Zdravo svima,
Odnedavno sam postao vlasnik jedne lepe cetvorke. Radi se o Golfu 2003god, 1.9 TD
I PD, 74kw. Sat kaze da je presao 160k, a i opste stanje isto govori. Oprema solidna (moze da se prezivi): AC klima, el podizaci, retrovizori, ESP, muzika i ostalo sto je standardno (da ne nabrajam).
Inace, ovo je moj prvi golf (a cetvrti koji vozim racunajuci i caletove), tako da sam ljubavlju prema vw-u zadojen na vreme

E sad, kao i svaki VW fan, i ja bih tu nesto "namunjio", doradio.. Odmah da naglasim da nemam ambicije da se bavim nekim ekstremnim stajlingom/tjuningom pa mi saveti poput spustanja, vecih felni, itd nisu potrebni (bez namere da bilo koga uvredim ovim putem).
Neke stvari koje sam uradio u medjuvremenu (sam): ubacio fabricku muziku (izbacio neki grozni sivi pioneer), ubacio naslon za ruku (ona aftermarket replika, ali sluzi svrsi), stavio rave 16" alu felne (skinute sa caletove cetvorke, on dobio 15" avus

); kako nisam uspeo da nadjem bele stopke (odnosno, nasao sam ali za 11.000), a imao sam one socijalne narandzaste, kupio sam foliju i zatamnio postojece (takodje sam

), sto na kraju i nije ispalo tako lose (a kostalo je 76din i sat vremena posla).
Ono sto bih jos promenio na svome automobilu su uglavnom neki sitni detalji i dovodjenje u manje/vise fabricko stanje, te mi je stoga potrebna mala pomoc.
Ovako:
- Promenio bih rucicu menjaca (koja nije izlizana, ali joj se onaj brojcanik gore sav iskrzao) - voleo bih da stavim od mk5 originalnu
- Izmena vw znaka na volanu, koji je iz nekog razloga izgreban (+ eventualno presvlacenje volana kozom)
- Tempomat - gde bih mogao da ga ugradim i sta mi sve treba osim rucice (citao sam na 1000 mesta o tome ali i dalje nisam uspeo da nadjem preciznu informaciju)
- Na zadnjim sedistima nemam naslone za glavu (ne postoje cak ni rupe), pa mi je ideja neka da nadjem zadnje sediste sa istim dezenom i naslonima.
- Nedostaje jedan bocni poklopac zadnje pepeljare, ali iskopacu ga vec negde.
Zahvaljujem svima unapred na bilo kakvoj pomoci/informaciji.
A evo i cetvorke: