Autor Tema: Motor kao rezervni deo?  (Pročitano 10926 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: ibiza 6L
Odg: Motor kao rezervni deo?
« Odgovor #20 poslato: Mart 13, 2013, 06:22:07 posle podne »
druze ti ovo sve previse licno shvatas! i moje licno misljenje je da si tvrdoglav i da neces da odstupis od svojih konstatacija. . a kada zavrsis faks i zaposlis se videces da nije sve tako kao sto ucimo. . a sto se tice policije znas i sam da veliki broj policajaca prima mito a ucili ste verovatno zasto je tesko da se to spreci. . al tema ide u pogresnom pravcu. .

Van mreže jettavp5

• Old.Jr Member
  • **
    • Eurodubs
  • Auto: VW Golf Mk2
« Odgovor #21 poslato: Mart 13, 2013, 06:33:59 posle podne »
Jedino ako im broj motora ne pomogne da nadju lopova. Da si rekao sasije, pa ajd... U svakom slucaju, ti tvrdis da se broj koristi iskljucivo zbog pronalazenja lopova. Sto bi dalje znacilo da je to bitno jedino za vlasnika automobila. Evo, ja se odricem tog prava, ako zauzvrat ubacim 'divljaka'... A iskoristicu pravo da mi auto traze iskljucivo po broju sasije... bleh
Ni u jednom trenutku nisam upotrebio rec iskljucivo tako da je tvoj komentar daleko od osnovanog...  bleh

Van mreže jettavp5

• Old.Jr Member
  • **
    • Eurodubs
« Odgovor #22 poslato: Mart 13, 2013, 06:42:35 posle podne »
druze ti ovo sve previse licno shvatas! i moje licno misljenje je da si tvrdoglav i da neces da odstupis od svojih konstatacija. . a kada zavrsis faks i zaposlis se videces da nije sve tako kao sto ucimo. . a sto se tice policije znas i sam da veliki broj policajaca prima mito a ucili ste verovatno zasto je tesko da se to spreci. . al tema ide u pogresnom pravcu. .
Ako stojis iza necega naravno da ces to shvatiti licno posebno ako ljudi krenu neosnovano da te vredjaju i pocnu da pisu o stvarima o kojima pojma nemaju...
A sto se drugog dela komentara tice, ja sam brate odrastao u postenoj policijskoj porodici (znam da pravim razliku izmedju prakse i teorije), i naravno da nikad ali nikad necu dozvoliti generalizaciju pitanja kao sto je mito i korupcija, ne osporavam ja da je ima, ali prosto ne volim kad mi neko kaze svi policajci su lopovi...
I necu dozvoliti neosnovane napade, nisam ja tvrdoglav druze, veruj mi kad me upoznas dusa sam od coveka al ne podnosim neke debilne prozivke i zajedljive komentare koji nemaju veze sa temom...
Ja vise u off necu ici, i ovim zavrsavam raspravu...

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #23 poslato: Mart 13, 2013, 07:25:53 posle podne »
Prica o telefonima ne moze da se uporedi sa ovim iz razloga koje mi je muka da pisem a koji se, IZMEDJU OSTALOG, naglasavam, ticu tehnicke opremljenosti policije, aj da ne idemo u off...

dobro može li ovako, pošto kao i tvojim kolegama telefon ne predstavlja nikakvu vrednost i potcenjivački gledaju kad neko dođe da prijavi tako nešto.... evo da ti dam primer druge vrste,   dođe neko kupi stan plati sve lepo preko advokata, papiri i ostale pičke materine, proveri se sve živo i na kraju dobije penis, e ja lično znam bar 5 takvih osoba koje su prevarene za stanove.

Prijavljeno je policiji i ništa. Eto tu imaš i sve evidentirano čak i podatke o tim ljudima mogu i na pp da ti pošaljem da ne misliš da izmišljam, i između ostalog kad je jedan prijatelj išao kod inspektora da se raspita o slučaju, ovaj samo što nije rekao ko ti je kriv kad si dao pare i od toga ništa, čak se i dalje dešavaju takve stvari, znači da nije u tome problem, već u nečem mnogo kompleksnijem.

