Autor Tema: Koji je za vas pravi VW benzinac ili dizelas?  (Pročitano 31053 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Koji je za vas pravi VW benzinac ili dizelas?
« Odgovor #80 poslato: Jun 11, 2010, 04:09:40 posle podne »
Znate li bre Vi KOLIKO KOSTA NAFTA?  angry2

A price o 5 litara po gradu su davno pale u vodu! PLUS (MINUS)  nemas mogucnost ugradnje plina, PLUS (MINUS) skuplji servisi...

Znaci samo benzinjara i TNG, CNG, ... Pa mozda smisle jos nesto  lollol
« Poslednja izmena: Jun 11, 2010, 04:12:26 posle podne od strane SrejaTDI »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #81 poslato: Jun 12, 2010, 01:31:03 pre podne »
sto se tice odrzavanja dizela,ja sam za 4.5 godine(60.000+) ulozio 150e za  pumpu u rezervoaru i neku pumpu visokog pritiska,naravno polovno(mada sam mogao da prodjem i jeftinije jer je nemoguce da crknu oba dela istovremeno...ali dobro) i 30e za dva grejaca.ostalo su redovni servisi i ... driving.znaci,verovatno, kako ti se zalomi,ali kod mene je takav slucaj.pa prema tome,poucen sopstvenim iskustvom,dizel mi mnogo,mnogo manje oduzima slobodnog vremena,za razliku od benzinca gde gledam da li je svecica uzrok loseg rada ili kablovi,ruke,kape,pic...materine,da li je velika vlaga napolju itd.slazem se da je moj gti  wub malo mator,ali kao sto sam rekao u predhodnom postu,sve ima svoje mane i prednosti.sa uzivanjem vozim oba.

Van mreže Sreja

• Sr. Member
« Odgovor #82 poslato: Jun 12, 2010, 02:04:47 posle podne »
Vise nisam pametan.
Na ovom mom samo uljni servis sa zamenom sva 4 filtera kosta 120-130
« Poslednja izmena: Jun 12, 2010, 02:06:47 posle podne od strane SrejaTDI »
Ljudska pamet je ograničena i to nije mnogo strašno, tragedija je što je glupost neograničena!!!

Van mreže buzUki

• Jr. Member
  • *
  • Mjetal!!!
  • Auto: Golf Mk2 1.6D
« Odgovor #83 poslato: Jun 13, 2010, 01:25:49 posle podne »
Moj glas ide za benzin... Svi se slazemo da su napredniji dizeli od benzinaca sto se tice tehnologije, e sad je doslo vreme benzinaca da se ulaze u njihov razvoj... Tu neki porede 1.9tdi od 136 konja sa 1.8 gti motorom koji je atmosferac...Poredite babe i zabe... Sada je pocela turbo era benzinaca i tu svaki dizel moze da se sagne benzincima... Ajde sad da uzmemo recimo 1.4tsi golf i da ga uporedimo sa turbo dizelom iste snage... Da vidimo sta je bolje? A da ne pricamo o zvuku benzinaca koja prija mojim usima za razliku od traktorskog zvuka dizela... I za kraj, ima jedna izreka stara koja glasi ovako : Na dizel se ore, na plin se kuva, a na benzin se VOZI!  clap alealeee driving

Na diesel se ore,na loz ulje greje,na plin kuva,a na benzin vozi,zaista,jedna od pametnijih izreka :)
Golf MK2 till death...

