E moj ti...U potpunosti se slazem sa Gedorom... Kao prvo: tipo je ``sigurno`` bolji od MK2
. A kao drugo: Vozis Golfa VI i hoces da menjas ulje na 1.5 godinu, jock bre menjaj ga na 2 godine najbolje.
``Svaka ti cast`` Ako vec ne predjes 10000 zagodinu dana, onda bar promeni ulje 1 godisnje... Sta da kazemo mi sto prelazimo nenormalne razdaljine na godinu dana... Ja sa Polom predjem 30000 km za godinu dana, a ulje menjam na svakih 8000km, znaci oko 4 puta godisnje i nije mi nikakav problem da dam 50e u nekom normalnom servisu za zamenu. Ja sam ti dao savet i primer a ti kako hoces, tvoje vozilo, tvoj problem kako ces da ga odrzavas.
i koji je cilj tvojih zamjena ?? da produžiš vijek trajanja motora ili šta ?
ja imam Tipa 15 godina, kupljen kao polovan sa 120.000 pređenih km, sada gazi 300.000 km !!!!! motor kao nov, može još 300.000
mijenjao sam ulje svakih 10.000 (i bilo propisano na svakih 10.000 ) ili 1-1,5 godinu zavisno kako sam koje godine prelazio kilometražu, ali je odrednica bila 10.000
e ti sad meni reci, kad je ovaj stariji tip motora sa lošijim uljem 15w40 izdržao toliko i prešao toliko i dalje odličan
zašto noviji tip motora sa kvalitetnijim uljem 5w30 takođe atmosferac ne bi sa istim režimom zamjena i sa samo pređenih 45.000 km izdržao jednako dugo, ili misliš da su ovi noviji motori lošiji pa će prije "riknut" ili šta
mislim da je čisto preseravanje mijenjanje ulja na 8.000 unutar 1 godine a propisano 15.000