Nisam dugo pisao, Passat je i dalje kod mene, više od 4 godine, sa vremena na vreme bude po neki novi detalj...Uglavnom sve je na mestu i sve radi.
Imao sam problem sa zvučnicima koji su inače kod Passata B5.5 sa sunđerastim vešanjem koje vremenom počne da se raspada, to je i kod mene bio slučaj. Kako iste takve nisam hteo da vratim, odlučio sam se da dva prednja stavim od Audija A6 C5, koja su nešto manja, ali odlično se čuju i imaju gumeno vešanje. Uz pomoć drugara koji je stolar, od iverice sam napravio distancere, a od šper-ploče adaptere, pošto ovi zvučnici to nisu imali, kao što imaju Passatovi. Adapter je potreban naravno zbog veličine rupe na limu u vratima, koja je veća, a distancer zbog stakla prozora koje bi kačilo zvučnik. Zadnje zvučnike sam stavio od Audija A6 C5, koji ima zvučnike iste veličine kao Passat, samo ni oni nemaju distancere. Pošto su iste veličine kao fabrički Passatovi, adapter za to nije potreban, a sa obzirom da se zadnja stakla ne spuštaju do kraja i ne kače zvučnik, nije potreban ni distancer, mada sam ga svejedno stavio, jer sam ga unapred napravio. Ti zvučnici nemaju ni gumeno, ni sunđerasto vešanje, nego kao od neke tkanine. Zvučnici takođe nisu imali isti džek kao fabrički, pa sam morao da napravim adapter kako bi ih priključio na fabričku instalaciju. Hteo sam sva 4 od Audija A6 C4, ali na tom sa koga sam ih skinuo, bila su samo dva zvučnika, beta radio, pa nisam imao za zadnje. Zvukom sam zadovoljan, odličan je. Slike tih radova nemam, tek kada sam završio, sam se setio da nisam slikao, ne zamerite.
Inače, Passata sam počastio zamenom sva 4 platna na tapacirima i hrom prekidačima za svetla i podizače prozora.

I neka slika po ovom kišnom vremenu....Dok još nisam stavio zimski set...

Ima još jedna novina, ambilajt osvetljenje u unutrašnjim bravama. I to ću slikati, pa ću da okačim.