Autor Tema: pitanje oko stelujucih-gewinde  (Pročitano 4152 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: opel
Odg: pitanje oko stelujucih-gewinde
« Odgovor #20 poslato: Februar 26, 2013, 10:25:07 posle podne »
e jbt.te ga ljudi , svadjamo se bezveze , prihvatam kritiku ako je osnovana sa cinjenicom da nisam u pravu , neljutim se na nikoga al nevolim ni kada je neko mnogo napadan bez osnove , srescemo se na skupu pa ce mo uzivo popricati razmeniti iskustva , a tebe dzoni pozivam da jednom prilikom kada budes isao prema indjiji svratis do moje radionice pa ces videti dai sam ikada video strug ili valjalicu itd, i koliko znam i u praksi od masinstva  ,

napisao sam u prvom postu kao se pravilno produzava navoj (u zavisnosti od vrste materijala) , pa sam spomenuo cementaciju jer je to materijal koji je samo povrsinski obogacen ugljenikom kako mi mogao na zavrsnu obradu brusenjem (visoka tolerancija i sjaj-povrsinska hrapavost) , i zato sam spomenuo valjalicu,  jer nije kaljen (poboljsavan-zapreminsko dejstvo)pa je moguce na valjke odraditi , onda je tu i naponsko stanje itd...da neserem vise itd... gumu sam mislio da ubaci kao dodatnu meru ako ga bas negde pogodi da udari u gumeni odbojnik da nesabije do kraja , ustvari zeleo sam da samo napisem nesto o cemu bi mogao da razmisli ako bas zeli tako nesto da odradi

sto se tice glavcina i to stoji lakse je staviti adapter koji kod nas i nema da se kupi a preko kosta 100e + ptt
pa valjda su i neki inzenjeri izmislili taj auo i taj adapter , ja sam za to da se uvek nesto novo pokusa pa cak i ovo , odradio je smontirao bio sam do njega da vidim sve stoji ok itd... znaci da kazemo da moze , nije 100% fabrika al moze i ne vidim u cemu je to problem pa nije rekao da ce to da uradi i ostao samo na recima , uradio je to , sve radi funkcionise ! , vi i dalje pricate da to ne moze ... nekako ste mnogo nerealni po meni i ko god mladji ili neko nepoznat na ovom forumu nesto napise odmah streljanje od nekolicine clanova ebemga ...

paul nikoga ja nisam zajebao , i sam sam isto to , kritiku uvek prihvatam i ne uvaljujem se u teme gde neznam da pomognem
al pazi sada ovo :
-ti isti majstori su otprilike tvog godista  kao i vecina ljudi ovde na forumu koji znaju nesto i mogli bi nesto da odrade
-ti isti majstori su ga odrali i izjebali i jos upropastili i ono sto je valjalo
-ne pise majstoru na celu dal ima znanje i iskustvo ili ne , das mu da radi pa kako imas srece
-te iste gevinde bi mu i neki majstor rezao (zasto da se prvo ne raspita na forumu kako se to radi kojim postupcima i da li je uopste pametno sto je decko i uradio nadam se da se do sada predomislio )i uzeo 100e za to

e sada da ja tebe pitam ,a zasto ???
zasto bi neki majstor isao da zajebe klinca koji veze sa vezom nema , ako je pre svega posten coven odgovorice ga od toga , al ruku na srce malo ih je ! , samo da mazne neku lovu i da isfusari ... eto zasto auto stoji , zbog postenih ljudi na nemanje ... i onda posle dodje neka ekipa sa foruma i napise mu za auto da je nekretnina , pa brate aj malo smisla ...

i tako sada mozemo kao i u 99% tema da se prepucavamo ja upravu , vi upravu itd... a poentu prvog posta i naslova teme da zaobidjemo , nisamo mi krivi kinezi su ...
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže PaulGT

• Master Member
  • no syncro, no fun
  • Auto: golf country
« Odgovor #21 poslato: Februar 26, 2013, 11:19:58 posle podne »
evo vam po + od mene, a ako bog da na skupu ce bit i beer.
ja ne kazem da ne treba pitat, ali ima stvari sto ne ide kao ova. imaju i krace gevinde za kupit. svake su proracunate tako da je navoj granica. nemoj da izmisljamo toplu vodu kad je davno izmisljena
ima li neko ovde da mu auto ide na isparenja lollol ili ovi dizeli jos malo pa ce krenuti i kusur da vracaju iz rezeorvara thumbup

TTS

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Februar 26, 2013, 11:31:23 posle podne »
Hajde da ti ja probam pomoći,ja imam Raceland (doduše za dvojku) i navoj ide skroz do dole gdje se kači glavčina,znači može se spustiti do kraja. Pogledaj malo po Google Raceland za keca,pa vidi dokle idu (mislim da bi trebale isto),a koliko sam čuo od ljudi koji su vozili na Racelandu,ogromna večina je zadovoljna. Ja iskreno nisam svoje još postavio na auto,pa ti ne mogu reči kako se ponašaju u vožnji. Onda bi ti bilo jednostavnije (ako ti budu Raceland pasale) prodati te svoje i kupiti Raceland,pa staviti njih i spustiti koliko može. mahac

Van mreže urosnbg

• VW Početnik
  • Auto: Fabia 1.2 CBZB, Golf Mk.1 1.1
« Odgovor #23 poslato: Mart 24, 2013, 02:57:13 posle podne »
Koje gewinde preporučujete za Fabiju Mk.2? Da li pašu od Pola 6R?
Jel to ide šraf-na-šraf ili je pri instalaciji potrebna još neka adaptacija?

Koju marku da gledam, u nekom srednjem ka nižem cenovnom rangu, i gde ima eventualno da se kupi kod nas(ako je to uopšte pametno sa aspekta cene jer je na ebay-u veliki izbor i verovatno povoljnije nego ovde)?

Primarni cilj je estetika, i nemam nikakvo znanje o ovoj temi pa se izvinjavam ako pitam nešto očigledno.

Da li očekivati ogromnu razliku u udobnosti u odnosu na stock.

Nervira me što je Fabija visoka kao dostavno vozilo i sada sa 16" je greota da bude onako dignuta, možeš glavu gurnuti u prostor između gume i ruba.

Van mreže Nikola Calasan

• Master Member
  • Auto: Bmw e91 320d
« Odgovor #24 poslato: Mart 25, 2013, 01:04:54 pre podne »
evo ti jedan drugarski savet :) ako hoces da ti auto bude za svaki dan, kupi samo sportske opruge i stavi na tvoje amortizere. to ce te jeftinije izaci i lepo ce izgledati. Gewinde se uzimaju samo za extremno spustanje i jako su neudobne

Van mreže urosnbg

• VW Početnik
  • Auto: Fabia 1.2 CBZB, Golf Mk.1 1.1
Re: pitanje oko stelujucih-gewinde
« Odgovor #25 poslato: Mart 25, 2013, 04:45:49 posle podne »
Hvala druze, tako sam i ja mislio, ali sam dobio savet da su bolje gewinde jer ih mogu po potrebi prilagoditi.

Mislio sam opruge -20/20, eventualno -30/30.
Ima ih za oko 150€.

TT post.