Prica o telefonima ne moze da se uporedi sa ovim iz razloga koje mi je muka da pisem a koji se, IZMEDJU OSTALOG, naglasavam, ticu tehnicke opremljenosti policije, aj da ne idemo u off...
dobro može li ovako, pošto kao i tvojim kolegama telefon ne predstavlja nikakvu vrednost i potcenjivački gledaju kad neko dođe da prijavi tako nešto.... evo da ti dam primer druge vrste, dođe neko kupi stan plati sve lepo preko advokata, papiri i ostale pičke materine, proveri se sve živo i na kraju dobije penis, e ja lično znam bar 5 takvih osoba koje su prevarene za stanove.
Prijavljeno je policiji i ništa. Eto tu imaš i sve evidentirano čak i podatke o tim ljudima mogu i na pp da ti pošaljem da ne misliš da izmišljam, i između ostalog kad je jedan prijatelj išao kod inspektora da se raspita o slučaju, ovaj samo što nije rekao ko ti je kriv kad si dao pare i od toga ništa, čak se i dalje dešavaju takve stvari, znači da nije u tome problem, već u nečem mnogo kompleksnijem.
Da ne idem off poenta nije da se tim evidentiranjem broja motora nešto postiže, prava poenta je da policija NE RADI SVOJ POSAO, I KAD GA RADI, RADI GA SELEKTIVNO, u to ne može niko da me ubedi da nisam u pravu.
Eto ljudi su zeznuti za ogromne sume novca za te stanove, i nikom ništa a sve imaju na papiru, i šta su koji qrac preduzeli inspektori? Ništa, jer mogu da udare i oni glavom o zid i neće da se zameraju ne znam ni ja kome, kad ima neko iznad njih ko štiti prevarante.
Tako da ova priča da će biti više krađa ako se ne gleda broj motora ne pije vodu i to ne može niko da me ubedi.
Krade se ono što je traženo i što može brzo da se proda, to treba da vas uče tamo u toj školi, i lepo je što tako braniš svoju profesiju, ali ti i ostali mladi kadar treba malo da se potrudite i pokrenete inicijativu da nešto i unapredite da bi stvari krenule na bolje.
@SKYLINE ukoliko imas informacije o takvoj gospodi, imena, prezimena, brojeve znacke, slobodno se obrati Sektoru Unutrasnje Kontrole, obradovace ti se, ako ne onda mi ne prosipaj price rekla kazala, ne generalizuj i ne vredjaj...
vrana vrani oči ne vadi.....
Kao prvo nemoj da mi pricas o birokratiji i glupostima kad znas da je ni u jednom trenutku nisam branio, niti je branim, mani se te price... Ne bi ni pomenuo rotaljke i gluposti da ja nisam rekao da studiram na KPA.
i da mi nisi rekao odma sam prepoznao po načinu na koji si mi odgovorio šta si.
Nisam ja rekao da cemo svi ostati bez vozila, ali ako imas milion registrovanih vozila, ukoliko se procenat kradja poveca za samo 0.5% godisnje to je 5,000 vozila, ako uzmes da je prosecna vrednost ukradenog vozila 2500e steta naneta povecanjem od samo 0.5% je 12,500,000e, malo li je...? 
treba malo i matematiku da vam ubace u tu školu, sad ću da ti obrazložim da se ne bi našao uvređen:
da se taj bro motora ne evidentira, (ili da se evidentira ali da se ne oporezuje carini i ne globi dodatno narod) automatski bi cena automobila bila prepolovljena, a samim tim svako bi imao priliku da dođe do pristojnog polovnjaka dosta jeftino.
Da se dozvoli da svako može po jedan euro2 auto da uveze, prepolovile bi se cene polovnjaka, i samim tim bi lopurde morale da menjaju način poslovanja, jer bi već tržište bilo pretrpano autima i oni bi se teže prodavali, pogotovo delovi jer bi svako išao da kupi ceo auto za delove za iste pare preko.
Pogledaj šta se sad krade, bakar, aluminijum, gvožđe, znam slučajeve gde su planski lopovi ulazili u kuće tehniku nisu ni pipali samo su dizali metale i plemenite metale jer se to odma plaća.
Tako da i sam možeš da zaključiš da se krade ono što ima prođu i kakvu takvu cenu, a ne ono što država evidentira.
I ne shvataj svaki komentar ovde lično, trebaće ti živci za posao koji te čeka.