Autor Tema: Aktuelan ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA (ZOBS) + pravilnik  (Pročitano 455201 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Aktuelan ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA (ZOBS) + pravilnik
« Odgovor #1260 poslato: Avgust 23, 2011, 07:09:01 posle podne »
kupis jednu i po potrebi je prebacujes u ostalim automobilima biggrin
moracu dve, kamion je stalno na drumu, a ima orginal svasku prvu pomoc nebi me cudilo da iz nje iskoci i neki miniaturni hirurg.

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #1261 poslato: Avgust 29, 2011, 10:13:30 pre podne »
Kod Pancevackog mosta,stoje panduri sa radarom.Juce sam ih video tako da pripazite tu...

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #1262 poslato: Avgust 29, 2011, 03:59:25 posle podne »
More kod vas dobro ovde na jugu toliko počeli da kažnjavaju da nemam pojma kako do sad nisu izbili neki protesti, nego jbg. ne postoji nikakvo udruženje vozača.... pojedini policajci su se toliko osilili da se osećam kao na divljem zapadu, samo što nama nije dozvoljeno da nosimo kolt  lollol

prošlog meseca su me bar 50 puta zaustavili, nekad i po nekoliko puta dnevno. I šta koj moj kontrolišu kad kog treba oni ne diraju nego okreću glavu.... a prestaću da se bunim kad vidim te iste koji sprovode zakon, da koriste "pokazivače pravca", kako oni to kažu, sigurnosni pojas, i da poštuju pravila saobraćaja bar onoliko koliko ih mi ostali poštujemo...

Ima da slikam kako jure fiće i jugiće jer znaju da njima uvek mogu da nešto nakače.... sramota bre, em ih plaćamo od naših para iz budžeta em se ponašaju kao drumski razbojnici.

Pre neko vreme su me zaustavili na putu Leskovac - Vranje jer sam prekoračio brzinu, vozio sam 90km/h gde je ograničenje 80, i lepo su mi objasnili da tolerišu do 89kmh.... i ajd nema veze što su me kaznili i merili dok sam bio u preticanju i nisam mogao odmah da se vratim u traku i kočim da me ne zalepi od pozadi kombi, nego što je dok su mi pisali kaznu, jedan automobil bukvalno proleteo istim tim putem, a oni se prave ludi... i kad sam lepo rekao što i njega ne kaznite, prave se gluvonemi. Strašno. I još kad nisam hteo da potpišem jer svoj potpis ne dajem tek tako, onaj krupniji nešto počeo da glumi silu mislio je da će tako da me uplaši da potpišem.  big_boss
Ma banda lopovska.

A ovo sa novim tablicama je totalna bruka za onog ko je smišljao, lepo su trebali kao u Bosni il na Kosovu, da se ne zna ko je odakle a ne da kad odeš u bilo koji susedni grad, saobraćajci trče da te zaustave kad vide star auto, ko da će neko medalju na 100m da ima da.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže nikola_gti16v

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #1263 poslato: Avgust 30, 2011, 12:34:01 posle podne »
Inace ja mislim da ne smeju da te mere u toku preticanja, odnosno dok se nalazis u suprotnom smeru. To moze da ti bude odbrana kod sudije. Pokusacu da nadjem taj clan, pa da ga okacim ovde.

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #1264 poslato: Avgust 30, 2011, 02:50:55 posle podne »
Naravno da ne smeju...
nada umire poslednja.

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
  • Auto: Golf 1
« Odgovor #1265 poslato: Septembar 07, 2011, 01:19:37 posle podne »
Citam u novom autobildu o novom zakonu u saobracaju koji treba da se usvoji.Pa to je katastrofa,regirozan tehnicki koji ce kostati 5000din,za kola strarija od 15 god,treba da se radi dva puta godisnje,samo za to 100e znaci,plus je veliko pitanje da li ces ga uopste proci po tim standardima!Jedino sta nam preostaje da prodamo ove nase oldtajmere ko ih ima i vozimo bicikle jer ja para za nove polovnjake i njihovo odrzavanje nemam! angry2

Van mreže berkhof

• VW Početnik
« Odgovor #1266 poslato: Septembar 07, 2011, 05:05:25 posle podne »
Zasto ne mogu nista da procitam u ovoj temi? Svuda su samo ?????????????

