Autor Tema: Atestiranje ugradnje po novom pravilniku od 12.02.2013  (Pročitano 160884 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dalibor brisk

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Atestiranje ugradnje po novom pravilniku od 12.02.2013
« Odgovor #300 poslato: Novembar 25, 2014, 10:42:41 pre podne »

Van mreže dalibor brisk

• VW Početnik
« Odgovor #301 poslato: Novembar 25, 2014, 10:44:15 pre podne »

Van mreže dalibor brisk

• VW Početnik
« Odgovor #302 poslato: Novembar 25, 2014, 10:45:59 pre podne »

Van mreže dalibor brisk

• VW Početnik
« Odgovor #303 poslato: Novembar 25, 2014, 10:47:27 pre podne »
Hvala moderaciji i administraciji sto nece obrisati ove slike.
Takodje bih zeleo da obavestim sve zainteresovane da smo formirali novo udruzenje korisnika alternativnih goriva,
i pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruze!
Clanstvo je besplatno i cilj naseg udruzenja je da se borimo protiv ovakve, diskriminatorske, politike kada je rec o alternativnim gorivima.
Da se smanje previsoke akcize i da se izborimo da mi kao korisnici alternativnih goriva koji manje zagadjujemo okolinu u odnosu na ostale,
imamo i neke beneficije i subvencije od strane drzave!
svi koji su zainteresovani da se pridruze,
neka nas kontaktiraju na mail office@makedogas.rs
kako bi smo Vam prosledili pristupnice!
Hvala unapred!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #304 poslato: Novembar 25, 2014, 12:03:37 posle podne »
Jedina organizovana borba je bojkot ili motke s tim da ja preferiram ovo drugo jer su govna lopovska, a govna i motke se uvek lepo sjedine.
Na ovim slikama su samo direktni troškovi. Ekološke efekti se vide tek kad bude kasno i po iskustvu ostalih zemalja na kraju najviše koštaju.
Razlika u gorivu sa susednim zemljama je značajna, a šverc tečnog goriva već cveta.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Алал вера!

• Full Member
  • Поштуј друге да би други поштовали тебе.
  • Auto: Golf 2 GTI 1.8 8v '88
« Odgovor #305 poslato: Novembar 25, 2014, 12:17:46 posle podne »
U glavnom dalibore od januara nam ne gine tehnicka dokumentacija (20.000 RSD) i veca cena TNG?

Van mreže dalibor brisk

• VW Početnik
« Odgovor #306 poslato: Novembar 25, 2014, 12:49:04 posle podne »
tehnicka dokumentacija je ukinuta,
ili bi bar trebalo da bude tako, jer ni jedna zemlja u Evropi je nema.
Tj ima je u Madjarskoj, ali posto su uvideli besmislenost, i oni je ukidaju.
Sto se tice cene autogasa, cena ce ici od januara gore,
i upravo to je bio razlog zasto smo osnovali udruzenje korisnika TNG-a.
Pokusacemo da stanemo na put ovom nenormalnom oporezivanju,
i upravo zato molim sve zainteresovane da nam se pridruze...
Svi zajedno mozda i mozemo nesto da uradimo!
« Poslednja izmena: Jul 05, 2015, 01:56:28 pre podne od strane Modus »

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
« Odgovor #307 poslato: Novembar 25, 2014, 07:40:20 posle podne »
Sta znaci ovo da je tehnicka dokumentacija ukinuta?

Ja ti se zahvaljujem na ovoj prezentaciji, necemo je bristi svakako, a bilo bi lepo da zazivi to udruzenje, jer ne postoji drugaciji nacin da se neko izbori za svoja prava. Zato i advokatima niko nista ne moze, Komora im je jaka i svi je postuju.

Van mreže Nikola 92

• Hero Member
  • Auto: Golf III
« Odgovor #308 poslato: Novembar 25, 2014, 10:17:10 posle podne »
Kao sto neko rece drugovi cupajte te bojlere dok jos mozete.Ja danas sipao gorivo i cena je 145 din.A ako plin dodje do 100 nema logike voziti na plin.

