Prvo naravno skinete tapacire i izvadite unutrašnje kvake.
Za zadnja i suvozačeva vrata, struja se uzima sa prekidača za podizače, pošto na njima ima osvetljenje. A za vozačeva vrata sa prekidača za gepek ili rezervoar. Sa zadnjih strana džekova, gde su buksne ima dovoljno mesta da se gurne još jedan kabal i spoji na buksnu. Ja nisam hteo da sečem kablove, to izbegavam, sem kada neizbežno mora. Ispitate glinaricom koji su + i - kontakti za osvetljenje i uzmete kabal za zvučnike (ja sam koristio takav), pa za vozačeva vrata odmerite koliko vam treba da stigne od džeka do unutrašnje kvake gde montirate diode, ali ne u knap, nego pratite kuda idu postojeći kablovi na limu u vratima, umotate ovaj kabal u keper traku, u kakvu je umotana i sva ostala instalacija na vratima i ako može zakačite ga za postojeće držače kablova, ako ne, onda ga ponedge pričvrstite vezicama. Na strani gde bi trebale da dodju diode, stavite metak-buksne, recimo muške i izolujte ih termo-bužirom. A za zadnja u suvozačeva ne treba toliko kabla, pošto će diode biti blizu džeka sa koga uzimate struju, ostavite 20 cm od džeka, umotajte u keper-traku i stavite metak-buksne, naravno i izolujte ih termo-bužirom.
Onda prelazite na kvake. Kupite crvenu led traku i isečete 4 polja po 3 diode, obelezeno je na traci gde sme da se seče, ne može na manje od tri i osečete 4 parčeta kabla za zvučnike po 15 cm. Jedan kraj zalemite za parčiće led trake, koje ste pripemili, a na drugi kraj stavite ženske metak buksne i izolujete ih termo-bužirom. Kabal u keper traku. Na bravici probušite rupu kroz koju će prolaziti svetlost od dioda i isecite parčiće pleksigasa, pa zalepite preko sa unutrašnje strane, tako da upadnu između ove dve prečke oko rupa. Preksigas je providan i kroz njega će prolaziti svetlost. Onda uzmete parče crnog silikonskog creva da bude duzine duzine da pokrije dve rupe i led trake, kao na slici i presecite ga na pola, pa obe polovine uzduž i imaćete 4 polu creva da pokrijete 4 led trake i prelepite preko njih i rupa, da se svetlost ne bi rasipala. Ako se pitate da li će da kači sajla od brave, neće, kod mene ne kači. I polucrevo takođe ubacite između ove dve prečkice i za njih zalepite, tako je najbolje. Time ste napravili kućište za led traku. Ako nemate crno, ofarbajte sprejem providno. Slike radova na žalost nemam, setio sam se da nisam slikao tek kada sam sve montirao. Pa sam probao da vam ilustrujem nešto da vam bude jasnije...Naravno, najjasnije bi bilo da sam slikao radove, pa kačio slike, ali nadam se da će vam i ovako biti koliko toliko jasno kako bi trebalo da radite.

Onda, kada budete vraćali tapacire samo spojite ženske metak buksne na diodama u muške koje ste napravili na kablovima koji su na vratima i vratite tapacire. Time je posao završen.