Autor Tema: Tempomat - passat b6  (Pročitano 7889 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PeraDetlic

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat B6
Tempomat - passat b6
« poslato: Mart 11, 2013, 02:47:55 posle podne »
Posto sam odavno ugradio rucicu za tempomat ovog vikenda sam nasao vremena i da je ukodiram preko VCDS-a. I sad imam problem. Kad ukljucim tempomat,na bordu mi iscrta onaj znak za tempomat i znak uzvika pored njega. Kad sam iscitao gresku pisalo je ovo:
005782 - Powertrain Data Bus
               P1696 - 008 - Implausible Message from Steering Column Controller - Intermittent
Pretpostavljam da je ta ruckica od tempomata neispravna. Da li se nekom desavao slican problem,i imate li ideju sta moze biti problem i kako ga otkloniti?
Hvala unapred!

Van mreže bili

• VW Početnik
  • Auto: vw
Odg: Tempomat - passat b6
« Odgovor #1 poslato: Mart 11, 2013, 08:10:11 posle podne »
I ja samu poslu ugradnje ručice tempomata, ali u golfa 6. Za sada sam je mehanički ugradio, ali nisam kodirao.

Čitajući strane forume naleteo sam na temu u kojoj je čovek imao problem kada je ugrađivao tempomat u golfa 5. Naime njemu je isto izbacivao neku grešku, ne znam koju. Uglavnom došli su do zaključka da je ugradio pogrešnu ručicu jer za G5 postoje dve vrste, starija i novija, a razlikuju se u tome što jedna ima položaje prekidača ON-OFF, a druga ON-CANCEL-OFF. Kada je ugradio odgovarajuću sve je bilo OK.

Po meni mala je verovatnoća da je ručica neisprana, ili je nešto pogrešno kodirano, ili je problem u tome što procesor volana ne podržava tu ručicu.

Da li si dobro proverio da li ti procesor volana podržava tempomat i da li je ručica baš ona koja treba da bude?
VW über alles.

Van mreže PeraDetlic

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 12, 2013, 01:08:26 pre podne »
Mislim da sam izgooglao i da mi je mid-line modul za volan,i rucica je proizvodnje iste godine kao moj auto. Koji su simptomi ako mi auto kojim slucajem ne podrzava tempomat? cini mi se da ga podrzava samo zbog toga sto je registrovao rucicu i prihvatio sva kodiranja za tempomat

Van mreže bili

• VW Početnik
« Odgovor #3 poslato: Mart 12, 2013, 09:07:22 pre podne »
Auto kao auto sigurno podržava tempomat, odnosno ECU motora ga podržava, ali je sve stvar u tom modulu volana i ručici.

Pogledaj koji ti je kataloški broj modul volana (bitna su i poslednja slova) i proveri na ross-tech sajtu da li podržava tempomat. Ne znam šta je mid-line, ali ako je to što pretpostavljam onda podržava tempomat. Da li imaš boardcomputer? Ako ga imaš, onda modul podržava tempomat, ako ga nemaš onda modul ne podržava ni tempomat, ni boardcomputer.

To što je ručica proizvedena iste godine ne znači da je odgovarajuća. Ne znam kod pasata jer se nisam udubljivao, ali kod golfa 5, je postojala i treća varijanta tempomata koji je bio na zasebnoj ručici i išao je paralelno sa onom starijom varijantom koju sam spominjao u prethodnom postu. Dalje, kod starijih G5, čini mi se do modelne godine 2007 i kod nekih G6 proizvedenih posle maja 2010, treba da se sprovede jedna žica od procesora volana do table sa releima. Dalje, kod golfa 6, do maja 2010 i posle, ručice iako spolja potpuno isto izgledaju onaj deo ispod plastike volana je fizički drugačiji.

Savet: Traži po stranim forumima, naći ćeš nešto sigurno. Moraš apsolutno biti siguran da su ručica i modul odgovarajući. Opet napominjem ne znam kako je kod pasata, sve ovo što sam napisao našao sam tražeći za moj auto.
VW über alles.

