Ne da prodamo nego lepo protesti, udruživanje vozača, a preputanjem stvari olako im prolaze takve nebuloze. Pa sve je to na papiru lepo ali ta NEPISMENA gospoda koja pišu i usvajaju ove nebuloze treba da se zapitaju zašto su kazne kod nas veće i rigoroznije nego u većem broju država EU.
- Zašto nemamo puteve kao tamo, a ne da kupim nove gume ove godine, i do sledeće ih napravim na froncle i postanu kockaste od rupa.
-Zašto mi nemamo plate kao u EU pa da bude isti odnos kazni?
- Zašto ne budu malo popustljiviji prema uvozu jeftinijih polovnjaka i carinjenu vozila?
- Zašto lepo prvo ne srede saobraćajnu signalizaciju u celoj zemlji i da to odrade stručnjaci a ne obični radnici koje i sunčanica udari pa prave katastrofalne propuste?
- Zašto ovakva ista pomoć u megamarketima u Austriji košta 7-8 evra a kod nas 20? I šta će nam kad ionako ne smemo prilikom većih povreda da pomeramo povređenog?
-Zašto ne postoji sistem kontrole policajaca, pogotovo u manjim mestima, gde oni terorišu vozače koji "nemaju nikog" u policiji?
-Zašto naplaćuju registracije za automobile po kubikaži i kilovatima, a ne prema nekom drugom kriterijumu....
i kad odgovore na još toliko ovakvih pitanja treba im ponovo postavljati, dok se sve ne dovede u red, a trenutno zakon pišu ljudi koji su tu postavljeni po stranačkom rasporedu, tako da me i ne čudi šta sve prolazi.
Znam puno primera u planinskim selima ovamo ljudi čuvaju stare fiće ili zastave samo za odlazak kod doktora u veće mesto, i kad idu na veselje, i sad oni plaćaju namet za vozilo veći nego što samo vozilo vredi, a taman koliko im je prihod, jer su to uglavnom staračka domaćinstva koja ne mogu da rade ništa. I oni plaćaju 12000 registraciju za fiću isto kao i neko ko svaki dan prelazi najmanje 100km, a oni toliko ne pređu ni za celu godinu.
Zašto je mercedes 300D iz 1979. godine luksuz ako ne vredi ni 500e a ima 3000 kubika? A neko vozi ta kola ceo život i održava i sad mora da ih bukvalno otera u staro gvožđe jer je registracija skupa kao 2 takva auta?
Dok se vozači ne organizuju i ne naprave proteste kao u Grčkoj na svaki pokušaj da nas više zajašu, biće samo gore.
Pročitajte današnji blic gde piše.... "Država gubi milione zbog šverca goriva sa Kosova"..... a zar ti idioti gore ne razmisle da smanje cenu goriva i ko bi onda švercovao.....
ja nit ću da plaćam kazne nit ću da dozvolim da me neko zajebava, za svaku glupost idem na sud, više ništa neću da platim što smatram da je nepotrebno. Kupio sam najjeftiniju prvu pomoć i čuvam račun, al Galenikinu nisam hteo. I da vidim ko će da mi napiše kaznu.