Veliki pozdrav svima!
Ja sam iz NS-a, vozim golfa 4 2000 godiste PD 115HP fabricki, chipovan na oko 150 konja pre dve godine, vozim ga od 2008, nikad nisam imao ali nikakav problem do pre par dana..
Ja sam citao razne forume i imaju ljudi slicne probleme ali ne bas adekvatan kao moj.. evo o cemu se radi:
Problem je sa paljenjem, hehe.. znam da mnogi imaju problem sa paljenjem ali ja nemam problem ni sa jutarnjim tj. prvim paljenjem
niti sa toplim paljenjem(chipovao sam auto i tada mi je i to sredjeno tako da pali na zub sto bi rekli) ALI...
pre 4 dana sam vozio auto normalno, dosao kuci i posle rucka da krenem dalje kad ono nece da upali(to je bio petak) e sad, ja ga nisam mucio nece da upali ok, upalice kad tad pomislih, u subotu sam opet probao i opet nista, u nedelju sam probao i upalio je na zub kao i obicno. Moram da napomenem da sam imao problem ranije sa imobilizerom kojeg sam na chip tuningu jednostavno uklonio! Tako da nije vezano za to.. jer motor se ne upali na momenat pa ugasi kako to biva sa blokadom.. I da nastavim, kad sam upalio u nedelju otisao sam kod drugara majstora i nakacili smo dijagnostiku i pokazao je da ima gresku sa kontrolnom jedinicom - 'no connection' zaboravio sam broj koda greske, nisam zapisao.. tako reci tada kad smo gledali greske auto sam ugasio i ostavio kljuc na prvu poziciju da bi se konektovao sa lap topom, tad smo i ocitali tu gresku, pokusao sam tada da upalim i nista samo vergla.. restartovao sam vag aplikaciju i ponovo pokrenuo i opet nema konekcije sa ECU, ponovo da upalim i nista.. posle nekoliko kacenja na lap top, aplikacija je prepoznala broj motora i sve po redu i auto sam istog momenta upalio na zub! Ok, pobrisali gresku, raskacili smo lap top, vratili sve na svoje mesto, jer sam predhodno pogledao da se slucajno nesto nije dogodilo na portovima na samom kompjuteru, da se slucajno nesto nije otkacilo od rupa i vibracija na putevima.. I da upalim kad ono opet nece! Ponovo dijagnostika ponovo nekoliko puta kacenje i opet ga je prepoznao i opet sam upalio na prvu i brze bolje otisao kuci i parkirao ispred zgrade, kad sam ga ugasio i ponovo da ga upalim, pogadjate, opet nece da upali.. to traje vec nekoliko dana i od silnog verglanja ode mi akumulator.. hehe.. elem otisao sam i kupio novi misleci da mozda i zbog toga nece da upali jer je akumulator slab, stavio novi akumulator osecam da vergla mnogo jace ali i dalje nece da upali. Posto nemam dijagnostiku tj obd kabel, nisam mogao da proverim tog momenta da li je opet greska 'no connection' ali mislim da jeste! Evo danas sam opet probao da upalim i upalio je na prvu, ali je na displeju pisalo 'engine workshop' i blinkce mi ikonica grejaca.. Samo da napomenem i to da mi se auto nikad nije ugasio u toku voznje kako citam po forumima da se i to nekima dogadja.. Moje pitanje je sta da uradim i sta da proveravam dalje da li kompjuter moze fizicki da ima ostecenje na nekom kablicu koji malo daje kontak malo ne? ili tako neki problem.. kazem citao sam forume, kazu proveri starter, relej 109, da se provere osiguraci, uzemljenje..? to sam citao na stranim forumima za vw vozila pa nisam bas sve do tancina razumeo... elem, ako neko ima neku ideju neka mi javi, zaista bi mi znacilo! Ici cu kod auto elektricara svakako samo da nadjem pouzdanog.. Puno pozdrava svim clanovima! pozzz