ma sto 5-AK, kad je subotom bolji provod
ma ja bi najradije R36,,,,ili tako nesto, ali gledano sa aspekta motora kao motora tu je vw postavio standarde, i prvi krenuo sa ozbiljnim dizel motorima koji rade svoj posao
Ne bih na pominjo da je mercedes imao mnogo ranije daleko kvalitetnije dizel motore koji se nikako nisu mogli porediti sa wagenima, ali znalo se onda ko je vozio mecku, i to su bila auta vrhunske visoke klase koji su kostali ko svetog petra kajgana i ti motori su bilo ocajno slabi, ali su prelazili po milion kilometara
pored mecke wagen je pokazao kako se pravi jeftini dizel koji prelazi po 300 000 km, jeftin za odrzavanje,,,motor koji je bas narodski,,i taj primat su nastavili da drze sve do negdje kraja proslog vijeka,,,ovo danas vise nema veze ni sa pouzdanoscu niti ima bilo kakvih razlika u motorima maltene bilo kog proizvodjaca,,,svi se prave da im odrzavanje bude preskupo i da traju koliko ulazes u njih.....cim je tu usla elektronika, to vise nema veze sa zivotom
GTI takodje motori koji su pri svom pojavljivnaju imali primat, i bili pojam za sportski auto koji navodno nije trosio puno a isao je extra,,,,medjutim vec pojavom gsi-a i ostalih, pao je na listi, ali je bila sreca sto je opel imao ocajnu limariju koja je i dalje drzala gti u vrhu,,e onda je proslo neko vrijeme i do tada slavna i famozna Kglava je pocela da naplacuje danak,,,
A sto se tice obicnih benzinaca, tu se vw nikad nije mogao ponositi nekim svojim motorom, ma koliko to ljudima smetalo.....
Svi koji su kivni na dizele imaju tu izjavu,,,,KAD ZIMA DODJE,,,,
evo dosla 13ta zima od kad ja vozim dizele, i gle cuda nikad ali nikad mi nije dosla ta zima o kojoj pricaju,,,,
problem kod nasih ljjudi je sto su oni culi da se kod dizela ne otvara hauba i tako i rade, ima ljudi koji nisu po 4-5 godian mijanjeli ulje a da ne pricamo o filterima, grijacima, diznama i ostalom,,,,jebiga nas narod je cudo...
ali sta god se pricalo,,,jedno je sigurno,,,dizela ako upalis, on ce te odvesti na odrediste,,,,sansa da zakaze nesto uz put je ravna sansi da dobijes na lotou, dok su benzinci prica za sebe
a u ostalom cijena govori sama po sebi,,,ono sto valja uvijek je drzalo cijenu, ono sto ne valja,,,brzo gubi,,,,