Van mreže bili

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Mart 12, 2013, 02:14:55 posle podne »
Evo imao 10-15 min slobodno i nadjoh ti ovo. Sve lepo piše.

https://sites.google.com/site/1810martin/b6-cruise-control-retrofit

http://vwgolfr32.co.uk/3c-passat-ccs.pdf

Ukratko mora jedna žica da se sprovede od modula volana do ECU motora. Dodatno, od jeseni 2009 postoje dve vrste ručica i modula koji nisu međusobno kompatibilni.
« Poslednja izmena: Mart 12, 2013, 02:24:59 posle podne od strane bili »
VW über alles.

Van mreže PeraDetlic

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Mart 12, 2013, 02:21:50 posle podne »
Hvala ti na trudu! Da,imam bord kompjuter (ili kako vec pise MFD na njemu). Ja sam se bas nadao da ce biti samo plug&drive i da necu morati da budzim i sa zicicama jos po kolima :D Hvala u svakom slucaju!

Zrnojed

• Gost
Одг: Tempomat - passat b6
« Odgovor #6 poslato: Mart 12, 2013, 06:42:47 posle podne »
Moguce da ti nije aktiviran tempomat u ECU. Aktivira se dijagnostikom ;)

Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2

Van mreže PeraDetlic

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Mart 12, 2013, 08:28:08 posle podne »
Pa ja imam VCDS i preko toga sam ga ja ukljucio,tj prekodirao sam i motor i onaj deo ispod volana (ne znam sad kako se zovu tacno =) ). Jel mozda treba sa nekom ozbiljnijom dijagnostikom da se aktivira?

Zrnojed

• Gost
Одг: Tempomat - passat b6
« Odgovor #8 poslato: Mart 12, 2013, 09:51:30 posle podne »
E pa onda nije to. Ne treba "ozbiljnija" dijagnoza ;)

Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2

Van mreže yagi

• VW Početnik
  • Auto: passat
« Odgovor #9 poslato: Mart 13, 2013, 09:00:15 pre podne »
Da ne bih otvarao novu temu interesuje me da li neko u Srbiji vrsi ugradnju tempomata na Passat b6 karavan 2007 god,
i koliko bi to kostalo?

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #10 poslato: Mart 13, 2013, 09:03:27 pre podne »
Rade svi jaci elektronicari... najskuplja ti je rucka za tempomat da nadjes da se gadja bash za tvoj model pasata... po serijskom broju... ugradnja i kodiranje nije preskupa....
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže faki85

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Mart 13, 2013, 11:49:04 posle podne »
pimbe je ugradio tu rucicu sam i nije imao nikakvih problema mislim da nije neki problem kada znas pinove

Van mreže bili

• VW Početnik
« Odgovor #12 poslato: Mart 14, 2013, 09:11:19 pre podne »
pimbe je ugradio u golf baziran auto, kod pasata je nešto teže, mora da se sprovede dodatna žica. Nije neka mudrost samo treba ispratiti uputstva, ima ih gomila na netu, okačio sam dva linka malo iznad gde je sve lepo objašnjeno.

Meni su u Porscheu tražili 200e za ručicu i ugradnju.

Na kraju sam kupio ručicu na ebay za 27e i izašla me 40e sve ukupno na kućnu adresu. Može i jeftinije da se nađe ali treba biti strpljiv. Zanimljivo je da je skinuta sa scirocco koji je prešao 465km, bar je tako pisalo, šta li se tom desilo.

Za ugradnju ručice treba max pola sata laganog posla, od alata treba imati samo onaj sa 12 zuba za skidanje volana. Za kodiranje treba dijagnostika i 5-10 min posla.
« Poslednja izmena: Mart 14, 2013, 09:21:03 pre podne od strane bili »
VW über alles.

Van mreže faki85

• Sr. Member
« Odgovor #13 poslato: Mart 14, 2013, 10:52:54 pre podne »
ja sam ugradio sebi na pasatu ali je b5.5 i sam sam pravio kabal od rucice do dzekova ispod ecu-a kodiranje traje minut
trebalo mi je oko 2 sata