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #84 poslato: Jun 13, 2010, 06:40:51 posle podne »
aj da ja napravim bzv post, pa onda jos neka 2 posta, pa onda opet neko sa ovom pametnom izrekom koju bi trebalo staviti u dopunjeno izdanje Dusanovog zakonika
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #85 poslato: Jun 13, 2010, 07:08:50 posle podne »

Na ovom mom samo uljni servis sa zamenom sva 4 filtera kosta 120-130
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #86 poslato: Jun 13, 2010, 08:06:59 posle podne »
pa zameni filter klime i filter goriva i plati ruke majstoru i eto te na 100+e  :huh:

Van mreže GILE_GTI

• Hero Member
  • GTI
« Odgovor #87 poslato: Jun 13, 2010, 08:27:56 posle podne »
ulje, filter ulja,filter goriva, filter vazduha, filter klime naravno sve to u kvalitetu(Mahle-Knecht) je oko 80-100 evrica.... i ruke su od 1000 do 2000.....
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒░░░

Eto potpisao sam se se...

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #88 poslato: Jun 13, 2010, 08:44:22 posle podne »
pa to je ta cifra...100e

Van mreže buzUki

• Jr. Member
  • *
  • Mjetal!!!
« Odgovor #89 poslato: Jun 16, 2010, 02:26:04 pre podne »
aj da ja napravim bzv post, pa onda jos neka 2 posta, pa onda opet neko sa ovom pametnom izrekom koju bi trebalo staviti u dopunjeno izdanje Dusanovog zakonika

Ne vidim problem...jednostavno ne mogu protiv sebe i ne prihvatam alternative niti bi ih ikada vozio,rekoh vec,nije nakon TNG-a isti auto po mnogo cemu,ne zelim da se prepirem,naprosto moje je iskustvo takvo,mnogo negativnih stvari da bih ikada pomislio da tako nesto ugradim,sipako sam 5 litara D2 danas i vozio sam se ceo dan ko covek i jos mi ostalo za sutra nesto malo,po meni iskreno na otvorenom trosi ispod 5 u gradu zna da bude sablasno,posto imam diesela nemam ni mogucnos' da idem na TNG...ne zalim se zaista,neko je napomenuo u prethodnim postovima da je skuplje servisiranje diesela od benzina sa cim isto ne mogu da se slozim,nit ima bobine,nit ima kablova,niti razvodnik paljenja ni svecice,ima 4 cilindra,ja sve sto sam ulozio je 20 dinara na osigurac za grejac i to bi bilo to,opet...kako se kome zalomi...naravno ne rcunajuci,filtere i ulje...Ako ti mislim da ti se TNG isplati ja sam ok sa tim...naprosto,nisam dosao do istog zakljucka  beer beer beer
Golf MK2 till death...

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #90 poslato: Jun 16, 2010, 09:36:43 pre podne »
brate dosadan si. ti vozis traktor a ne auto i to traktor i tehnologiju sa polovine 20og veka i dajes sebi za pravo da kometarises bilo sta. nemoj, u najmanju ruku je neukusno i ispadas smesan. to sto si ti imao lose iskustvo je samo tvoj problem, a i pitanje je da li si i kakvo iskustvo imao. forum kao i svaki drugi trpi sve do odredjene granice. ovde samo da iznesemo svoja licna iskustva a ne  rece mi jedan coek na jednome mestu nisi ni prvi ni poslednji stoga te molim da ne siris defetizam na forumu posto jednostavno nisi u pravu i tvoje misljenje nije relavantno za bilo koju diskusiju pa cak ni na temu DIZEL jerbo, kao sto rekoh, tehnologija koju ti zastupas svojim vozilom i stavom je za osudu. ti si onaj sto izbacuje zivu naftu iz izduva i zagadjuje okolinu i zbog takvih kao ti, sto se voze sa 5 L ceo dan, mi koji imamo iole zdrave motore ispastamo i ucenjuju nas sa euro normama. to sto ti licno ne prihvatas nikakvu alternativu je opet smao tvoj problem i samo govori o tebi kao licnosti, ne bih da budem grub ali meni to deluje malo zatucano ili si jednostavno nedovoljno informisan. e pa kad je tako zasto lepo, umesto sto se drzis svog stava ko pijan plota, ne proguglas malo na temu alternativna goriva. veujem da ce ti mnoge stvari biti jasnije...

i za kraj, ovo sto si gore napisao nema ama bas nikakve veze sa temom i zato molim moderatore da obrisu tvoj post posto je kasican OFF kao i moj nakon tvog.

