Autor Tema: Golf 4 TDI 2003  (Pročitano 6663 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dgeratovic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf MK5
Golf 4 TDI 2003
« poslato: Maj 22, 2013, 08:17:26 posle podne »
Zdravo svima,

Odnedavno sam postao vlasnik jedne lepe cetvorke. Radi se o Golfu 2003god, 1.9 TDI PD, 74kw. Sat kaze da je presao 160k, a i opste stanje isto govori. Oprema solidna (moze da se prezivi): AC klima, el podizaci, retrovizori, ESP, muzika i ostalo sto je standardno (da ne nabrajam).
Inace, ovo je moj prvi golf (a cetvrti koji vozim racunajuci i caletove), tako da sam ljubavlju prema vw-u zadojen na vreme  :)

E sad, kao i svaki VW fan, i ja bih tu nesto "namunjio", doradio.. Odmah da naglasim da nemam ambicije da se bavim nekim ekstremnim stajlingom/tjuningom pa mi saveti poput spustanja, vecih felni, itd nisu potrebni (bez namere da bilo koga uvredim ovim putem).

Neke stvari koje sam uradio u medjuvremenu (sam): ubacio fabricku muziku (izbacio neki grozni sivi pioneer), ubacio naslon za ruku (ona aftermarket replika, ali sluzi svrsi), stavio rave 16" alu felne (skinute sa caletove cetvorke, on dobio 15" avus  :) ); kako nisam uspeo da nadjem bele stopke (odnosno, nasao sam ali za 11.000), a imao sam one socijalne narandzaste, kupio sam foliju i zatamnio postojece (takodje sam :) ), sto na kraju i nije ispalo tako lose (a kostalo je 76din i sat vremena posla).
Ono sto bih jos promenio na svome automobilu su uglavnom neki sitni detalji i dovodjenje u manje/vise fabricko stanje, te mi je stoga potrebna mala pomoc.
Ovako:
- Promenio bih rucicu menjaca (koja nije izlizana, ali joj se onaj brojcanik gore sav iskrzao) - voleo bih da stavim od mk5 originalnu
- Izmena vw znaka na volanu, koji je iz nekog razloga izgreban (+ eventualno presvlacenje volana kozom)
- Tempomat - gde bih mogao da ga ugradim i sta mi sve treba osim rucice (citao sam na 1000 mesta o tome ali i dalje nisam uspeo da nadjem preciznu informaciju)
- Na zadnjim sedistima nemam naslone za glavu (ne postoje cak ni rupe), pa mi je ideja neka da nadjem zadnje sediste sa istim dezenom i naslonima.
- Nedostaje jedan bocni poklopac zadnje pepeljare, ali iskopacu ga vec negde.

Zahvaljujem svima unapred na bilo kakvoj pomoci/informaciji.

A evo i cetvorke:

Van mreže gane1979

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI (DI) 85Kw AJM
Odg: Golf 4 TDI 2003
« Odgovor #1 poslato: Maj 22, 2013, 08:57:18 posle podne »
U zdravlje da ga vozis  :39

Kakvi su ti planovi?  :)

Van mreže nemanja_nish

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Audi a4 b7
« Odgovor #2 poslato: Maj 22, 2013, 09:01:24 posle podne »
lep ti je auto u zdravlje da ga vozis   driving

Van mreže Lepi

• Moderator
  • Master Member
  • Auto: Rabbit 2.5
« Odgovor #3 poslato: Maj 23, 2013, 02:22:44 pre podne »
Odlican Golf druze. Lep, kulturan.

Jel imas neke planove za sredjivanje? Vece felne, trokraki volan?

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #4 poslato: Maj 23, 2013, 02:30:39 pre podne »
Stvarno je dobar golf. Pa samo da presvuces ovaj volan kozom, kao sto si i sam rekao da ces da uradis, posto je malo poceo da odaje kilometre. I vozacevo sediste koje je pocelo malo da se cepa na rubu, probaj to da sredis da se ne siri dalje. To je polovan auto i star 10 godina , jasno da bez mane ne moze biti. Ali probaj da sredis ono sto mozes. I sto kaze leponiko za trokraki volan, on bi mu bas legao kao budali samar.

bez obzira sto sam malo sitnicarski prokomentarisao tvog ljubimca, ne znaci da nisam odusevljen. Ima od mene cistu desetku! :26

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže brufa

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: golf 4
« Odgovor #5 poslato: Maj 23, 2013, 07:45:52 pre podne »
lep auto
neka ti je sa srecom mahac

Van mreže archi

• Redžo je drifter, on ga tera u crveno po bašči
  • Sr. Member
  • Auto: Golf IV 74KW ATD
« Odgovor #6 poslato: Maj 23, 2013, 08:51:06 pre podne »
Odlican Golf druze. Lep, kulturan.