Da ne idem off poenta nije da se tim evidentiranjem broja motora nešto postiže, prava poenta je da policija NE RADI SVOJ POSAO, I KAD GA RADI, RADI GA SELEKTIVNO, u to ne može niko da me ubedi da nisam u pravu.

Eto ljudi su zeznuti za ogromne sume novca za te stanove, i nikom ništa a sve imaju na papiru, i šta su koji qrac preduzeli inspektori? Ništa, jer mogu da udare i oni glavom o zid i neće da se zameraju ne znam ni ja kome, kad ima neko iznad njih ko štiti prevarante.

Tako da ova priča da će biti više krađa ako se ne gleda broj motora ne pije vodu i to ne može niko da me ubedi.

Krade se ono što je traženo i što može brzo da se proda, to treba da vas uče tamo u toj školi, i lepo je što tako braniš svoju profesiju, ali ti i ostali mladi kadar treba malo da se potrudite i pokrenete inicijativu da nešto i unapredite da bi stvari krenule na bolje.

@SKYLINE ukoliko imas informacije o takvoj gospodi, imena, prezimena, brojeve znacke, slobodno se obrati Sektoru Unutrasnje Kontrole, obradovace ti se, ako ne onda mi ne prosipaj price rekla kazala, ne generalizuj i ne vredjaj...

vrana vrani oči ne vadi.....

Kao prvo nemoj da mi pricas o birokratiji i glupostima kad znas da je ni u jednom trenutku nisam branio, niti je branim, mani se te price... Ne bi ni pomenuo rotaljke i gluposti da ja nisam rekao da studiram na KPA.

i da mi nisi rekao odma sam prepoznao po načinu na koji si mi odgovorio šta si.

Nisam ja rekao da cemo svi ostati bez vozila, ali ako imas milion registrovanih vozila, ukoliko se procenat kradja poveca za samo 0.5% godisnje to je 5,000 vozila, ako uzmes da je prosecna vrednost ukradenog vozila 2500e steta naneta povecanjem od samo 0.5% je 12,500,000e, malo li je...?  wacko

treba malo i matematiku da vam ubace u tu školu, sad ću da ti obrazložim da se ne bi našao uvređen:

da se taj bro motora ne evidentira, (ili da se evidentira ali da se ne oporezuje carini i ne globi dodatno narod) automatski bi cena automobila bila prepolovljena, a samim tim svako bi imao priliku da dođe do pristojnog polovnjaka dosta jeftino.

Da se dozvoli da svako može po jedan euro2 auto da uveze, prepolovile bi se cene polovnjaka, i samim tim bi lopurde morale da menjaju način poslovanja, jer bi već tržište bilo pretrpano autima i oni bi se teže prodavali, pogotovo delovi jer bi svako išao da kupi ceo auto za delove za iste pare preko.

Pogledaj šta se sad krade, bakar, aluminijum, gvožđe, znam slučajeve gde su planski lopovi ulazili u kuće tehniku nisu ni pipali samo su dizali metale i plemenite metale jer se to odma plaća.

Tako da i sam možeš da zaključiš da se krade ono što ima prođu i kakvu takvu cenu, a ne ono što država evidentira.

I ne shvataj svaki komentar ovde lično, trebaće ti živci za posao koji te čeka.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #24 poslato: Mart 13, 2013, 08:01:41 posle podne »
Ako stojis iza necega naravno da ces to shvatiti licno posebno ako ljudi krenu neosnovano da te vredjaju i pocnu da pisu o stvarima o kojima pojma nemaju...
A sto se drugog dela komentara tice, ja sam brate odrastao u postenoj policijskoj porodici (znam da pravim razliku izmedju prakse i teorije), i naravno da nikad ali nikad necu dozvoliti generalizaciju pitanja kao sto je mito i korupcija, ne osporavam ja da je ima, ali prosto ne volim kad mi neko kaze svi policajci su lopovi...
I necu dozvoliti neosnovane napade, nisam ja tvrdoglav druze, veruj mi kad me upoznas dusa sam od coveka al ne podnosim neke debilne prozivke i zajedljive komentare koji nemaju veze sa temom...
Ja vise u off necu ici, i ovim zavrsavam raspravu...
procitaj post do kraja i opusti se!  biggrin lepo sam napisao VELIKI BROJ a ne SVI. .  mahac