Stil ti je vrlo los a i standard ti nije na zavdnom nivou !
« Poslednja izmena: Jun 16, 2010, 09:52:15 pre podne od strane zverko »

Van mreže buzUki

• Jr. Member
  • *
  • Mjetal!!!
« Odgovor #91 poslato: Jun 16, 2010, 04:05:58 posle podne »
malo se informisah...nisam zatucan i volim golfa mk2,a procitao sam malo alternativnim gorivima i dosta sam pogresio,izvinjavam se...  beer beer beer
Golf MK2 till death...

Van mreže Mirko

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Seat Leon 1M 1.9 TDI
« Odgovor #92 poslato: Jun 16, 2010, 04:25:35 posle podne »
Nemoguce da toliki ljudi grese kad kazu da je bolje imati dizelasa, vozim benzinca ali ce sledeci biti TDI, necu na drag sa njim  clap

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #93 poslato: Jun 16, 2010, 05:55:16 posle podne »
ma svi mi volimo golfa 2 i to je legendarni auto ali izasla je sesta generacija a mi i dalje trucamo o dvojci...
negooo, zasto je bolje imati dizela, ja ne procitah jos ni jedan valjan razlog ZA osim manje trosi.

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #94 poslato: Jun 16, 2010, 06:00:33 posle podne »
 pa,ne znam da li si procitao moj post ali verujem da sam do nekle objasnio,mada sam se i naravno ogradio godistima auta.da je mladji benzinac mozda bih imao totalno drugacije misljenje.mada i sa ovim sam zadovoljan i ponovo kazem da sve oma svoje ;)

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #95 poslato: Jun 16, 2010, 06:16:00 posle podne »
1.6 dizel obi?ni-1983-90 -traktor izdr

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #96 poslato: Jun 16, 2010, 06:17:20 posle podne »
ma svi mi volimo golfa 2 i to je legendarni auto ali izasla je sesta generacija a mi i dalje trucamo o dvojci...
negooo, zasto je bolje imati dizela, ja ne procitah jos ni jedan valjan razlog ZA osim manje trosi.
tro

Van mreže zverko

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #97 poslato: Jun 16, 2010, 07:08:57 posle podne »
brate, glupa je prica jer svi porede turbo dizel za benzin atmo a tu nema sta da se poredi.  

@micko, bate, ja ne znam koj dizlo ti vozis, znam za kabria ali opet to je mator auto tako da ne moze da se poredi. eto, ti imas probelma a znam decka sa koradom koji nema nikakvih problema vec duze vreme
« Poslednja izmena: Jun 16, 2010, 07:11:20 posle podne od strane zverko »

pekar

• Gost
« Odgovor #98 poslato: Jun 16, 2010, 09:45:43 posle podne »
moje neko vidjenje je: to je kao sedamdesetih,kada je plin isto bio bagatela u odnosu na benzin,pa su navukli narod da masovno ugradjuju plin u svoje automobile,i kada su videli da je nekih 75% vozaca ugradilo plin,onda su mu nasvirali cenu gasa da se izravnjao sa cenom benzina,pa je matematika bila na nuli i u minusu za one koji su kasnije ugradili plin jer su ispucali para za ugradnju,a ubrzo je cena plina drasticno povecana ;) pa su ljudi lepo poceli da vade plinske uredjaje iz svojih automobila i opet se vracali starom dobrom i ne prevazidjenom benzinu ;) sto mi i sada sve vise lici na to,a vreme ce pokazati!
ako ste mladji od sedamdesete,onda pitajte svoje oceve pa ce vam reci sta je bilo ;)

aleexis

• Gost
« Odgovor #99 poslato: Jun 16, 2010, 09:49:22 posle podne »
ma i da dignu sad plin duplo...ko ga je ugradio pre 2-3 godine...isplatilo mu se debelo ;)