Jel imas neke planove za sredjivanje? Vece felne, trokraki volan?
"E sad, kao i svaki VW fan, i ja bih tu nesto "namunjio", doradio.. Odmah da naglasim da nemam ambicije da se bavim nekim ekstremnim stajlingom/tjuningom pa mi saveti poput spustanja, vecih felni, itd nisu potrebni (bez namere da bilo koga uvredim ovim putem)."

Da li iko cita tekst teme? :)

Van mreže kenokng

• Jr. Member
  • *
  • Novac vam nemoze kupiti srecu,ali zato moze Turbo.
  • Auto: golf 4 Gti TDI
« Odgovor #7 poslato: Maj 23, 2013, 09:02:03 pre podne »
DD golfic u dosta dobrom stanju,sve je stvar ukusa,naravno i tako je i do sredjivanja,neko uziva da je spusten do zemlje a neko da bude klasican autic.Tebi auto ovako izgleda super,ja nebih stavljao ovaj fabricki kastofon nekako su mi tu sfuserili,ima dosta lijepih kastofona koji su crni i lijepo se uklapaju u cijeli enterijer...Ai sve u svemu lijep autic....Nek te dobro sluzi i da se navozas bez kvarova...

Van mreže zuca92

• VW Početnik
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI 74 kw
« Odgovor #8 poslato: Maj 23, 2013, 09:29:45 pre podne »
dobar, sve je na mestu, jedino sto mozes da resis je  volan i uzivaj u voznji :)
sto se tice tempomata, ovde imas nesto o tome, lik je ugradjivao na b5.5
http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=44664.240
Konji inače rastu na drvetu,pa se to začas nabere koliko treba! Majko moja,pa vi se gađate tim konjima,ko grudvama.  boodala

Van mreže dzabana007

• Jr. Member
  • *
  • TDI Power
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI 100KS
« Odgovor #9 poslato: Maj 23, 2013, 07:18:47 posle podne »
lep golfic, svaka cast na izboru  tapsac tapsac tapsac

Sto se tice tih sitnica sto bi stavljao, sve to imas po razumnim cenama na ebay.de

Van mreže dgeratovic

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Maj 23, 2013, 10:58:07 posle podne »
Dragi svi,

Hvala na komplimentima :) i lepim zeljama.

Sto se tice muzike, nisam bas mega odusevljen ovim sto imam, ali tako sam uspeo da nadjem a da me ne kosta premnogo (a i dalje lepo svira). Lozio sam se da ubacim double din radio iz Pola (RCD200), ali ta ugradnja nije bas plug-n-play (treba neki most), a i kostao je 130e, sto mi bilo mnogo za radio, pa sam odustao od cele ideje. E sad slucajno naletim na MFD (ona lepa kolor navigacija), nudi mi covek za moju gammu i 100e, malo sam u rebusu zbog toga. :)

Volan bih sutra stavio trokraki, da mi neko ovaj uzme u zamenu :) A i sure za te trokrake 100, 120e, i na to ga jos ga moram presvuci. :(

@zuca92 Hvala za info za tempomat, pogledao sam ono. Svuda po oglasima (u Srbiji) nalazim samo prekidace, a ako mi treba jos nekih kablica i konektora (a izgleda da treba), onda nista nisam uradio. A stalno nailazim na kontradiktorne informacije (tipa za tdi ne treba nista osim prekidaca, jer je sve iskablirano, samo aktiviras na kompjuteru sa onim kodom...). Svakako se ne bih se ni usudio da ga ugradjujem sam, ali bar da znam sta treba da kupim.

Zna li neko neki servis (neovlasceni :) ) u bgu, gde mogu da banem i da mi ugrade tempomat? To mi nekako sad prioritet.