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #1267 poslato: Septembar 07, 2011, 06:44:54 posle podne »
Ne da prodamo nego lepo protesti, udruživanje vozača, a preputanjem stvari olako im prolaze takve nebuloze. Pa sve je to na papiru lepo ali ta NEPISMENA gospoda koja pišu i usvajaju ove nebuloze treba da se zapitaju zašto su kazne kod nas veće i rigoroznije nego u većem broju država EU.
- Zašto nemamo puteve kao tamo, a ne da kupim nove gume ove godine, i do sledeće ih napravim na froncle i postanu kockaste od rupa.
 -Zašto mi nemamo plate kao u EU pa da bude isti odnos kazni?
- Zašto ne budu malo popustljiviji prema uvozu jeftinijih polovnjaka i carinjenu vozila?
- Zašto lepo prvo ne srede saobraćajnu signalizaciju u celoj zemlji i da to odrade stručnjaci a ne obični radnici koje i sunčanica udari pa prave katastrofalne propuste?
- Zašto ovakva ista pomoć u megamarketima u Austriji košta 7-8 evra a kod nas 20? I šta će nam kad ionako ne smemo prilikom većih povreda da pomeramo povređenog?
-Zašto ne postoji sistem kontrole policajaca, pogotovo u manjim mestima, gde oni terorišu vozače koji "nemaju nikog" u policiji?
-Zašto naplaćuju registracije za automobile po kubikaži i kilovatima, a ne prema nekom drugom kriterijumu....

i kad odgovore na još toliko ovakvih pitanja treba im ponovo postavljati, dok se sve ne dovede u red, a trenutno zakon pišu ljudi koji su tu postavljeni po stranačkom rasporedu, tako da me i ne čudi šta sve prolazi.

Znam puno primera u planinskim selima ovamo ljudi čuvaju stare fiće ili zastave samo za odlazak kod doktora u veće mesto, i kad idu na veselje, i sad oni plaćaju namet za vozilo veći nego što samo vozilo vredi, a taman koliko im je prihod, jer su to uglavnom staračka domaćinstva koja ne mogu da rade ništa. I oni plaćaju 12000 registraciju za fiću isto kao i neko ko svaki dan prelazi najmanje 100km, a oni toliko ne pređu ni za celu godinu.

Zašto je mercedes 300D iz 1979. godine luksuz ako ne vredi ni 500e a ima 3000 kubika? A neko vozi ta kola ceo život i održava i sad mora da ih bukvalno otera u staro gvožđe jer je registracija skupa kao 2 takva auta?

Dok se vozači ne organizuju i ne naprave proteste kao u Grčkoj na svaki pokušaj da nas više zajašu, biće samo gore.

Pročitajte današnji blic gde piše.... "Država gubi milione zbog šverca goriva sa Kosova"..... a zar ti idioti gore ne razmisle da smanje cenu goriva i ko bi onda švercovao.....

ja nit ću da plaćam kazne nit ću da dozvolim da me neko zajebava, za svaku glupost idem na sud, više ništa neću da platim što smatram da je nepotrebno. Kupio sam najjeftiniju prvu pomoć i čuvam račun, al Galenikinu nisam hteo. I  da vidim ko će da mi napiše kaznu. 

nada umire poslednja.

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #1268 poslato: Septembar 07, 2011, 08:25:42 posle podne »
ja pre dva dana kupio onu karan ko prvu pomoc (za u golfa), i shvatim da je kutija apsolutno istog oblika samo druge boje kao i ona koju sam dobio uz kamion kad sam ga kupio orginal MAN, otvorim staru kutiju koju nisam nikad otvarao i zacudim se sta sve tu ima cak i skalpeli i spric i igla i igla za sivenje samo makaze nema, al nabavicu i njih, kamion je pre nego sto je stigao kod mene vozio dostavu lekova u beomedicini, i verovatno su ljudi spakovali sve sta treba da bude u prvoj pomoci i sad ce jelte neki p....r da mi kaze da to nije po nasem propisu zato sto nije plava kutija i sto je upustvo na 30strana na nemackom, e samo ga cekam da mi kaze da otvorim kutiju da mu malo odrzim predavanje o asepsi, antisepsi i kontaminaciji hiruskog pribora (veterinar sam)

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #1269 poslato: Septembar 08, 2011, 01:49:33 pre podne »
nada umire poslednja.