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #309 poslato: Novembar 25, 2014, 10:51:42 posle podne »
Ja sam plin otplatio za 4 meseca. Razlika potrosnje plina i benzina je mizerna. Dokle god je plin jeftiniji barem 20% ja cu imati racunicu ali ga ne bih ponovo ugradjivao u drugi auto ako cena bude tako visoka.

Udruzenje podrzavam i postacu clan. A ne treba gledati samo sebe. Jaimam i prijatelje koji zive od ugradnje i servisa plina i nije u redu da toliki ljudi ostanu bez posla jer drzava hoce da izdrzava monopoliste i tajkune.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #310 poslato: Novembar 25, 2014, 11:57:57 posle podne »
Jel zna neko u koliko primeraka se daje uverenje o prvom atestu?
I jel moze negde da se izvadi kopija?

Prvi atest sam radio u AMSS i ne secam se sta su mi sve dali.
Secam se samo da su mi neke papire uzeli u SUP a ovo ostalo sto su mi vratili drzim u jednoj fascikli i tu nemam to uverenje.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #311 poslato: Novembar 26, 2014, 02:48:24 pre podne »
Ja sam plin otplatio za 4 meseca. Razlika potrosnje plina i benzina je mizerna. Dokle god je plin jeftiniji barem 20% ja cu imati racunicu ali ga ne bih ponovo ugradjivao u drugi auto ako cena bude tako visoka.

Udruzenje podrzavam i postacu clan. A ne treba gledati samo sebe. Jaimam i prijatelje koji zive od ugradnje i servisa plina i nije u redu da toliki ljudi ostanu bez posla jer drzava hoce da izdrzava monopoliste i tajkune.
Ti bre nisi citav :) Drzava ne stiti monopoliste vec sebe. Otplacivaces plin za nekoliko meseci samo ukoliko prelazis dosta i dok vozis auto oko 10-15 god starosti. Ovi jos stariji sto voze na plin da nije sekvent nemaju vise racunicu jer trosi vise plina. Pokusaj neki noviji VW da vozis na plin pa ces videti koliko ti trenutno treba da ga otplatis. Oko dve godine. A ni tad nije kraj izivljavanju ABS jer oni su paravan drzavne ruke koja samo otima otima i otima. TO IM JE SVRHA, a ne bezbednost. Ni NATO ultimatum nece spreciti poskupljenja ni razne sledece namete JER PARA NEMAAAAAAAA mora da se otme od vozaca koji uvek mogu da daju jos po neki dinar. Same ove ideje koje oni hoce da nakaleme svojim gradjanima na ledja pokazuje narkomansko razmisljanje i njihovu pravu namenu postojanja. Prelistaj sve sta je ABS donela u zadnjih 2 godine i videces neverovatno slicnost: akciza, atest, reatest, naknada, nova dokumentacija, doplata... i svaki put samo jos plati jos plati jos plati. I nema kraja to stalno zaboravljas. Ja davno se razmisljao na Lupa da stavim plin, moja zena rekla nemoj super mi je ovako, ja je ispostovao, a sad sam presrecan sto nisam stavio. I Golfa cu da prodam pre isteka atesta jer su GOVNA alava. Pre 8 godina tng pustali u vazduh, a sad ne znaju za dosta koliko se ugradjuju i kurta i murta. Vratili u Srbiju ilegalne budzevine i sverc goriva.
Povecanje od 5din (!!!) po litri plina da bi se finansirala DRZAVNA agencija je vrhunac licemerstva. Oni sto voze na benzin i naftu ne tangiraju agenciju za bezbednost. Ispada da do sada ih niko nije finansirao, njih 5 zaposlenih, a sad ce da dobijaju oko 30mil dinara dnevno. Odakle Bosancima i Hrvatima plin, pa je 40% jeftiniji? Alo skoro dvostruko jeftiniji!
Plinadzije nisu ni prvi ni poslednji zanat koji ce propasti, a pogotovo ne u Srbiji. Ko ce da utesi sve oni sto su pozatvarali pumpe blizu granice sa BiH? Na pun rezervoar usteda do 30evra u odnosu na cenu u Srbiji.
Jebanje u zdrav mozak za mene nema cenu, a ti od toga okreces glavu sto je po meni daleko gore nego ekonomska racunica.
« Poslednja izmena: Novembar 26, 2014, 03:02:44 pre podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Rocky

