strane Darko80 »

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 19, 2013, 03:10:44 posle podne »
Gospodine MICOB da vam kazem sta sam uradio:

Skinuo sam plastike ispod volana i dosao do table sa relejima, medjutim kad sam malo prstom prodrmao relej 109 kao da je bio ispao iz lezista malo, klimao se..
Jace sam ga pritisnuo culo se klik, probao da upalim i upalio je na zub. Ipak sam ga izvadio i otisao do radnje za auto delove pokazao relej koji hocu da kupim
a covek ga gleda i kaze da je relej ok, vratio se i ponovo ga stavio u leziste i auto pali normalno, blinkce ikonica grejaca ali to treba pobrisati na dijagnostici kontam..
Proverio sam stop svetla zbog blinkanja grejaca, rade stopaljke.. elem videcu kako ce se ponasati danas sutra a u ponedeljak idem na dijagnostiku..
Jel moguce da je samo ispao iz lezista na neki nacin iako vidim da ima taj klik da legne skroz pa ne znam da li to moze da se dogodi, relej nije imao patine na metalnim delovima i stvarno izgleda ok... sta vi mislite onako usput, a hvala puno i na predhodnom odgovoru!  thumbup

ps. ovo je link sa slikama da vidite...
https://drive.google.com/folderview?id=0B8AX6ADRetGeek82VEpZVUhjOWs&usp=sharing

« Poslednja izmena: Oktobar 19, 2013, 05:19:12 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže MICOB

• Hero Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 19, 2013, 07:01:39 posle podne »
Moguce je da je ispao iz lezista.Sad si ga vratio i prati situacijo oko paljenja.Ako bude zezao zameni ga.
Imas ti jos neki problem na autu.To sto ti blinka lampica je drugi problem (verovatno stop salter{nije skup i lako se menja}).Otkrice dijagnostika u cemu je problem.
ps. Daleko sam ja od gospodina  lollol

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 19, 2013, 10:25:46 posle podne »
Mi iz novog sada smo 'uctivi :53'... hehe

znam znam.. sve se nekako odjednom dogodilo, akumulator, relej.. mozda i stop salter.. pregledacu ga..
mada mozda i blinkce od celokupnog njakanja nedelju dana.. u ponedeljak mu brisem greske pa cu videti.  biggrin

« Poslednja izmena: Oktobar 19, 2013, 11:31:29 posle podne od strane Darko80 »

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 21, 2013, 11:51:53 posle podne »
Od kako sam cacnuo relej i vratio, nije imao problema sa paljenjem evo vec par dana..  :25 ali videcu..
nego nema po novom sadu takav relej.. bio u 5-6 prodavnica i vade mi neke manje crne releje kao to je to..
moram negde naruciti pa da imam rezervu..

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 22, 2013, 12:16:08 pre podne »
Vidi sa Djoletom jel ima neki viska.
Samo mu posalji serijski broj.

Ili idi kod nekog elektricara/elektronicara neka ga otvore i provere lemove.
Mozda ima negde 'ladan lem pa te to zeza.

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 22, 2013, 12:36:56 pre podne »
Pa da, kontao sam da se ovaj ispita
ali gledam i na ebayu 10-15 funti su original,
pa kontam da uzmem svakako jos jedan da se nadje..
Ili da pitam i Djoleta, samo.. nov sam ovde, kako da ga kontaktiram?

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 22, 2013, 01:55:00 pre podne »
Clan se zove DjoleDMC, a ovo je njegov kontakt telefon :)  Mozes i PP da mu pustis ovde na forumu, ima dosta oglasa u rubrici mali oglasi, pa tu mozes da nadjes njegov profil

0644001414
nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 22, 2013, 11:27:36 pre podne »
okay, hvala!

Van mreže P.J.

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Novembar 10, 2013, 02:37:33 posle podne »
Evo posle nekog vremena da rezimiram sta se desilo u vezi ECU-a...
Prakticno nista! Mislio sam da mi je ecu na izdisaju jer se palio i gasio kako je hteo..
Ali posle proveravanja osiguraca i releja 109 sve je opet u najboljem redu, vratio sam relej 109 u leziste(posto sam skontao da se klimao u lezistu gotovo da je ispao?)
i evo, koliko je vec proslo, jedno mesec dana i nijednom nisam imao problem sa paljenjem tj prepoznavanjem ecu na dijagnostici..
Bio mi se naknadno palio grejac na tabli(blinkao je) ali posle brisanja greske na dijagnostici vise se nije palio niti je pokazao neku gresku..
To se verovatno dogodilo posto sam vadio i vracao osigurace kad sam proveravao da neki nije pregoreo..
Uglavnom, greska je bila ova: '01314 - Engine Control Module: No Communications'
ali to nije imalo veze sa racunarom direktno nego eto taj relej 109 je gubio kontakt pa ecu nije dobijao napajanje...
sreca u nesreci, eto cisto ako neko bude imao takav problem(da misli da je nesto sa kompjuterom) da ne ocajava odmah nego da pregleda instalaciju prvo!
sve najbolje svima!
 :)

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #12 poslato: Novembar 12, 2013, 12:13:56 posle podne »
Evo ti + što si napisao šta se dešava, a ne kao većina koja se kad reši problem ne pojavljuje do sledećeg problema.

Van mreže MICOB

• Hero Member
« Odgovor #13 poslato: Novembar 12, 2013, 06:09:14 posle podne »
+1   tapsac tapsac

Van mreže P.J.

• VW Početnik