Van mreže jettavp5

• Old.Jr Member
  • **
    • Eurodubs
« Odgovor #25 poslato: Mart 13, 2013, 08:12:19 posle podne »
Ocigledno si nekad negde imao negativno iskustvo sa policijom pa sad ujedas na svaki pomen iste, nije za neresavanje takvih problema kriva policija nego nadlezni javni tuzilac prijatelju, iako ne osporavam da je ispektor koji je tako postupio prema tvom prijatelju teski drkadzija, mozes da uzmes zakon o krivicnom postupku ili ako zelis mozemo da zakopamo ratne sekire i da popijemo neko pivo na wagenfestu pa cu ti objasniti o cemu se tu radi i kako se radi!!!! ;)
Takodje se slazem sa tvojom konstatacijom o selektivnom radu vecine pripadnika policije, jer idu linijom manjeg otpora, ali to nisu price koje se pricaju po forumu...
Ovo za vranu ne zelim da komentarisem...
Evo ja obecavam da te necu vise ubedjivati niti sam imao nameru da te ubedim vec sam samo odgovarao na potcenjivacke komentare tebe i kompanije sa foruma koji nisu na mestu....
Sto se matematike tice to mogu da predajem po skolama, to ocemu ti pricas je u potpunosti prica protiv birokratije sa kojom se ja potpuno slazem sto sam 10 puta rekao ali koliko vidim ti to potpuno ignorises, zar zaista mislis da se zalazem za basonosne sume koje se placaju drzavi, zar mislis da se meni daju pare za ministarske fotelje, naravno da ne, ja sam naveo jedan smrdljivi razlog zbog kojeg smatram da broj motora treba da ostane ne pricajuci pri tome o cenama carina, i odjednom sam postao drzavni neprijatelj broj jedan, uspori malo prijatelju na istoj smo strani bodljikave zice....
A sto se tice komentara da su neciji telefoni neznacajni, evo ti jedna informacija, na prostoru policijske uprave za grad Beograd fali oko 3000 policajaca, 3000, dnevno se u milionskom gradu ukrade ili nestane na desetine telefona, na tim predmetima na nivou uprave, koja obuhvata sve opstine radi mozda 100 ljudi, daj Boze da je toliko, zar ti mislis da je moguce izaci u susret svima, da ti meni dodjes i kazes e Stefane brate nestao mi je telefon od 500e koje sam krvavo zaradio, pomagaj zar mislis da bih te ja kao prijatelja odbio, nisu krivi druze oni koji cine usluge nego oni koji ih traze, da ti mene nisi doveo u situaciju da opravdavam svoje prijateljstvo mozda onaj koji je bio na redu ne bi taj red ni izgubio, a ti se sad meni zakuni da bi u tom slucaju postupio drugacije, tako je u svakoj sferi zivota u srbiji birokratskoj ili ne?!!!
Druze znam sve ljude u mojom policijskoj upravi, za svaki dokument koji sam trebao da izvadim propisno sam cekao red iako su oni koji me poznaju insistirali da prodjem, iako sam mlad imam odredjena nacela koja postujem i koja ne gazim, i naravno da cu se kao podmladak potruditi, koliko je u mojoj moci da pomognem svima, jos jednom cu ponoviti da mi nije bila namera nikog da ubedjujem i vredjam, samo sam izneo svoje misljenje vezano za broj motora, NE ZA HARAC koji svi placamo, naglasavam!!!
Razlog ove rasprave je nesporazum izmedju tebe i mene koji, nadam se mozemo nekad resiti uz koje pivo, al da bude oznojeno  biggrin
@dejan921 Nisam ja mislio na tvoj komentar druze, govorim generalno...  ;)
« Poslednja izmena: Mart 13, 2013, 08:25:47 posle podne od strane jettavp5 »