• Uprava Kluba
  • Master Member
  • Auto: Audi A4 Avant
« Odgovor #312 poslato: Novembar 26, 2014, 08:37:54 pre podne »
Prvo da ti kazem da nisi u pravu jer stiti npr. NIS. Oni zive i zaradjuju iskljucivo od prodaje benzina i dizela a ne gasa. Vidis da nece da spuste cenu goriva jer jedino u ovoj srbiji nemaju uticaj pada cene barela. Gledaj Wele siru sliku. Sve se vrti oko para, bole njih k... za nas. Stite tajkune, kako ne stite, pa ti isti duguju za porez toliko da kada bi naplatili taj novac ne bi morali nikome da smanjuju platu 10%, da dodaju akcize i ostale namete. Pa ja sam platio kaznu za pisljivih 5km/h prekoracenja (vozio 55km/h) jer je opsta potraznja za parama. Ta nesposobnost naplacivanja dovodi do ovih rezultata. Nemoj da mislis da ja ne znam da nas jebu u zdrav mozak. Ne smeju da stave akcize na alkohol i cigarete jer ih kompanije i tajkuni pritiskaju ali zato na gas mogu jer niko nema vecu korist od gasa. Najmanja steta.

Inace da ti dam kratku racunicu, trosim mesecno oko 12000 plina +1500 benzina, samo benzina bih trosio oko 21000. Prelazim dovoljno da otplatim za manje od godinu i plin u FSI motoru. Sa ovom cenom ja imam racunicu. Ko vozi 5000 godisnje ne treba ni da ugradjuje gas jer to nema racunicu poslednje 3 godine.
Meni smeta sto ja drzavi dam mesecno dve prosecne plate kroz namete na platu, gorivo i takse a oni oce jos.

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #313 poslato: Novembar 26, 2014, 04:23:11 posle podne »
U Leskovcu ne moze vise da se menja/dopunjuje za domacinstvo boca, poceli da traze atestirane, nece da menjaju ako nemate atest, mislio sam da me zajebava covek kad ono stvarno...... a svi smo ih kupili na NIS(tj ranije na jugopetrolovim pumpama) lollol     videcu za koji dan kad idem na pumpu moju da zamenim sta ce da mi kazu.
« Poslednja izmena: Novembar 26, 2014, 04:25:08 posle podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže GOLF77

• Sr. Member
  • Auto: Golf 1
« Odgovor #314 poslato: Novembar 26, 2014, 09:07:20 posle podne »
Ludilo od drzave! Moj auto isto trosi plina koliko obicni punto benzina, na otvorenom, ako trosi 5l kao sto kazu, bez divljanja...moj 8,5 gasa...
Kad na cenu dodate odrzavanje, registraciju, ateste i gluposti i taj punto je luksuz za nas, odosmo nazad u 90te!

Van mreže Nenad Petakovic

• Master Member
  • Kad zasvira Ladina svirena,mnogi ostaju bez zena.
  • Auto: Old scula Cvaja 1.8
« Odgovor #315 poslato: Novembar 26, 2014, 09:50:19 posle podne »
Jooj sto bi trebalo da se svi koji voze na tng organizujemo u veliki bojkot svega ovoga,pa kad im nekoliko hiljada vozila pa cak mozda i desetina hiljada(lupam cifru) izadje na drumove odjednom al bi bilo veselo(ko u 90-im sto neko rece).Ovom lopovluku i haracu nema kraja....
Dobar motor moja dvojka ima
Al sediste svako mu se klima!
Sedista mu rasklimale zene
Al on opet dobro slusa mene!
Dok je dvojke vozacu devojke!😀

