Autor Tema: Zamjena ulja - kada, kako ?  (Pročitano 7006 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

joca TDI

• Gost
Одг: Zamjena ulja - kada, kako ?
« Odgovor #20 poslato: Mart 25, 2013, 01:54:07 posle podne »
Ma neka se uci na yuga, a ne mk6. Ako je ovo napad, onda je iz najbolje namere, svi su komentarisali kao za svoj auto. Nema minus nema ljutnje, pita za savet a tera po svome... :-

Послато са GT-S5830i

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: Zamjena ulja - kada, kako ?
« Odgovor #21 poslato: Mart 25, 2013, 02:28:18 posle podne »
Postoji zvanican propis od strane VW da se ulje mora menjati posle godinu dana bez obzira da li je predjena kilometraza ili ne zbog viskoziteta ulja koji se gubi i prilikom stajanja u zimskom periodu u karteru vozila. Lepo je napisano u servisnim knjigama oko intervala zamene ili 15000km ili jednom godisnje. Svako ko iole malo razmisli i ako nije upucen deteljno u hemijski sastav ulja i negove perfomanse  moze to potraziti na internetu. Moj savet je menjaj godisnje jer ne prelazis vecu kilometrazu i ipak menjaj u zvanicniom servisu VW. Iz prostog razloga sto oni jedino daju garanciju i na ulje i na rad koji kod drugih servisa i prodavnica neces dobiti. A i mnogo ce ti znaciti sutra kad budes prodavao auto ako imas sve podatke u servisnoj knjizi od zvanicnog servisa. Ja jos jednom kazem, ovo je moj savet iz licnog iskustva a ti radi kako ti je volja. Sto se mene tice ne moras ga menjati nikako. mahac
Boban-Rus

Bosnian

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Mart 26, 2013, 07:56:48 pre podne »
E moj ti...U potpunosti se slazem sa Gedorom... Kao prvo: tipo je ``sigurno`` bolji od MK2  lollol. A kao drugo: Vozis Golfa VI i hoces da menjas ulje na 1.5 godinu, jock bre menjaj ga na 2 godine najbolje.  boodala ``Svaka ti cast`` Ako vec ne predjes 10000 zagodinu dana, onda bar promeni ulje 1 godisnje... Sta da kazemo mi sto prelazimo nenormalne razdaljine na godinu dana... Ja sa Polom predjem 30000 km za godinu dana, a ulje menjam na svakih 8000km,  znaci oko 4 puta godisnje i nije mi nikakav problem da dam 50e u nekom normalnom servisu za zamenu. Ja sam ti dao savet i primer a ti kako hoces, tvoje vozilo, tvoj problem kako ces da ga odrzavas.
i koji je cilj tvojih zamjena ?? da produžiš vijek trajanja motora ili šta ?
ja imam Tipa 15 godina, kupljen kao polovan sa 120.000 pređenih km, sada gazi 300.000 km !!!!! motor kao nov, može još 300.000
mijenjao sam ulje svakih 10.000 (i bilo propisano na svakih 10.000 ) ili 1-1,5 godinu zavisno kako sam koje godine prelazio kilometražu, ali je odrednica bila 10.000
e ti sad meni reci, kad je ovaj stariji tip motora sa lošijim uljem 15w40 izdržao toliko i prešao toliko i dalje odličan
zašto noviji tip motora sa kvalitetnijim uljem 5w30 takođe atmosferac ne bi sa istim režimom zamjena i sa samo pređenih 45.000 km izdržao jednako dugo, ili misliš da su ovi noviji motori lošiji pa će prije "riknut" ili šta
mislim da je čisto preseravanje mijenjanje ulja na 8.000 unutar 1 godine a propisano 15.000
« Poslednja izmena: Mart 26, 2013, 07:58:50 pre podne od strane Bosnian »

Bosnian

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Mart 26, 2013, 08:05:35 pre podne »
Iz prostog razloga sto oni jedino daju garanciju i na ulje i na rad koji kod drugih servisa i prodavnica neces dobiti. A i mnogo ce ti znaciti sutra kad budes prodavao auto ako imas sve podatke u servisnoj knjizi od zvanicnog servisa. Ja jos jednom kazem, ovo je moj savet iz licnog iskustva a ti radi kako ti je volja. Sto se mene tice ne moras ga menjati nikako. mahac
ja čak imam sumnju u to šta oni uopšte sipaju, pogotovo zbog kretenskog fazona ovlaštenih servisa da ne možeš biti prisutan u radionici da gledaš šta rade, ne znam šta to imaju da kriju ?? ako već nije nešto nelegalno
ovako znam šta kupim kad odem u radnju i da je to to, osim toga hoću da budem i patriota i "trošim domaće" bosansko ulje, a njega NE koriste šupci po servisima

domaće legendarno motorno ulje OPTIMA
koje se i pored nelojalne i nekvalitetne konkurencije i dalje odlično drži
pravi najnovija ulja po WV specifikacijama i za najnovije TDI motore, svaka im čast

http://www.proauto.ba/portal/vijesti_auto/?page=3&id=1&nid=2817

najnovija ambalaža
http://www.proauto.ba/portal/vijesti_auto/?page=1&id=23&nid=3443

Van mreže Vinap

• Full Member
  • Auto: VW POLO 6N
« Odgovor #24 poslato: Mart 26, 2013, 12:29:43 posle podne »
Kao prvo ulje nije 15W-40, nego 10W-40.... Pitao si me koja je svrha mojih zamena, odgovoricu ti kratko i jasno: moze mi se, moja stvar je to na koliko cu da ga menjam, i tebi sam rekao: tvoj auto, ti odlucujes kad ces da menjas... angry2
WTF? Optima Eco Plus  lollol lollol
Sipaj kad hoces i sta hoces..............
jedva cekaju u porsche bg da im neko dodje s pasatom trojkom na plin. oni samo pasate dvojke i trojke i rade.
ajd vidi sa tim majstorom da se uclani na foum ovde. treba nam strucnih kadrova uvijek.

Bosnian

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Mart 26, 2013, 01:22:56 posle podne »
Kao prvo ulje nije 15W-40, nego 10W-40....
o čemu ti ???  za šta je 10w40 ??
Pitao si me koja je svrha mojih zamena, odgovoricu ti kratko i jasno: moze mi se, moja stvar je to na koliko cu da ga menjam, i tebi sam rekao: tvoj auto, ti odlucujes kad ces da menjas... angry2
WTF? Optima Eco Plus  lollol lollol
Sipaj kad hoces i sta hoces..............
kao što sam rekao obično preseravanje koje NE treba da drugome savjetuješ
ori sam kako hočeš, mijenjaj ako hoćeš svaki mjesec ili svaku 1.000
fabrika je rekla svoje, svakih 15.000 ili svake godine ako se ne pređe 15.000
ja se krećem koliko toliko u okviru tih granica, ti pretjeruješ  bonk
« Poslednja izmena: Mart 26, 2013, 01:24:39 posle podne od strane Bosnian »

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #26 poslato: Mart 26, 2013, 02:57:57 posle podne »
Posto ne mozete normalno da komunicirate,vec ste poceli sa prepucavanjima,tema ide pod lock,a tema vezana za ulje postoji I ovde:

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=2208.0
« Poslednja izmena: Mart 26, 2013, 03:00:07 posle podne od strane topmarko »