@dzabana007 Ima sve na ebay-u, znam, imam nekog lika koji usluzno kupuje po ebay-u i uzima 10e od porudzbine, pa cu videti da napravim nesto.

@BladeBG sedista su mi diskutabilna, znam, ako bih naleteo na neke lepe kadice (mada ih nisam nesto vidjao za 4vrata), to bih najradije ubacio.

Na sta vam lice ove stopke koje sam sam radio, nisu ciganluk? :)

Van mreže zuca92

• VW Početnik
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI 74 kw
« Odgovor #11 poslato: Maj 23, 2013, 11:21:12 posle podne »

stopke su ok, samo mi se na ovoj slici cini da treba jos malo preko crvenog dela da stavis (ako si tu stavljao foliju), ili je to mozda zbog svetlosti tako  :)
Konji inače rastu na drvetu,pa se to začas nabere koliko treba! Majko moja,pa vi se gađate tim konjima,ko grudvama.  boodala

Van mreže dgeratovic

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Maj 23, 2013, 11:59:18 posle podne »
valjda je zbog svetlosti; narandzasta ne ide od ivice do ivice http://i365.photobucket.com/albums/oo91/FilMeUp/IMG_4022.jpg, a crnu boju sam stavljao samo po njoj; a ideja mi je bila da lice (sto vise) na ove http://www.wunderkar.ca/images/exterior/Mk4/R32Taillight.jpg

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf mk4 1.9TD(I)
« Odgovor #13 poslato: Maj 24, 2013, 12:14:55 pre podne »
Druze odlicno izgleda !  thumbup Sve je super, i nadam se da ces naleteti na trokraki volan sto pre.  :) Svidja mi se kako si uradio stopke, to moram i ja uskoro  big_boss
VW

Van mreže AleksandarBL

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 4 SDI
« Odgovor #14 poslato: Jun 08, 2013, 12:24:09 posle podne »
Odličan Golfonja. Samo trokraki (+prava koža obavezno) i redovno ga i pedantno održavaj. Da pređeš hiljade i hiljade km sa njim bez problema. driving
Patosnice su prava šminka. big_boss
Valja li ova replika od naslona za ruku išta?

Van mreže Shinigami

• Full Member
  • Auto: VW Golf Mk 4
« Odgovor #15 poslato: Jun 09, 2013, 04:18:30 pre podne »
Odličan Golf...+ od mene beer

Van mreže Mekan

• VW Početnik
  • Prodji samnom kroz crveno...)))
  • Auto: Golf 4
« Odgovor #16 poslato: Jun 09, 2013, 11:45:06 pre podne »
Lep auto druze,stose tice tempomata to potrazi na auto otpadima tu  ces naci i majstora za ugradnju i ceo sistem oko njega

Van mreže bojca

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.9 TDI i Seat Ibiza
« Odgovor #17 poslato: Jun 10, 2013, 02:05:50 pre podne »
Lep auto, ocuvan vidi se. jedino sto mi se ne svidja volan sa 4 kraka, nekako ne ide uz njega. a inace ovako je super u zdravlju da ga vozis  thumbup

Van mreže dgeratovic

• VW Početnik
« Odgovor #18 poslato: Jun 17, 2013, 06:19:33 posle podne »
Zdravo drugari,

Nije me bilo neko vreme (obaveze, sta ces), a ni forum nije bas najbolje radio.
Krenuo sam malo da trazim trokraki volan po oglasima, na dva mesta sam dobio istu ponudu: moj+60e. E sad, nije da nemam 60e, ali zar nije to malo mnogo (ili ja nisam u toku)? Kakva su vasa iskustva?
Sto se naslona tice, reci zamerke nemam - ne skripi, ne klima se, identicno izgleda kao original, mislim da vredi tih novaca.

Van mreže gti zmaj

• Sr. Member
  • Auto: mk3 GTI edition
« Odgovor #19 poslato: Jun 17, 2013, 07:37:38 posle podne »
Moje misljenje da je mnogo ta doplata od 60e!
Pa samo airbag neka vredi ajde,lupam 40e,i volan 30,to je 70,a koliko sma ja pratio na oglasima,trokraki ima da se nadje za 100e,sto znaci da bi neka realna doplata bila oko 30-40e,sve zavisi od stanja. To je moje misljenje,mozda gresim.  :)