Van mreže zex84

• Full Member
  • Auto: golf IV
« Odgovor #316 poslato: Novembar 26, 2014, 11:34:39 posle podne »
U Leskovcu ne moze vise da se menja/dopunjuje za domacinstvo boca, poceli da traze atestirane, nece da menjaju ako nemate atest, mislio sam da me zajebava covek kad ono stvarno...... a svi smo ih kupili na NIS(tj ranije na jugopetrolovim pumpama) lollol     videcu za koji dan kad idem na pumpu moju da zamenim sta ce da mi kazu.

lopovska banda. ne primaju boce starije od 10 godina,tj primaju ali moras da das 1100 za toboze atest. smradovi.  ako ti je ok ventil tj nepusta plin i lako ga zavrces,tj bezbedna je za koriscenje u kuci, nadji negde pumpu gde sipaju plin u te kucne boce pistoljem.

Van mreže scirocco 16vg60

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Scirocco 16v / Volvo V40
« Odgovor #317 poslato: Novembar 27, 2014, 09:56:08 posle podne »
Najbolje je neimati posla sa govnima i rešena stvar. I ne treba da se pokrijemo ušima već se boriti. Voziti stranca, sipati preko granice, smanjiti potrošnju koliko god je moguće. Na duže staze je definitivno jeftinije.
Rak ne treba hraniti već ga izolovati da umre sam od sebe.

Dalibore i dalje ne vidim nikakav razlog da (re)atest košta 5000din. Niko još nije prijavio realne troškove jednog atesta i utrošenog vremena i opreme. Cifra izmišljena iz glave, klasično ciganjenje na pijaci. Ali dobro ne moraju da prijave jer ionako mislim da nisu toliko pametni ni da sračunaju sve to. Neka barem dozvole i drugima da rade atest, pa neka tržišna konkurencija formira cenu. ALI NEĆE JER SU GOVNA LOPOVSKA. Smišljeno kradu pod skutima vlasti. Ne zato što su pametni već zato što im je omogućeno, a zašto im je neko to omogućio e to tek pokazuje gde suština problema.

Pametno si ovo rekao,ja sam vozio 5 godina na plin za potrebe moje firme i nikada vise u mom zivotu.Muka mi je vise od ATESTA,REATESTA OD ATESTA I PONOVNOG ATESTA NA BENZIN,smucili su mi se i panduri jer na svakom cosku zaustavljaju i traze ATEST.
Pri Atestu samo sto jos netraze horoskopski znak i podznak od prababe, sto MAX rece treba priloziti mirovni sporazum izmedju Palestine i Izraela.
Koliko god da nevolim DIZELA iako ga imam,sada mi je drago sto nemam posla sa LOPOVIMA i GOVNIMA.Sto Wele rece treba RAK izolovati i pustiti da umre sam od sebe.
Ja vec odavno vozim na loz ULJE iz Bosne,jeftinije mi je 30 dinara po litru a moj TDI ga guta kao da je dizel EURO 5.
Ljudi bezite na vreme od ABS-a,ovaj sistem samo sto se nije urusio sam u sebe,toliko stvari se sukobljava jedno sa drugim da se nemoze izbrojati,ovo je ekspres lonac koji samo sto nije propistao.

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #318 poslato: Novembar 27, 2014, 10:15:17 posle podne »
ako mi verujete ljudi u susednoj nam drzavi uveliko mesaju (u stare dizele) naftu i zejtin i tako voze, jbg zejtin je kod njih oko 90 dinara a nafta je 155, za traktore i stare golfove milina, kakvi atesti presli su vec sve mere, razumem ja da nema para u drzavi, ali da ovoliko pisaju po sirotinji pa to je sramota za drzavu.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #319 poslato: Novembar 28, 2014, 12:05:19 pre podne »
Moj kolega vozi G1 1.6D na mesavinu ED/loz ulja i zejtina.
Ne bi ga dao ni za kakvog benzinca.