Uh, ja malopre završio s poliranjem farova. Prezadovoljan sam rezultatima. Nisam imao ništa sa kamerom niti fotoaparat pri ruci da slikam tokom poliranja, kad se dočepim nečeg sa kamerom biće slike sređenih okica

Šmirglao sam sa vodobrusnim 2000 i 2500, i sa oba sam farove prešao horizontalno i vertikalno. Bili su u malo gorem stanju nego hallamitijevi farovi pa sam zato odlučio da uposlim i 2500 vodobrusni.
Polir pasta je ABRO, američka neka. Kupio sam je u Doboju, a platio 10 KM ( ili ti 500din ). Pokazala se kao dobra, ali mi se čini da pasta nije toliko značajna koliko je značajno šmirglanje. Znači,
DOBRO OBRADITI FAROVE ŠMIRGLOM. Ja sam se na farovima zadržao od 09:55 do 13:00, i ruke su mi otpale radeći i sigurno je 80% vremena otišlo na šmirglanje. Pri šmirglanju bi stavio ogroman naglasak na
kvašenje farova, stalno moraju biti mokri.
Evo malo preglednije šta sam koristio:
- Šmirgl papir 2000 i 2500 vodobrusni ( Potrošene 3/4 lista 2500 i 3/4 lista 2000)
- ABRO pasta za poliranje farova
- MNOGO VODE ( kvasio sam farove vodom iz boce za pranje prozora, ona zafrkancija sa špricom)
- Pamučna krpa
- Vunene čarape ( ili ti priglavci, pape itd., koristio ih umesto pamučne krpe za poliranje pastom)

-
Radio po uputstvima člana hallamitiOvaj fazon sa vunenim čarapama mi je rekao tip od koga sam uzeo polir pastu, i stvarno je ekstra fazon. Bez za*ebancije

.
Hvala puno na temi i savetima !