Aj se i ja oglasim ovde vidim ima poznavalaca 
Imam neki strariji komp vec pola godine ga niko ne koristi al mozda bi mogao da se sredi za normalne pare
procesor: intel e2140 dual-core 1.6ghz s775
maticna: BIOSTAR 945GC Micro 775
graficka: 8600gt 256mb dd3
2GB ddr2 rama
neko blueberry napajanje
Komp se pali normalno znaci sve zuji,vrti kulere itd ali nema slike na monitoru.
Kacio sam drugo napajanje al opet isto...Probao sam izvadim graficku i ram trebalo bi bar nesto da pokaze ako je to medjutim opet ista situacija
Na kraju odnesem ovde u neki servis i covek mi kaze crkla ploca 70e+10e ruke
Ja naravno ne popravim jer ko zna dal ceo ispravan vredi toliko a nije mi ni zapinjalo...
Sad razmisljam ako uspem da nadjem polovnu plocu koja pase na moj procesor ne verujem da bi bilo nesto puno.
Al ko zna dal je i on ispravan,mozda mi ovi nisu ni rekli pravi kvar...Kako to da proverim? I plocu isto posto nema nikakvih promena na njoj a nesto ni neverujem ovima gde sam nosio 
može biti bilo šta
zvučni signali koji se čuju tj ovde ne čuju (možda speaker nije priključen) mogu da ukazuju opet na različite stvari jer nije kod svih proizvođača ista signalizacija
najveći problem je detektovati kvar ili najgora kombinacija kad je VIŠe kvarova u pitanju i onda ni za glavu ni za rep.
kreni rešavanje problema od najbanalnijih stvari.
-izvadi sve komponente i očisti konektore alkoholom, a slotove dobro produvaj
-uradi ClearMOS
-promeni slotove memoriji
procesor retko crkava pogotovu ako je box, ali zato memorija crkava često, pogotovu one koje imaju na sebi 10godina ili lifetime garanciju, a kod prodavca garancija 1-2 godine. takva memorija uvezena na trange frange akcije, sa garancijom na kinezovo "Majkemi radi"
ako ništa od gorepomenutog nije pomoglo onda ide klasično menjanje komponenti dok se ne vidi gde problem
ako si izvadio grafiku i memoriju naravno da ti se ništa neće pojaviti na ekranu

nađi nekog ortaka koji ima 775 cpu, maltene svaki intel od pre par godina je 775, pa probaj jedno po jedno.
ukoliko ne veruješ servisu gde si nosio računar, ti odnesi u drugi
u svakom slučaju ne bi trebalo da bude ništa komplikovano
ako se ispostavi da je ploča, ja ne bi kupovao limundo polovne ploče, šansa da kupiš nešto što je neko iskopao u kontejneru su dosta velike
kupovali neki ljudi i naravno da ne radi ili polovično radi.
mislim da je oko 35e nova ploča sa 3 god garancije