Van mreže daRee

• Sr. Member
  • Rabbitiiii :D
« Odgovor #1270 poslato: Septembar 12, 2011, 10:09:40 pre podne »
Potpuno se slazem sa djokicsale ,i jos se hvale kako imamo najsavremenije vozilo za osmatranje puteva,a putevi...Evo pre 5 dana su na Zrenjaninskom putu koji ima po 2 trake u oba pravca postavili znake za rupe na putu u duzini od 17km...Sramota,nasi putevi nisu ni za sta...Ako i nedaj boze stavis neke tvrdje opruge i provozas se malo brze,posle bubrege da trazis po kolima...Isto tako i za GSP,oni bi da im rade autobusi koji idu po kraterima bukvalno,po meni oni bi trebali da izvrse pritisak na Puteve Srbije da se asfaltiraju putevi,jer su svuda pokusavali da zatvore sve i sad je zakrpa na zakrpi...I da,kad svi mogu da se bune i protestuju,treba organizovati i vozace,jednostavno pljackaju narod,a gorivo je 30 dinara skuplje nego u BiH,a kod njih je loz ulje kvalitetnije od naseg "Euro dizela"...
Sinoc sam sanjao strasan san - bio sam sin Pamele Anderson i dojila me je na CUCLU!!!
 lollol

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #1271 poslato: Septembar 12, 2011, 10:46:30 pre podne »
**.Evo pre 5 dana su na Zrenjaninskom putu koji ima po 2 trake u oba pravca postavili znake za rupe na putu u duzini od 17km..**+ ogranicenje od 40km ,sto je opet savrseno za murkane da ti naplate kaznu  ,jer tu niko osim pesaka i biciklista ne idu tom brzinom;)

killah

• Gost
« Odgovor #1272 poslato: Septembar 23, 2011, 08:53:27 posle podne »
Pre 2-3 dana sam izgubio novcanik sa svim dokumentima,medju njima mi je bila i vozacka i licna...U ponedeljak idem da vadim sve ispocetka...

Eeee sad da li ja smem da vozim dok ih ne izvadim??

beer

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #1273 poslato: Septembar 23, 2011, 09:57:15 posle podne »
Ne bi smeo,jedino kada dobijes potvrdu...Zato sto moze da ti pise prijavu da ne nosis dokumenta...

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #1274 poslato: Septembar 24, 2011, 12:00:43 pre podne »
meni kad je pre nekih pola godine usao lopov u kucu dok smo spavali svi i i odneo mi torbicu sa dolumentim,a,ja sam vozio 7 dana bez dokumenata,i sluzbeni i moj,a u supu su mi dali neki papir,kao potvrdu da smem da vozim,da su mi ukradena dokumemta i da su u postupku izdavanja druga dokumenta
  champ1

killah

• Gost
« Odgovor #1275 poslato: Septembar 25, 2011, 04:09:44 posle podne »
Koji smor boodala

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #1276 poslato: Septembar 26, 2011, 06:41:03 posle podne »
e pa drustvo da vam se pohvalim, odkad vozim (4 godine) dobio sam prvu kaznu za saobracajni prekrsaj i to u svom gradu od dripca koji je od juca na ulici, a trebalo mi je pola sata da rastumacim zapisnik koji sam potpusao. inace kazna je za liniju (napuklinu) na soferki i kosta me koliko i pola soferke. e sad zna li neko sta dalje, na zapisniku pise da treba da se javim sudiji za mesec dana, koja je procedura jel se javljam ili ne. jel za ovu kaznu idu bodovi ili ne, mada se i ne potresam mnogo imam 3 kategorije.
nego drugo pitanje koliko kosta za MK3 polovna soferka znam da je nova 12 000. i kako se skida, ona j....a nalepnica sa soferke.

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #1277 poslato: Septembar 26, 2011, 06:46:28 posle podne »
nalepnicu kupis drugu valjda je 800din..

Van mreže dsc64am2

• VW Početnik
« Odgovor #1278 poslato: Septembar 26, 2011, 06:50:00 posle podne »
i to treba da im platim, a sta je sa sudijom jel idem kod njega ili ne idem dok ne stigne poziv, ako idem ponecu zapisnik da mi ga naglas procita jer pola reci koje je ovaj napisao ja kao student sa malo vecim stepenom inteligencije od prosecnog kursadzije nerazumem

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
« Odgovor #1279 poslato: Septembar 26, 2011, 07:07:40 posle podne »
al ne mogu da verujem zasta oni pisu kaznu jbt za naprsnuce soferke.. ok treba je zameniti.. al moglo je da prodje sa nekom opomenom... jel si probao da ga iscimas da ti ne pise ?!?