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #26 poslato: Mart 13, 2013, 11:09:14 posle podne »
u pravu si, nesporazum je u pitanju..... prihvatam poziv za po jedno pivo  beer
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže jettavp5

• Old.Jr Member
  • **
    • Eurodubs
« Odgovor #27 poslato: Mart 13, 2013, 11:17:32 posle podne »
Ako Bog da, pa obojica budemo na Wagenfestu, racunaj da imas pivo!  beer
Oko nacina raspoznavanja cemo se dodatno SPORAZUMETI   biggrin
« Poslednja izmena: Mart 13, 2013, 11:25:55 posle podne od strane jettavp5 »

Van mreže fleepy

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 ABF EDITION
« Odgovor #28 poslato: Mart 14, 2013, 12:58:13 posle podne »
Jedino ako im broj motora ne pomogne da nadju lopova. Da si rekao sasije, pa ajd... U svakom slucaju, ti tvrdis da se broj koristi iskljucivo zbog pronalazenja lopova. Sto bi dalje znacilo da je to bitno jedino za vlasnika automobila. Evo, ja se odricem tog prava, ako zauzvrat ubacim 'divljaka'... A iskoristicu pravo da mi auto traze iskljucivo po broju sasije... bleh
Ni u jednom trenutku nisam upotrebio rec iskljucivo tako da je tvoj komentar daleko od osnovanog...  bleh

Komentari su obrisani, ali si pisao o tome da, iako nisi upotrebio rec iskljucivo, broj motora sluzi ni za sta drugo, osim za pronalazenje vozila, u cemu se ja opet ne bih slozio. :) Ako kazes da nisi, onda nisi. A sto se tice rasprave vas dvojice, ignorisete jedan drugog, a ne samo on tebe... I po tome sto ste pisali, u pravu ste obojica, samo sto treba da se spoje te vase price u jedno i bilo bi mnogo bolje ovom narodu. Sve u svemu, vecina delova na motoru, pa i sam blok, ima svoj broj. Zasto se onda ne bi evidentirao svaki deo zasebno u saobracajnoj, imajuci u vidu da odredjeni deo sa novije generacije automobila kosta vise nego cela masina Golfa dvojke? A ja, u svoje ime, mogu da tvrdim da 90% policajaca prima mito, za koje ne mislim da svi primaju novac radi zavrsavanja neke usluge, posla, vec mogu da kazem ovako, na kraju meseca im ostane cela plata na racunu, a od cega su ziveli celog meseca, Bog ce ga znati. (valjda sam bio jasan)

I mislim da je najbitnije da se 'svi' slazu da motor ne treba imati poreklo, ali da broj vec ima, kao i, kako sam rekao, 'svaki' deo na autu. Tako da ja isti poistovecujem kao i npr ECU nekog auta, preko koga se isto moze doci do 'tog' lopova...

Van mreže jettavp5

• Old.Jr Member
  • **
    • Eurodubs
« Odgovor #29 poslato: Mart 14, 2013, 02:40:49 posle podne »
Ja stvarno vise necu ulaziti u rasprave, ja sam napisao da po mom misljenju to moze biti jedan od razloga a ne jedini...  blabla
Vec smo se dogovorili za pivcugu tako da cemo ih spojiti, mozda na kraju i izadje neko dobro  biggrin
Sledeci put kad budem isao na konsultacije kod profesora sa katedre za saobracaj pitacu ga koji je razlog evidentiranja broja motora tkd cete dobiti informaciju iz prve ruke od strucnjaka iz te oblasti, toliko od mene...  ;)